MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 února, 2021

 

Vycházející novinky

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v březnu. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na album na mojí fb stránce, kde se snažím hledat co nejvíce novinek...


» V tomto článku najdete 18 tipů na zajímavé knihy.
» V albu na facebooku najdete 164 chystaných novinek.

Fantasy a sci-fi


Solaris
Kris Kelvin přilétá k planetě Solaris, aby zkoumal oceán na jejím povrchu. Posádka tamní stanice se ovšem setkává s nevysvětlitelným jevem: jejím členům se zjevují lidé, které postrádají, živé vzpomínky, jichž se nemůžou zbavit. Kris se tak opět setkává se svou snoubenkou Harey. Že by byl oceán ve skutečnosti obřím mozkem a neodbytné vzpomínky vytvářel on? A pokud ano, proč? Dokážou vědci pochopit okolní vesmír, aniž by nejdřív porozuměli sami sobě?

Cyberpunk
Ve městě plném neonových světel, digitálních technologií a kamer na každém kroku je přece nemožné zavraždit tucet lidí a odejít od zločinu nepovšimnut. Nebo snad...? Mrakodrapy dosahují do nekonečných výšek, ulice jsou přeplněné lidmi, kriminalitě a nelegálnímu obchodu s drogami, zbraněmi, lidmi i daty se daří nadmíru. Pokud nejste gangster nebo mafián, v podstatě není o co stát. Vítejte v Zakázaném městě, území, kde jednotlivec nic neznamená a velké korporace a gangy jsou odpovědné za osud celku. Shey Scott – bývalý policista, který je kvůli vážné nemoci vyloučen ze služby, se snaží vypátrat Axel Stallerovou – sestru ženy, která za denního světla navzdory nejvyšším bezpečnostním opatřením a pečlivé kontrole, přímo pod čočkami kamer z neznámých důvodů zavraždila asi tucet lidí...

Nesmrtelnost
Příběh ze světa bestsellerové trilogie Vzpomínka na Zemi. Pao-šu s požehnáním autora oceňované sci-fi ságy Liou Cch’-sina rozvíjí zápletku konfliktu mezi lidstvem a Trisolarany, jakož i původ a důsledky principu temného lesa. Jün Tchien-ming se ocitl v přední linii mezihvězdné války: muž, který chtěl kvůli smrtelné rakovině podstoupit eutanazii, byl v podobě holého mozku vyslán do vesmíru s úkolem infiltrovat trisolaranskou První flotilu. Mimozemšťané jej zajali a dlouhá desetiletí podrobovali nelidskému mučení. Tchien-ming nakonec podlehl a svým věznitelům pomohl s obsazením Země, aby zabránil úplnému vyhlazení lidstva. Trisolarané mu vyrobili nové naklonované tělo a Tchien-ming žil dlouho v exilu coby zrádce lidské rasy. Nyní se však na sklonku života dočká druhého vzkříšení. Bytost, jež si říká Duch, jej naverbuje do bitvy proti nepříteli, který usiluje o zkázu celého vesmíru. Tchien-ming však nechce být znovu loutkou. Tentokrát se bude řídit jen vlastním úsudkem.
 

Ostatní beletrie


Druhé království
Historický román se odehrává v Anglii v polovině 11. století a oživuje období po bitvě u Hastingsu, kdy se anglickým králem stal normanský vévoda Vilém. Hlavní hrdina Caedmon z Helmsby je svým otcem vyslán jako tlumočník anglického poselstva, které má vyjednávat s normandským vládcem Vilémem a pobývá na jeho dvoře. Situace se vyhrotí po vítězném Vilémově tažení a porážce Angličanů v bitvě u Hastingsu. Caedmon zde ztrácí nejen bratra, ale i otce. Vítězný Vilém se vzápětí prohlašuje za anglického krále. Caedmon stojí před složitou situací, z níž jasně vyplývá, že když nezůstane na dvoře svého nepřítele jako prostředník a vychovatel jeho dětí, přijde jeho rodina o veškerý majetek. Po své korunovaci krutý Vilém, zvaný Dobyvatel, pokračuje v pokořování Anglie.

Děs sídla Wake's End
„Cosi se vynořilo z temnot…“ Suffolk, eduardovské období. Osamocené panství v odlehlém koutě mokřadu: třpytící se divočiny, jejíž šeptající rákosí střeží dávná tajemství. A Maud, osamělé děvče vyrůstající bez matky, vychovávané pouze přísným otcem.
Když otec na hřbitově najde středověký obraz ďábla, probudí se bezbožné síly. Maudina bitva začíná. Musí přežít ve světě plném čarodějnictví, odvěkých legend jejího milovaného mokřadu a děsivých démonů otcovy minulosti. Román Wakenhyrst, odehrávající se v průběhu pěti staletí, je temný gotický thriller o vražedné posedlosti a touze jedné dívky roztáhnout křídla a být volná.

Holčička, která měla ráda Toma Gordona
Trishi Farlandové je devět let, stále si ještě hraje s panenkami a má ráda baseballového hráče Toma Gordona – ostatně dres s jeho jménem má na sobě i toho červnového dne, kdy se s rodinou vydává na výlet do přírody. Během výletu ale zabloudí v hlubokém lese a její dosavadní bezstarostný život malého děvčátka se rázem mění v boj o přežití. Trisha dochází k nepříjemnému zjištění, že „svět má zuby a může vás kdykoli pokousat“…

Čajovna v Tokiu (Romantické útěky 6)
Popadněte cestovní pas a vydejte se do země mrakodrapů, tradičních chrámů, čajových rituálů a rozkvetlých sakur. Užijte si romantiku s šálkem lahodného čaje a nechte se unášet příběhem, který si vás získá od první stránky. Fiona je vášnivá fotografka, má cestovatelský blog a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Jenže na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí před deseti lety zlomil srdce – přitažlivý a úspěšný fotograf Gabe. Čas strávený s Gabem je pro Fionu zpočátku za trest. Fotograf jí dává najevo, jak ho obtěžuje, že se jí musí věnovat. Tři generace místních žen ji ale přijmou mezi sebe a Fiona v jejich domě a rodinné čajovně nachází lásku a vřelost, která jí schází. Užívá si s nimi piknik pod sakurami, poznává pravý japonský čajový obřad. A právě díky nim se jí postupně vrací sebevědomí, které jí dávný incident pořádně pochroumal. Mezitím k sobě s Gabem při toulkách Tokiem pomalu nacházejí cestu a začíná to mezi nimi znovu jiskřit…

Tichá smrt
Smyslů zbavená pomstychtivost, o smysly připravená oběť, sluncem rozpálené španělské pobřeží a vrah se srdcem chladným jako led. Když se policistka Cristina Sánchez Pradellová vydá s kolegou do luxusní vily na andaluském pobřeží k údajnému vloupání, netuší, že se jí život co nevidět obrátí vzhůru nohama. Ve vile totiž dojde ke střetu, při němž uprchlý zločinec Jack Cleland nechtěně zastřelí svou přítelkyni. Cleland přísahá, že se Cristině pomstí. Středobodem jeho krutého plánu se stává Cristinina teta trpící Usherovým syndromem, vzácným onemocněním, jež ji připravilo o sluch i zrak. Na pomoc španělské policii je vyslán geniální, avšak svérázný detektiv původem z Glasgow John Mackenzie. Hrdou a nezávislou Španělku spolupráce s asociálním Skotem pochopitelně nijak nenadchne. Dokážou Clelanda dopadnout, než vrah řekne své poslední krvavé slovo?
 
 

Young adult knihy

 
Krev a med (Holubice a had 2)
Lou, Reid, Coco a Ansel prchají před čarodějným společenstvím, královstvím i církví – a nemají se kde ukrýt. Aby se jim podařilo zmizet před zástupy čarodějnic a jednotkami chasseurů, potřebují spojence. Ty nejsilnější. Pro své bezpečí však musejí něco obětovat, a tak se skupina rozdělí. Zatímco se Lou a Reid mezi sebou snaží uzavřít rozšiřující se propast, zlá Morgane spřádá smrtící hru na kočku a myš. A je odhodlaná zničit to nejcennější, co mají…

Studie kouzel (Studie 2)
Poté co Jelena odhalila, že má magické schopnosti, musela uprchnout z Ixie, kde jsou kouzla zakázaná. V Sitii, dlouho ztracené domovině, má šanci znovu se setkat s rodinou, kterou nikdy nepoznala. Ale cizí země má vlastní tajemství a navíc zde s Jelenou jednají s podezřením, a dokonce s nenávistí. A to i ti, kteří by měli stát na její straně - třeba vlastní bratr. Jelena se musí dostat do citadely, kde se bude učit, jak ovládnout své magické dovednosti pod vedením mistrů kouzelníků. Zatímco se učí pravidla kouzel, narazí i na ty, kteří jsou ochotni udělat cokoli pro to, aby je zlomili. A když se objeví kouzelnický odpadlík útočící na mladé ženy, Jelena musí dát všanc vlastní život, aby ho zastavila. Zachrání ji kouzla kolující jí v krvi, nebo budou její zkázou?

Vládci popela (Vládci popela 1)
Už odedávna, kdy Popeliáni dostali od svých božstev fénixy, na nich jezdí do bitev, na lov a zejména na proslulém Dostihu. Elitní jezdci ze znepřátelených kultur touží po vítězství, a tak pilují dávné umění vytvářet a ovládat fénixy – koně, kteří se za pomoci alchymie rodí z popela. Každé ráno znovu povstávají, aby večer opět shořeli v ničivých plamenech. Dobrá alchymie ovšem není k ničemu, pokud jezdec nepřežije brutální noční souboje. Vražda je sice nezákonná, ale lámat kosti a otrávit popel je legální – publikum to dokonce vyžaduje. V letošním závodě soutěží jedenáct jezdců, ale tři z nich riskují víc než ostatní – dcera dvou bývalých šampionů, nadějná stipendistka a syn revolucionáře. Kterému z nich se podaří splnit si svůj velký sen o slávě a získat moc ve prospěch svého lidu? Anebo všichni shoří v drtivé porážce?

Otrávená
Rozbijte očarované zrcadlo! Feministický retelling pohádky o Sněhurce. Krásná princezna Sophie jela na projížďku lesem, když tu lovčí vytáhl nůž a… vzal si její srdce. Nemělo ji to tak překvapit. Zaslechla přece pomluvy. Říkali o ní, že je moc laskavá a naivní na to, aby vládla. Zbytečná princezna. Příšerná budoucí královna. A Sophie jim věřila. Každému otrávenému slovu. S pomocí sedmi lesních mužíků se jí povede přežít, dokáže však také posbírat síly a postavit se skutečnému zlu, nebezpečnému nepříteli, který za vším stojí?

Zvon (Smrtka 3)
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit? Odpověď mohou dát Tón, Zvon a Hrom.

Čeští / slovenští autoři

 

Fialová
Život na Zemi se za posledních sto let změnil a lidé s ním. Jak dopadnou dvě mladé ženy vržené do světa bez pravidel, ve kterém si každá musí najít své místo? Píše se rok 2159. Téměř před sto lety se část lidí uložila ke spánku, aby přečkali ekologickou krizi, která na Zemi zavládla. Zařízení jménem Labyrint i během spánku jejich mozkovou aktivitu stimuluje tak, aby se dále vyvíjeli, a kdesi pod zemí tak vzniká úplně nový lidský druh. Čas nastavený na jejich inkubátorech se však pomalu blíží ke konci a lidé se začínají probouzet do světa, který je jiný, než jak si ho představovali.

Hvězdopravec
Výjimečná představivost, originální vize, úžasný příběh. Novinka od autora titulu Kaziměsti. Okamžik, kdy má Mikuláš Koperník dokončit studium a začít žít dospělý život, se blíží. Vůbec ho to netěší, takže když se naskytne možnost tento okamžik oddálit a vstoupit místo do reality do světa fantaskních příběhů, neváhá ani minutu. Snová říše, ve které se oceán vlévá do nebe a po zemi kráčí medvědice velikosti pohoří, se může jevit jako úžasné místo. Je ale život v takovém světě opravdu lepší než všední realita?

Ve stínu erbu
Francie za vlády Ludvíka XV.Raymond je druhorozeným synem vlivného hraběte, Frederika dcerou bohatého sicilského vévody. Zasnoubili je už v dětském věku. Raymondův otec potřebuje finance, Frederičin zase politický vliv. Děti se upřímně nenávidí. Přesto ke sňatku o deset let později dojde. Než si novomanželé stačí urovnat nepřátelské vztahy, odjíždí Raymond do války a Frederika je „odložena“ na opuštěný lovecký zámeček. Musí se vypořádat nejen se složitými životními podmínkami, ale i s intrikami Raymondovy rodiny.

Lars pod palbou
Drsňák Lars, soukromé očko se slabostí pro kvalitní bourbon, ryčnou hudbu a krásné ženy přijme jednoho listopadového podvečera neobvyklou zakázku. Pro anonymního klienta významné advokátní kanceláře má najít člověka, o němž není známo nic kromě jména jeho matky a místa, kde před více než dvěma desítkami let bydlel. Pátrání a následné komplikace přivedou Larse nejen mezi drogové dealery, ale shodou nešťastných okolností dokonce na tu špinavější stranu mříží. Zatímco kvůli jedné mrtvole ve vězení skončí, díky jiné se naopak dostane na svobodu, a může nastoupit cestu k očištění svého jména. Přitom zjišťuje, že úkol, který na začátku dostal, je jenom střípkem případu, v němž nic není takové, jak se na první pohled může zdát…

Královská štvanice (Případy královského soudce Melichara 7)
V lesích kolem hradu Křivoklátu pořádá král Jan Lucemburský štvanici na jeleny. V jejím průběhu je zabit královský lovčí Hynek z Bukové. Šlo jen o nešťastnou náhodu nebo o úmyslnou vraždu. Jan Lucemburský se dokonce domnívá, že obětí této vraždy se měl stát on sám. Povolává svého oblíbeného vyšetřovatele, který mu před časem zachránil život, královského soudce Melichara z Roupova s žádostí, aby údajného vraha dopadl. Jenže sám mu to nijak neusnadní, když vzápětí opustí České království a odjede do ciziny. Melichar tak zůstává sám vůči všem podezřelým, vesměs předním českým pánům, kteří mu nejsou nikterak nakloněni. Dokonce bude muset čelit pokusu o vraždu. Kdo se ho chtěl zbavit a proč? Snad proto, aby zabránil objasnění vraždy královského lovčího Hynka? A měl být opravdu zabit Hynek nebo sám král?

 

Můj seznam přání


... aneb to, na co se chystám já. Co mi padlo do oka obálkou, dějem nebo díky oblíbenému autoru...

Top výběr

V topce mám tentokrát tyto tři knihy, přičemž první dvě už mám předobjednané :-D. Apollónův pád je povinnost, budu moct dokončit sérii. Syn času, tam mě trochu mrzí, že jde o měkkou vazbu, jelikož mám doma staré vydání Času čarodějnic v pevné vazbě, ale nakladatel neuvažuje o druhém vydání, které by se k tomu hodilo. A Shannara, to je třetí díl a ty předchozí mám také na seznamu...

Syn času (Čas čarodějnic)
Co je třeba, aby se z člověka stal upír? Na bojištích americké revoluce se Matthew de Clermont setká s Marcusem MacNeilem, mladým vojenským lékařem z Massachusetts, a to v době politického probuzení, kdy se zdá, že svět stojí na prahu lepší budoucnosti. Když Matthew nabídne mladíkovi šanci na nesmrtelnost a nový život, bez omezení vštípených puritánskou výchovou, Marcus se jí chopí a stane se upírem. Avšak jeho proměna není snadná a pradávné tradice a závazky rodu de Clermontových se srážejí s Marcusovou hlubokou vírou ve svobodu, rovnost a bratrství. Skok do současné Paříže, kde se Phoebe Taylorová – mladá zaměstnankyně aukční síně Sotheby’s, do níž se Marcus zamiloval – chystá na vlastní cestu k nesmrtelnosti. Ačkoli moderní verze celého procesu působí na první pohled nekomplikovaně, Phoebe s Marcusem brzy zjistí, že úskalí čekající na člověka, který se chce stát upírem, jsou stejně zrádná jako v osmnáctém století. A stíny, kterým Marcus unikl už před staletími, jak aspoň věřil, se možná vrátí, aby je pronásledovaly oba – navždy. Syn času vypráví příběh vášnivé lásky, a zároveň zkoumá i sílu tradice a možností nejen změny, ale přímo revoluce. Propracovaný nadpřirozený svět a fascinující, zvolna se rozvíjející romance, které udělaly z trilogie Čas čarodějnic okamžitý bestseller, jsou zpět – tentokrát v jiném dějinném období a v osudech překlenujících staletí.

Neronova pevnost (Apollónův pád 5)
Poslední díl bestsellerové série ze světa Percyho Jacksona je tady! Řecký bůh Apollón, který byl vykázán na Zemi jako ubohý puberťák Lester Papadopoulos, se konečně ocitl na konci své cesty zpět na Olymp. Polobožští přátelé z Tábora Jupiter mu právě pomohli přežít řadu strašlivých útoků a nyní bývalý bůh se svou polobožskou velitelkou Meg musejí poslechnout proroctví, které odhalila harpyje Ella. Lesterova poslední zkouška proběhne v Neronově pevnosti v New Yorku. Najde tam konečně svoje rozhřešení?

Čarodějný přízrak (Shannarův temný odkaz 3)
Čtyři země se po celá staletí těšily svobodě, oproštěné od své někdejší démonické minulosti. Hranice opředené magií je chránily před temnou dimenzí známou jako Zapovězení i před hlubokým zlem dřímajícím v jejím středu. Nyní však dochází k nemyslitelnému: prastará ochrana oddělující pořádek od chaosu se začíná hroutit a svět se ocitá pod hrozbou pokolení pomstychtivých, krvežíznivých, obludných stvoření sycených zuřivostí potlačovanou tisíce let. Mladá Elfka jménem Arling Elessedil zvládne čarodějnými schopnostmi průlom v ochranném valu zacelit a obyvatele Zapovězení znovu uzavřít v jejich temném vězení. Když však padne do rukou ďábelského premiéra mocné Federace, je možné, že jejím snahám bude učiněna přítrž jednou provždy. Pouze její odhodlaná sestra, Aphen, která je nositelkou Elfích kamenů a ovládá jejich magii, má naději uchránit Arling od hrozivého osudu, jež pro ni její věznitel možná chystá. Railing Ohmsford se mezitím zoufale snaží zachránit svého uvězněného bratra a zjistit, zda jeho předkyně Grianne, trvale pronásledovaná nepřízní osudu, stále žije a je ochotná pomoci zachránit svět... bez ohledu na následky.


Zaujalo mě

V této části mám hned několik zájmů. Paolini mě samozřejmě zajímá, jen zatím nemám odvahu. Sherlock je můj favorit, toho já si přečtu od kohokoli. Hodně mě zaujal Vazač vzpomínek a tak dále...


Spát v moři hvězd - Kniha II. (Spát v moři hvězd 2)
Strhující závěr epické vesmírné ságy od autora bestsellerové série Odkaz Dračích jezdců. Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří – jak organismus pojmenovala – ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj s medúzáky a strašlivými nočními můrami, představuje poslední naději pouto, které mezi Kirou a Měkkým ostřím vznikne. Pouto, které může pro lidstvo znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.

Nový začátek (Vinařství 2)
Manželství mezi služebnou Irene a bohatým dědicem Franzem je manželstvím z lásky a mělo by být idylickým. S ním ovšem nesouhlasí Franzův otec a po odhalení tajemství a konfrontaci s tchánem raději těhotná Irene beze slova opouští svého milovaného ženicha. Porodí svého malého syna mimo panství a přijme místo textilní dělnice v továrně. Podmínky jsou kruté a Irene musí pracovat do vyčerpání. Pak ale poznává charismatického vedoucího pracovníka Josefa, který jí dodává sílu a jistotu. Přestože manžela stále miluje, navazuje vztah s Josefem. Může ale Irene skutečně zcela zapomenout na svojí velkou lásku a dostat se z citového zranění, které utrpěla odchodem od milovaného Franze?

Sherlock Holmes a Boží dech (Sherlock Holmes)
Devatenácté století se chýlí ke konci. Na jeho místo přichází století dvacáté, století změny a vědy – století, v němž budou všechny pověry a předsudky minulosti vyvráceny. Nebo ne? Někdo se tomu ze všech sil snaží zabránit. V londýnském sněhu je nalezeno rozdrcené tělo. Poblíž nejsou žádné stopy, takže to vypadá, jako by oběť zabil pouhý vzduch. Jde o první ze série útoků, při níž přijde o život několik prominentních londýnských okultistů. Sherlock Holmes a doktor Watson cestují do Skotska, aby se setkali s proslulým Aleisterem Crowleym, o němž doufají, že jim pomůže přijít těmto záhadám na kloub. Naši přátelé se ocitají v obležení temných sil. Jsou na stopě něčemu neuvěřitelnému a úděsnému, a Holmesovy racionalistické názory podstupují tvrdou zkoušku. Slavné dvojici pomáhá skupina nejslavnějších okultních mozků v zemi: takzvaný „paranormální lékař“ John Silence, vyšetřovatel nadpřirozených jevů Thomas Carnacki a démonolog a odborník na staré runy Julian Karswell. Budou na tento případ stačit? Londýn se na sklonku století řítí do zkázy a propasti pekla se otevírají, aby mohly pohltit celý svět... Ponořte se do zcela nového a vzrušujícího případu slavného detektiva Sherlocka Holmese!

Vazač vzpomínek
Mysteriózní historický román, v němž nejsou knihy fiktivními příběhy, ale „úložištěm” skutečných životů. Vazač vzpomínek je fenomenální příběh jedné zakázané lásky, temných sil a tajuplných událostí. Když se Emmett Farmer, syn farmáře, jednoho letního večera vrátí z práce na poli, čeká na něj doma dopis. Dozví se, že má nastoupit do učení jako vazač knih. Je to povolání, které budí strach, je opředeno pověrami a předsudky – ale zároveň takové povolání, které si on ani jeho rodiče nemohou dovolit odmítnout. Emmett se naučí ručně vyrábět krásné svazky a v každém z nich zachytí něco jedinečného a mimořádného: vzpomínku. Existuje-li něco, na co chcete zapomenout, může vám pomoci. Existuje-li něco, co potřebujete vymazat, zařídí to. Vaše minulost bude bezpečně uložena do knihy a vy si nevzpomenete na své tajemství, ať je jakkoliv děsivé. V trezoru pod dílnou Emmettovy učitelky jsou přepečlivě uskladněny a zaznamenány řady knih a vzpomínek. Pak jednoho dne učiní mladý vazač udivující objev: jedna z knih nese jeho jméno. Představte si, že byste mohli vymazat svůj žal. Představte si, že byste mohli zapomenout na svou bolest. Představte si, že byste mohli skrýt nějaké tajemství. Navždy.

Tajné společenství (Kniha prachu 2)
Konečně se ke čtenářům dostává další díl Jeho temných esencí, druhá Kniha Prachu. Lyra už dávno není dítě. Uplynulo dvacet let od chvíle, kdy ji coby miminko dopravil do bezpečí jedenáctiletý Malcolm. Lyra nyní studuje v Oxfordu, její vztah s Pantalaimonem ovšem prochází krizí. Daemon se při jedné osamělé noční procházce stane svědkem vraždy neznámého muže. Do rukou se mu dostane jeho peněženka a s ní i přístup k deníku zavražděného. A pak už události naberou turbulentní spád. Mezi Lyrou a Pantalaimonem dojde k prudké hádce, daemon od Lyry uteče a oba se, každý na vlastní pěst, vydávají na cestu přes celou Evropu až do Asie. Jejich cílem je tajuplné město ukryté v srdci pouště. Shledá se Lyra opět s Pantalaimonem a vyřeší konečně tajemství Prachu?

Pekelný pastýř
Chtít řídit Peklo jako firmu není ten nejlepší nápad. Spousta problémů se nakupí, hrozí, že vás zavalí, protože nepružnost a zkostnatělost dosavadního feudálního systému nedovolí převést dobré úmysly do praxe. A nakonec se všichni bývalí přátelé a stoupenci obrátí proti vám, protože dojdou k názoru, že vaše skvělé nápady, ty geniální pokrokové ideje, jim vlastně nejsou po chuti. Je to tak – nevděk Peklem vládne a cesta do něj bývá dlážděna dobrými úmysly. A tak se mrtvoly hromadí, stejně jako další potíže. Z místního problému se stává globální apokalypsa a řešení zmatků je v nedohlednu. A ten, kdo měl být obětním beránkem, stane se sám mstitelem připraveným zúčtovat se samotným Peklem. Jenže Peklo se jen tak nevzdává…


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Ze zmíněných knih se nejvíc těším na Cyberpunk, Vládci popela a Otrávená. :)
    Ale věřím že jich najdu ještě víc :D :))

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně zajímavých knih, už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně mě láká Otrávená. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jednoznačně Čajovna v Tokiu. :) Pak mě také docela zaujal Vazač vzpomínek, o kterém slyším poprvé.

    OdpovědětVymazat
  5. Já určitě sáhnu po Zvonu a láká mě Půlnoční slunce.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne