MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

19 září, 2012

Dneska vám tu ukážu, jak vytvářet kolekce. Ve čtečce je možné vytvářet složky, takzvané kolekce, a do těchto složek můžete dávat knihy. Kolekce můžete vytvářet podle jmen autorů, žánrů nebo čehokoli jiného, jak se vám jen zlíbí. Ale jelikož můžete mít ve čtečce i více jak tisíc knih, je velmi zdlouhavé vytvářet jednotlivé kolekce a pak do nich zařazovat jednu knihu po druhé ručně.

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem!


Proto jsem si našla kolekce pro Calibre a trochu experimentovala, než jsem to zprovoznila. Nejdříve klikněte na . Otevře se vám následující okno:



Následně kliknete na a následně na . V novém okně ve filtru zvolíte all, aby se vám zobrazily všechny pluginy.

V zobrazeném seznamu si najdete Kindle Collections. Jako jeden z mála pluginů má zelenou ikonku, takže to hravě najdete. A dáte Install. Pak už jen projdete instalací pluginu.



Nyní si už jen musíte nastavit podle čeho se budou kolekce vytvářet. Takže nyní připojte svoji čtečku a v horní liště se musí zobrazit ikonka . Klikněte na šipku u této ikonky a zvolte Customize collections to create Calibre.


Záleží kolik sloupců máte v Calibre nastaveno, podle toho se vám v novém okně zobrazí řádků. Já mám jen to základní co mi stačí. A kolekce v Kindlu mám tvořeny podle autorů. Takže si zvolte svůj sloupec (já mám autora) a vlevo u názvu sloupce zvolte Create. A potom ještě dole nad tlačítkem OK zvolte u Toolbar icon action -> Create Collection. Klikněte na OK.



Nyní by mělo být všechno nastaveno. Pošlete si knihy do čtečky. Pak klikněte opět na . Tímto by se měly v Kindlu vytvořit kolekce. Odpojte čtečku od pc. A pak musíte ještě čtečku restartovat. To uděláte v menu -> Settings -> opět tlačítko menu a Restart. Po restartu byste měli mít v Kindlu vytvořeny kolekce a knihy by měly být už rovnou zařazeny. Aspoň mě to tak funguje. A ještě jedna maličkost. Musíte mít nastaveno řazení podle kolekcí. Všechno uvídíte na následujících obrázcích:

Zvolte menu a Settings


Následně opět menu a Restart


Na hlavní stránce zvolte řazení podle kolekcí


A výsledek vypadá takto. Seznam kolekcí a počet knih v kolekci:



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne