MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 května, 2021

Jak fungovat dále?

sobota, května 08, 2021 7 komentářů
Jak jistě všichni víte, tak blogerská komunita pomalu odumírá. Dnes a denně odchází spousta známých pisálků a obvykle už fungují jen formou příspěvků na Instagramu a Facebooku. A já se momentálně nad touto možností také rozmýšlím...

V poslední době na mém blogu přibývají pouze recenze, jednou za měsíc či dva hodnocení filmů, měsíční shrnutí (která mě už vůbec nebaví) a sem tam nějaký recept. V podstatě už mi nezbylo moc témat, kterým bych se věnovala, spoustu jsem toho odstavila.

Je tedy otázkou, jestli po deseti letech není na čase si dát pauzu od článků a zkusit fungovat jen takto, kdy nasdílím fotku a nějaké psaní k tomu, aniž bych musela hodinu chystat recenzi (sepsat ji, nafotit, najít ukázky, odkázat všude možně i na knižních databázích, přidat si na své seznamy...), přes hodinu připravovat knižní novinky (jak na Facebooku, tak i chystat tipy na blogu) a tak dále. Možná by to chtělo si zkusit, zda mi blog bude vůbec chybět. Na návštěvnost si v žádném případě nemůžu stěžovat, myslím, že mi chodí docela pěkný počet lidí. Ale přece jen to není jen o těch číslech, ale o zábavě a chuti psát. 

Druhým bodem, který mi vrtá hlavou, je samotný instagram. Pokud toto podniknu, chtěla bych mít jeden účet. A tak nevím, jestli osobní fotky přidat na momentálně knižní účet nebo založit úplně nový. Už nechci aby se vše točilo kolem knih. Mám je stále ráda, je to můj největší koníček, ale časem se z toho stala spíše povinnost. Povinnost ke čtenářům, povinnost k blogu, povinnost napsat recenzi a tak dále. Jenže já potřebuji něco více...

Mám tedy spoustu dilemat a spoustu věcí k přemýšlení. Zatím nejsem pro nic pevně rozhodnuta, ale rozhodně se něco změní. Teď je však otázkou jak? Není to totiž jednoduché, po takové době provést tak velkou změnu a vlastně opustit roky práce...

Jak to vidíte vy? Prošli jste už něčím podobným? Máte nějaké rady, dotazy, cokoli?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. Ahoj, na Instagramu by mohl být problém s delšími texty je tam omezený počet znaků, co lze napsat. Samozřejmě chápu proč to zvažuješ, ale byla by to škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bych nepsala klasické recenze, spíš krátké názory. Ale už ty změny mám tak nějak v hlavě promyšlené. A zítra možná už napíšu co a jak 🙂

      Vymazat
  2. Já mám jeden IG a rozhodla jsem se u něj, že spíše věci ze života a tak, dávám jen na stories. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u mě to taky tak víceméně dopadne. Většina půjde na stories, ale to, co se mi bude hodně líbit i na feed...

      Vymazat
  3. Upřímně - úplně ti rozumím, když se hlavní téma kvůli, kterému jsi psala stalo povinností, je to na pytel. Na druhou stranu myyslím si, ženneí od věci dát si chvilku pauzu, nechat si oba instagramy, ale přidávat podle chuti. Nikdo tě přece nenutí, že musíš. Blog bych nechala zatím být, přijde mi strašná škoda zahazovat tolik práce a uvidíš, zdy budeš mít psací absťák a změníš pak téma blogu nebo už od blogové dráhy naprosto opustíš.

    Mně přijde blog pořád fajn, lidi sice odcházejí, to je pravda, na druhou stranu je to platforma, kde člověk sofistikovaně vyjadřoval svoje myšlenky, nápady a sdílele to, co má rád. A ať už budeš sdílet to, co máš ráda kdekoliv, hlavně v tom pokračuj. A bude-li to na této url adrese, nebo někde jinde, dej vědět, ráda si počtu ;) Anebo se pokochám obrázky ;) Každopádně doufám, že se budeš věnovat dál věcem, co tě baví a najdeš si něco, co nebude povinností ;) Protože od toho volný čas je ;)

    OdpovědětVymazat
  4. treba ísť s trendom a byť aj na soc. sietach.
    ale ja si rada prečítam aj blogy ešte. ale je pravda že nie tak často. odkedy robím na insta aj ja recenzie tak som nalepená prevažne tam, je to jednoduchšie, rýchlejšie a kratšie.

    ja sa zamýšlam nad myšlienkou práveže obnovenia blogov. nikdy som ani nemala extra dlhé recenzie a nehodlám to meniť. ale určite je fajn mať aj na google zápis ktorý vydrží navždy, lebo soc. siete padajú vkuse :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne