MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 ledna, 2015

Drakie

Drakie. V první řadě je to především teenagerovská romance. Dva studenti bojují se svojí láskou. A aby to neměli jednoduché, je to propletené prvky fantasy. Ona je drakie, potomek kdysi žijících draků, a on jejich lovec.

Většinu knihy se tedy řeší klasická zápletka, jestli mohou být spolu a jestli si mohou vyjevit svá tajemství. Jaké následky by to mělo? A je to vůbec možné?

I když romantické knihy víceméně nečtu, tohle si mě vcelku získalo, i díky samotným drakiům. Čekala jsem, kdy se o nich dozvím víc a kdy se hlavní hrdinka pořádně projeví. Samozřejmě musím fandit i hlavní dvojici, že :-D

Takže abych to shrnula. Kniha se dobře čte, je pěkně psaná. Obsahuje obvyklé romantické scény mezi teenage, prvky fantasy. Tématicky se týká draků a takové příběhy mám ráda. Je to tak trochu klišé ve stylu twilightu - boj o lásku, překážky a tajemství...

V celkovém dojmu mě připoutala sice hned od začátku, takže jsem ji přečetla téměř jedním dechem v jednom dni. Ale dám jen čtyři hvězdičky, protože tyhle hrozně zamilované příběhy nejsou až tak pro mě.




Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Drakie
Firelight
Drakie
1
Sophie Jordan
Olga Bártová
Fantasy
2010 originál /2012 překlad
296
CooBoo
978-80-7447-105-6

Anotace Databazeknih.cz:
Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...



Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: Romance

Databazeknih.cz: Sharie Kohler (pseudonym: Sophie Jordan) vyrostla v hornaté krajině Texasu, kde fantazírovala o dracích, válečnících, královnách a princeznách. Sophie je bývalý středoškolská učitelka angličtiny, ale také autorka bestsellerů dle New York Times a USA Today. Nyní žije v Houstonu se svou rodinou. Když se to nepíše, tráví svůj čas rozebíráním děje s kýmkoli, kdo je ochotný poslouchat, a plnění jejího DVR pravými krimi příběhy a reality show. Sophie také píše paranormální romance pod názvem Sharie Kohler.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne