MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 července, 2023

Víte co, řeknu vám to na rovinu, i když už jsem to párkrát zmínila, romantické knihy nemám zrovna ráda, nevěřím na takovou tu velkou lásku v nich popisovanou a je jasné, že autoři to mnohdy ještě nafukují. Ale najdou se výjimky, které si přečtu a baví mě. Které i přes to klišoidní jádro, stále stejně se opakující, dokážou zaujmout. A taky nejsem z ledu, že jo a tohle je občas po náročných fantasy knihách ideální oddech. 
 
A tady to taky není jiné. Už od začátku vám musí být jasné, že ti dva (přestože když se potkali a měli blbý den, na první dojem se špatně posoudili) stejně na sebe znovu narazí a bude to jiskřit. Jak jinak. I to, že autorka se bude snažit tam vecpat jiné lidi a překážky v zoufalé snaze zmást čtenáře, ale naprosto zbytečně. 
 
Bylo úsměvné sledovat velkoměstskou holku na maloměstě. I když samozřejmě prostředí nemělo tolik prostoru jako spíše postavy, nějaká ta tajemství a podobně. Jak už jsem řekla, chemie mezi hlavní dvojicí byla jasná jako facka, v tomhle moc utajování ani prodlužování nebylo. A samozřejmě konec jsem uhodla během posledních stran, protože jinak to ani dopadnout nemohlo. 
 
Hlavní hrdinka je trochu rozervaná, takže jde i trochu o to, aby poznala sama sebe, pochopila své problémy, nechala minulost minulostí a konečně se vydala vpřed do lepšího života. Chvíli jí trvalo, než otevřela oči a pochopila, že má problém. Ale naštěstí má sestru a samozřejmě jeho... Když nad tím člověk víc přemýšlí a odstaví vztah postav, tak je tam hodně i ta emotivní psychická stránka, tak trošku dobře ukrytá... 
 
Jde o stokrát ohraný film, který se snaží malými detaily odlišit, je to stále stejné. Ale jsem ráda za prostředí, za pohled do obou světů (popis života v New Yorku, ale i na venkově, protože každé místo má něco), za seznámení s různými lidmi... I za tu romantickou linku, kterou jsem hravě zvládla... Největším tahounem bylo i téma knih, které hrálo důležitou roli. S touto autorkou jsem spokojená, ale myslím, že Alex a Poppy mě bavili o malinko víc...
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře

 

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Metafora.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne