MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 ledna, 2021

  

Už při začátku vydávání této série, jsem se zakoukala. Ty krásné obálky a pohádkové příběhy mě neskutečně lákaly. Působilo to na mě dobrým dojmem, stejně jako například knihy Ricka Riordana. Ale na rozdíl od něj a jeho mytických bytostí, bohů a polobohů,  tady hrají svoji hlavní roli pohádky a pohádkové bytosti. Velká část z nich už našla svůj šťastný konec a dospěla, a tak žijí svými spokojenými životy v pohádkové říši i nadále.

Kniha čerpá z témat našeho dětství, a stejně jako jiná díla, vypráví o postavách, které všichni známe, ale zároveň se odvíjí nový příběh, ve kterém vystupují. Je to vlastně klasický re-telling tak jako Bylo, nebylo a spousta dalších. Ústřední dvojicí jsou dvojčata Alex a Conner, kteří se protáhnou skrz knihu příběhů a objeví své oblíbené hrdiny, ale i padouchy. A tak putují skrze království Červené Karkulky, Šípkové Růženky, Sněhurky a dalších. Do cesty se jim postaví zlí vlci, skřeti, Zlá královna, potkají kouzelné víly, prince a krále a mnoho jiných. Ale hlavně zjistí i dlouho ukrývanou pravdu z vlastní rodiny.

Jejich putování bylo docela dlouhé, mnohdy protahované, ale rozhodně se mi líbilo. Kniha má něco lehce přes tři sta stran, což není žádná bichle, ale nějaký čas určitě zabere. Nebylo to nic náročného, přece jen je to pro jinou věkovou kategorii. Při jejím čtení jsem hned měla nutkání dát dohromady pohádky bratří Grimmů i Hanse Christiana Andersena (protože o nich se hodně často píše) a zjistit, jak vlastně původně zněly.

Konec už byl lehce předvídatelný a odhadnutelný, přesto to celé působilo jako moc krásný návrat do dětských let. Nepřišlo mi to bůhví jak originální nebo úžasné, ale své kouzlo i záměr to splnilo. A po všech těch knihách pro mladší, co teď vznikají, konečně něco uvolněného a opravdu pohádkového.

Každých pár vteřin se zahihňala nebo usmála nad něčím, co v mapě objevila. Prostě vypadala jako turistka

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Kouzelné přání
The Wishing Spell
Země příběhů
1
Veronika Volhejnová
Fantasy
2012 originál / 2016 překlad
340
Fragment
978-80-253-2892-7

Anotace:
Zazvonil zvonec a pohádky je konec… Ale jak to vlastně bylo dál? Když kouzelná kniha přenese dvojčata Alex a Connera na záhadné místo, netuší, že se jim právě splnil sen všech dětí. Ocitli se v zemi pohádkových příběhů! Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čeká je neuvěřitelné dobrodružství plné překvapení, kouzel a setkání s postavami, které znají z pohádek. Nepůjde však jen o setkání milá a příjemná. Boj dobra se zlem totiž nikdy neskončil…

Leželi pod hvězdami Říše víl - což byly z valné většiny spící víly vznášející se ve vzduchu - a myšlenky se jim toulaly kdoví kde.

Ukázka z knihy


Informace o autorovi

foto: youtube

Databazeknih.cz: Christopher Paul "Chris" Colfer (* 27. května 1990) je americký herec, zpěvák a spisovatel. Jeho nejznámější role je Kurt Hummel v seriálu Glee, za kterou v roce 2011 vyhrál Zlatý glóbus a tři ceny People's Choice Awards (2013, 2014, 2015).
V roce 2011 se také objevil v časopise Time na seznamu 100 nejvlivnějších lidí. Sám napsal, produkoval a hrál ve filmu Zasažen bleskem, který měl premiéru v roce 2012 na Filmovém festivalu Tribeca.
Jeho kniha The Land Of Stories: The Wishing Spell se stala číslem jedna v žebříčku New York Times.




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. I já mám série v hledáčku už nějakou dobu. :) Milé, kouzelné a možná trochu předvídatelné čtení... ideální. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne