Bábovka

Babiččina bábovka


Suroviny: 125g másla, 140g moučkového cukru, 2 vanilinové cukry, 2 vejce, šťáva z ½ citronu, 200ml mléka, 300g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, tuk a mouka na plech

Postup: Změklý tuk utřeme s moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu z citronu. Potom po lžících přidáme vlažné mléko a větší část prosáté mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na dva díly a do jedné části vmícháme kakao, rozmíchané v trošce mléka. Kakaové a světlé těsto klademe střídavě do formy. Bábovku vložíme do středně předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut. Upečenou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.

zdroj: Velká domácí kuchařka  
sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni


Okomentovat

0 Komentáře