MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 července, 2022

  

Po letech jsem se rozhodla vrátit k této sérii, abych se konečně dostala na konec a věděla, jak to dopadne. S velkým sebezapřením jsem knihu otevřela, jelikož už to není zrovna můj šálek čaje.

Uznávám, že to bylo docela čtivé a tenhle druh fantasy mě vždycky bavil. Jenže díky kategorii young adult hodně záleží na způsobu, jakým je to nakonec zpracováno. A tady jsem musela neustále vyvracet oči. Jednak díky tomu, že se v podstatě mnoho nedělo v poměru k počtu stránek. Pořád jen nějaké skuhrání a pokusy o temnou atmosféru, které vůbec nefungují. A taky nejsem zrovna příznivcem toho, aby se neustále rozebíraly emoce a pocity nebo sledovat hrdinčino rozpolcení mezi chlapy.

Osud hlavní hrdinky taky nepůsobí jako takové peklo. Jako pardon, je sice v zajetí a hlídá ji stráž, ale má luxusní pokoj a ne celu v podzemí. Jídlo dostává. Jediné utrpení, kterého se jí dostalo, tak že jí zablokovali její schopnosti a vrtali se jí v hlavě. To bylo pro ni asi nejhorší. Přitom se mezi přáteli zhroutí a najednou je jako porcelán, aby chvíli na to prohlásila, že se k ní nemusí chovat jako k panence. Tak vážně nechápu, proč se hroutí a pak zase ne...

Je to v tomto ohledu hodně nedomyšlené. Hraje si to na něco, na co absolutně nemá. Nějaké velké dějství se taky nekoná. A když už se něco řešilo, nepůsobilo to dost uvěřitelně. I logická návaznost mezi 'scénami' trochu kulhala. Takže vlastně nemám ani za co chválit. Momentálně ani netuším, zda mám vůbec chuť zjišťovat, jak to tedy vlastně dopadne. Nejspíš mě to už ani nezajímá, ale nechám si to ještě projít hlavou. Jsem sice odpůrce ya, ale znám knihy této kategorie, které mám ráda a jsou tisíckrát lepší než toto...

 Četli jste knihu? Jak se vám líbila?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne