MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 února, 2024


Druhý díl je už trošku složitější. Dění se přesunulo hned na několik míst ihned po tom, co se všechny důležité postavy vydaly na vlastní cestu. Za různými úkoly s různými cíli.

I tato kniha je plná akce, možná i víc než ta předchozí. Válka je v plném proudu a probíhá na několika frontách. Misky vah se neustále přesouvají sem a tam. Na jedné straně jsou tu neustálé boje a pronásledování a na straně druhé vysoká politická hra. Jsou lidé, kteří se snaží polapit mocnou magii a stvořit boha, pak jsou tu lidé, kteří se to snaží zastavit a nakonec lidé, kteří v tomhle kolotoči nemají tak velké ambice a přesto hrají důležitou roli. A samozřejmě probíhá taktéž boj o vládnoucí "křeslo", což se dalo čekat, ale rovnou na obou stranách barikády.

Během všech těchto machinací a problémů autor odhaluje další skryté pravdy, objasňuje vazby mezi postavami a dávnou minulost. Spousta střípků zapadá víc a víc do sebe a vytváří ještě větší obraz. Chvílemi to vypadá jen jako fantasy, kde se to neustále řeže mezi sebou, kde se pořád mluví o desítkách a stovkách mrtvých a zraněných, kde hlavní postavy vždycky nějak zázračně přežijí, ale na pozadí se toho odehrává mnohem víc. Navíc v momentě, kdy čtenář nahlédne do života nepřátel, uvidí snahu autora o získání sympatií i s protivníkem. Komu tedy vlastně nejvíc fandit?

S posledními stránkami jsem zůstala napnutá jako tětiva luku. Jsem hrozně zvědavá, jak to celé dopadne a jestli vůbec odpraví nějakou důležitou postavu, protože mám dojem, že zatím posílá Smrtce jen ty méně podstatné. Závěrečné kapitoly byly tak napínavé, že pokračování opět nedokážu odkládat a i po celodenním čtení jdu ihned na závěrečný díl. 


Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne