MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 ledna, 2015

Čtyřka - Divergentní povídky

Na tuto knihu jsem se hodně těšila. Za prvé je to návrat do světa Povstalecké trilogie a za druhé jsem doufala v doplnění příběhu z pohledu jiné postavy. I když třetí kniha nebyla úplně podle mého gusta, rozhodně se nevzdávám tohoto knižního světa...

Moc se mi líbilo si některé části z původních knih připomenout. Je skvělé to vidět i z jiného pohledu. Přestože jsem u spousty momentů věděla, kam to míří, příběh jsem hltala, jako bych ho četla poprvé.

Tobias sice chvílemi nepůsobil tak dospěle jako ve filmu, ale to ničemu vůbec nevadilo. Vidět věci z jeho pohledu bylo zajímavé. Některé příběhové linie lépe do sebe zapadly.

Jsem ráda, že jsem si tuto knihu přečetla. Byla moc dobrá a dobře se četla. Ostatně jako knihy z pohledu Tris. Jediné co bych vytkla, byla délka knihy. Klidně bych ji snesla mnohem delší a propracovanější. I za cenu toho, že by se opakovalo hodně z děje původní trilogie. Přišlo mi to všechno hodně rychlé a nedodělané. Ocenila bych knihu z pohledu Tobiase, která by nás provedla všemi všemi díly.

Jinak nemám co vytknout. Tudíž v závěrečném hodnocení dávám čtyři hvězdičky, a to především kvůli krátkosti děje.


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Čtyřka: Divergentní povídky
Four: A Divergent Story Collection
-
-
Veronica Roth
Radka Kolebáčová
Sci-fi
2014 originál /2014 překlad
192
CooBoo
978-80-7447-713-3

Anotace Databazeknih.cz:
Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými - zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů - nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.




Ukázka z knihy

Náhled knihy z webové stránky CooBoo


Informace o autorce

foto: Huffington Post

Databazeknih.cz: Veronica Roth se narodila a bydlí v Chicagu. Psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne