MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 září, 2012

Existuje několik způsobů jak převádět knihy. Jedním z nich je využívat online služby. Například na webových stránkách můžete své e-booky převádět do různých formátů. Už jsem o tom i psala dříve. Využít můžete EBOOK.ONLINE-CONVERT.COM a 2EPUB.COM. Nebo zkuste si vyhledat sami přes google.

Konvertovat můžete do formátů AZW, ePub, FB2, LIT, LRF, MOBI, PDF, PDB, TCR.

Konvertovat můžete do formátů ePub, bf2, lit, lrf, mobi.


Další možností je, že můžete posílat knihy na amazon. Ti vám knihy převedou a pošlou nazpět. Návod na tento krok najdete například na této stránce.

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem!


A posledním krokem je převod přes program Calibre. V programu najdete knihu, kterou chcete převádět a kliknete na tlačítko . Poté si zvolíte, vlevo nahoře z jakého formátu budete převádět a vpravo nahoře do jakého formátu budete převádět. Já si všechny knihy ukládám jako mobi. Záleží, ale na tom, jakou čtečku máte...

V některých případech může dojít k tomu, že se vám v textu zkonvertované knihy ukáží místo některých písmen znaky. Proto je nutné provést konvertaci znovu, ale tentokrát v záložce Vzhled a chování zvolit kódování textu cp1250.


A v poslední řadě můžete před konvertováním ještě zvolit, aby se vám na začátku knihy vygenerovaly metadata. Tuto funkci doporučuji především, pokud máte knižní sérii čítající několik knih. Je pak snažší se v tom orientovat. Otevřete knihu v Kindlu a hned víte, kolikátá kniha ze série to je... Zvolíte ji v záložce Struktura Detekce, zatrhnete Vlož metadata jako stránku na začátek knihy. To pak v knize vypadá následovně:



To je k převodům asi vše...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne