MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 června, 2014


V tomto dílu čeká Cartera a Sadie další výprava. Po tom co porazili nepřítele, je čeká ještě hrozivější. Mají teď ale další pomoc v podobě dalších mladých mágů. A dobrodružství může začít...

Aby splnili svou výpravu a uspěli, musí hledat určité předměty, které by jim měly pomoci. Samozřejmě je potřeba i zásahů nějakých bohů a hodně cestování po světě. A abych nezapomněla, vše se odehrává během pár dní.

Rick Riordan má svůj vytříbený vkus. Styl jakým píše, spojuje napětí i legraci. Způsob jakým spojuje historické postavy a svůj 'vymyšlený' svět je skvělý. Je to člověk na svém místě, který ví jak psát. Jediné co mi moc nesedí je to, jaké hlavní hrdiny tvoří. Tedy přesněji, že tvoří postavy většinou ve věku maximálně patnáct let. A to čím vším musí projít a některé jejich myšlenkové pochody... Někdy prostě na svůj věk působí příliš vyzrále. Ale je to fantasy, budiž. Tak to beru s odstupem. Spousta knížek má hodně mladé hrdiny.

Musím tedy říct, že kniha jako obvykle slibuje skvělé pokračování, akci, vtípky, nové ale i staré hrdiny. A je určená hlavně milovníkům fantasy a také té historie.


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Hněv bohů
The Throne of Fire
Kronika Cartera Kanea
2
Rick Riordan
Dana Chodilová
Fantasy
2011 originál / 2012 překlad
352
Fragment
978-80-253-1448-7

Anotace Fragment.cz:
Život Cartera Kanea a jeho sestry Sadie se převrátil naruby. Odhalili totiž tajemství své rodiny.
Sourozencům Kaneovým koluje v žilách krev pradávných faraonů. Mimo to zdědili talent starých egyptských mágů. Paráda? Kdepak! Všechna ta zaklínadla, která se teprve učí ovládat, sotva stačí na to, aby se ubránili zákeřným protivníkům, nestvůrám, nebezpečným mágům a rozzlobeným egyptským bohům… Navíc se v kouzelné říši duatu pomalu probírá k životu ten nejhrozivější soupeř: had Apop, který chce nastolit věčnou vládu chaosu. Carter a Sadie musí najít tři části kouzelného svitku, který probudí boha slunce Rea, a objevit, kde se starý bůh vlastně ukrývá. Na záchranu světa zbývá jenom několik dní a čas se už začal odpočítávat…
Druhý díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díl Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida.




Ukázka z knihy


Ukázka knihy v pdf v nakladatelství Fragment

Informace o autorovi

foto: Bookstacked

Databáze knih: Rick Riordan se narodil r. 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. Dobrý den, sháním pro vnuka tuto knihu a vůbec se mi to nedaří. Nevíte o někom, kdo by ji prodal? Děkuji za případnou informaci
    Elena Hurbánková, mobil 608 868 829, hurbankova@volny.cz

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne