MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 května, 2021

 
Pro mě docela slušný konec celé série. Už od začátku šlo především o akci a přiblížení pravdy. Jsem ráda, že autor omezil všechny ty řeči o náboženství či americkém vlastenectví, které mnohdy samotní obyvatelé dost přehání. Sice se tomu nevyhnul úplně, ale rozhodně to bylo v menší míře. Třetí díl jsem si užila asi nejvíce z celé série a nejlépe se mi to četlo. Děj mi přišel dost realistický, občas více popisný, ale bylo zajímavé sledovat, jak lidstvo znovu buduje všechno od základů. Jak je zvyklé na vymoženosti moderní doby, závislé na technice a absolutně neznalé základních věcí, které bere jako samozřejmost. Jak se ztrácí vědomosti a nikdo díky tomu nedokáže přežít sám, protože je potřeba komunita lidí s různými vědomostmi a schopnostmi. Občas to nutí člověka k zamyšlení...
 


Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne