MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 března, 2022


Musím říct, že tohle je pro mě spíše zklamání. Kniha se poměrně vleče a důležité pasáže rovnou přeskakuje. Nebo dokonce po zásadním momentu skočí o několik dní dále. Hlavní hrdinka je nezajímavá, na svůj věk dost charakterově nesouměrná, jednou chovající se jako dítě, jindy zase naprosto dospělá. Vůbec mi neseděla. Navíc jsem nechápala její podivné názory, někdy děsivě úchylné.

Samotné pátrání po Jacku Rozparovači bylo minimální, žádná pořádná dedukce, skládání dílků, detektivní práce. Nebyl vidět žádný logický sledovatelný postup a řešení. Těch pár informací, které nám jsou poskytnuty jen chabě naplní očekávání. Stanou se určité nehezké věci a najednou se hlavní hrdinka rozplývá nad cirkusem a sedí na čajových dýcháncích. A pak zase ty hrůzy... Tohle bylo divné, přeskakovat z jednoho tématu do druhého.

Celé je to nedotažené, neúplné, slabé. O hrdinčině inteligenci by se dalo těžce pochybovat, za to její kolega Thomas je učiněný odraz Sherlocka Holmese. Spíš by se to mělo jmenovat Po stopách Audrey Rose. Navíc vůbec nerozumím tomu, kde byli na tom, že jde o thriller nebo horor, mě to tak kromě popisů mrtvol či pár stránek ke konci vůbec nepřišlo. A už vůbec ne zmínka na přebalu knihy, že z toho bude tuhnout krev v žilách.

Jediné, co mi opravdu sedlo, tak odhalení vraha, které se dalo i nedalo čekat. Celé to uzavření a vlastně i vysvětlení, proč nikdy nebyl odhalen. Tohle prostě nedoporučuji.
 


Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Tak to mě mrzí, že je to pro tebe zklamání. :) Já jsem zatím knihu nečetla, ale tématika Jacka Rozparovače mě hodně zaujala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě právě taky, jenže zrovna tomu se to moc nevěnovalo...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne