MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

11 června, 2014


Druhý díl pokračuje přesně tam kde první skončil. Vztah mezi hlavními hrdiny se rozvíjí víc a víc. Konečně se dozvídáme proč je Will takový jaký je. Co ho k tomu vedlo. Odkrývají se staré tajemství. Nechybí ani mnoho napětí. Po pravdě jsem se od tohoto dílu nemohla vůbec odtrhnout. Pořád jsem čekala co se stane dál...

Postupně se odhalují samé zrady. I zrady ze strany přátel. Vztah mezi Willem, Jemem a Tess se komplikují. Zhruba ve třech čtvrtinách dochází k bitvě.

Pak se následně všechno mění. Od té chvíle jsem četla knihu jedním dechem. Doslova. Přečetla jsem víc jak půlku knihy za jeden den. To co autorka provedla bylo neuvěřitelné. Byla jsem doslova napnutá jako špagát. S každou přečtenou stránkou ji začínám mít víc v oblibě. Teď už mi nezbývá než se pustit do dalšího dílu a pak mít zase depresi, že tato knižní série končí :-D :-P



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Mechanický princ
Clockwork Prince
Pekelné stroje
2
Cassandra Clare
Diana Ghaniová 
Fantasy
2011 originál /2013 překlad SK
424
Slovart
9788055606064

Anotace Slovart.sk:
V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku. Niekto ich zradil. Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?



Ukázka z knihy


Náhled knihy ze stránky slovart.sk


Informace o autorce

 foto: Knižní vesmír

Databáze knih: Cassandra Clare se narodila americkým rodičům v Íránu a většinu dětství strávila cestováním po světě se svojí rodinou. Do deseti let žila ve Francii, Anglii a Švýcarsku. Po střední škole žila v Los Angeles a New Yorku, kde pracovala v různých časopisech. Na knize Město z kostí začala pracovat v roce 2004, inspirována Manhattanem.


Knižní téma | Shadowhunters (Lovci stínů) • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne