MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 března, 2024


Po několika letech jsem se odhodlala vyzkoušet další díl ze série Cormoran Strike. Stále vychází nová pokračování a já zůstala zaseknutá u Volání kukačky. Ta mě kdysi příliš neohromila a tak jsem se dál nedostala.


Jenže pořád mě lákalo dát autorce šanci. Její první série je moje nejoblíbenější a v podstatě mě přivedla ke čtení. Nechtěla jsem ji tedy odepsat nadobro. A ještě že tak. Hedvábník mě chytil hned od začátku, velmi dobře se četl a mě bavilo sledovat pomalé odhalování pachatele, vyšetřování případu i vývoj vztahů mezi postavami. A že ty Strikovi postupy trvaly, to se musí nechat... 

Byla to titěrná a zdlouhavá práce, zajímavá, i když mám radši příběh, který mě pomalu vede k vyřešení, abych sama dokázala tipovat pachatele, tady mi to ale příliš nešlo. Stopy byly vždy jen opatrně prozrazovány a ke konci si je detektiv vyloženě nechával pro sebe, takže bylo obtížné hádat, kdo je skutečný vrah. V tomhle případě nezbývalo než jen sledovat postupné odkrývání pravdy a dozvědět se ji až na úplném konci jako zbytek postav.

Nicméně i samotné detaily ze života ústřední dvojice plynou pomalu, jejich minulost i současnost, rodinné vazby, strasti a mnoho dalšího. To, co je dělá takovými, jací jsou. Přesto zůstávají určitá tajemství, která pravděpodobně přetrvají ještě pár nadcházejících knih. Tento postupný spád v ději i v charakterech hrdinů hnutí člověka číst a pokračovat. Proto jsem zvědavá a rozhodně budu sledovat příběh i nadále. Sérii znám také díky seriálu, který si však nepamatuji úplně podrobně, jen určité útržky. Kniha byla samozřejmě mnohem vypracovanější, ucelenější a rozhodně z ní má čtenář lepší prožitek díky delším postupům a vývoji, kdežto v seriálu to je jen na hodinku či dvě. Takže je to hodně odbyté. Každopádně je se na co těšit a brzy se ke Cormoranovi a Robin vrátím...
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne