MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 dubna, 2024

Psí štěstí

pondělí, dubna 22, 2024 čeká na komentář

I tentokrát jsem zvolila román. Melanie je kvůli životu své matky dost uzavřená a antisociální, dalo by se říct. Žije jen pro práci, nemá přátele a dokud nepřijde bomba v podobě nežádoucího dědictví, má dojem, že jí nic nechybí. 

Po smrti její pratety má zdědit její dům a obchod. Musí proto zajet do jednoho malého městečka, spíše vesnice, ve které kdysi strávila dvě léta. Nejenže musí zjistit, jak naložit s dědictvím a se svým životem, navíc znovu potkává lidi ze svého dětství, což ji dost ovlivňuje. 

Zjišťuje, co všechno jí v životě chybí a tak má pár týdnů na rozhodnutí o své budoucnosti. Oproti předchozí knize, kterou jsem nedávno četla, jsou tu krásně vykresleny rozdílné charaktery postav, i když ty přátelské duše jsou tu samozřejmě opět přemnoženy. Jakoby v dnešní době stále znamenalo maloměsto jednu velkou rodinu. Nicméně jsem se dočkala i toho, že Melanie je dost komplikovaná osoba a nenechá se jen tak ovlivnit a změnit. V podstatě jsem do poslední stránky netušila, jak se nakonec rozhodne ohledně své práce a místě bydliště. Misky vah byly dost vyrovnané po celou dobu. 

Líbilo se mi, jak drobné změny v jejím chování a názorech přicházely velmi postupně, takže to budovalo i trochu napětí. K tomu krásné maloměsto, idylka, čtyřnohý psí parťák s občasnými vlastními průpovídkami, vývoj vztahu Alexe a Melanie (samozřejmě seznámení jasné od začátku) atd. Bavilo mě to, bylo to čtivé, nebylo to tak naivní, ale hvězdičky strhávám za ten epilog po třech měsících. To mi přišlo příliš rychlé. I když chtěla Melanie změnit sama sebe a svoje rozhodovací procesy, tohle bylo až moc.
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Cosmopolis.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne