MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 září, 2015

Čísla - Na útěku

Když jsem se pustila do poslední knihy, nevěděla jsem co očekávat. U některých knih si raději nečtu anotace, aby mě to příliš neodrazovalo. Nebyla jsem si jistá, jak na přechozí příběh autorka naváže. První a druhá kniha měla hodně podobnou zápletku. V prvním případě bylo těžší se začíst. V druhém to bylo mnohem lepší, protože jsem věděla, co očekávat. Třetí díl byl díky tomu jedno velké překvapení.
 
Tato kniha byla opět skvěle psaná, protože děj utíkal velice rychle a plynule. Samozřejmě se to opět neobešlo bez slangových rozhovorů a nadávek. Ale to už tak nějak k této sérii patří a člověk si na to docela i zvykne. Takže během čtení se na to dá lehce zapomenout.

Zápletka pokračovala tam, kde skončil Chaos. Některé momenty byly sice přitažené za vlasy, ale musím knize přiznat velký potenciál. A to, že mě to tak pohltilo, že jsem knihu začala číst včera večer a dnes ji mám dočtenou, taky o něčem vypovídá. Chápu, že to není zrovna pro každého, ale mě se to hodně líbilo.

Je to napínavé, poutavé, moc nečekaných zvratů se tam očekávat nedá. Asi až na ten závěr, protože jsem do poslední chvíle nevěděla, jak to dopadne. Jinak je na tom krásně vidět typické téma toho, co s lidmi udělá nějaká katastrofa. Jak je to změní a ne zrovna k lepšímu... A to není nic nového. I když kniha má nějaké mouchy a není to buhví co, hodně mě chytla a nepustila a to stává jen u málokterých knih. Díky tomu si u mě zaslouží plný počet bodů :-D


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Nekonečnost
Infinity
Čísla
3
Rachel Ward
Marie Fulková
Sci-fi
2011 originál /2012 překlad
264
Egmont
978-80-252-2109-9

Anotace Databazeknih.cz:
Jsme v roce 2029. Anglie se ještě nevzpamatovala z Chaosu. Katastrofální zemětřesení a následné požáry poničily většinu měst, nefungují rozvodné sítě, počítače, telefony. Adam se Sárou, jejich malou dcerou Miou a bratry Sáry Martym a Lukem, jejichž rodiče zahynuli při požáru, se potulují po anglickém venkově, přespávají ve stanu v improvizovaných táborech, v létě i v krutých zimách. Takový život je drsný, jen s velkými obtížemi se dá sehnat jídlo, pitná voda, základní věci k životu.
V jednom z táborů, kde se přechodně ubytovali, je vyslídí tříčlenná skupinka mužů. Přijíždějí na motorkách, celí v kůži a v jejich čele je nebezpečný vůdce jménem Saul. Brzy se ukáže, že jsou ve službách ilegální vlády, které se podařilo ukrýt se v masivním podzemním bunkru a zásobit se vším potřebným. Saula zajímá především Adam se svými schopnosti vidět čísla. Ví, že by pro ně mohl být velmi prospěšný a snaží se ho zlákat do svých služeb. Když Adam nesouhlasí, násilím ho odvezou do bunkru a s ním i Miu a Sáru, která čeká druhé dítě.
V bunkru panují striktní vězeňské poměry, Adam a Sára s Miou jsou uvězněni a vystaveni teroru ze strany Saula a jeho spolupracovníků.
Ale nesnesitelné věznění netrvá věčně. Všem se za pomoci přátel nakonec podaří utéct a ubránit se Saulovi, který usiluje o jejich životy.



Informace o autorce

foto: Chicken House

Databazeknih.cz: Rachel Ward bydlí v Bath ve Velké Británii se svým manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Má ráda čtení, časná rána, vegetariánskou stravu, sledování filmů a brambory ve všech podobách. V současné době píše romány pro teenagery a mladé dospělé. Její první román, "čísla" byl zveřejněn v lednu 2009.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne