MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 srpna, 2020

Seriálománie #15 Veliká

pondělí, srpna 10, 2020 6 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové a seriálové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Pokud pro mě máte tipy na dobré snímky, neváhejte se podělit ;-)


Veliká
Nedávno jsem narazila na ukázku tohoto seriálu, o kterém jsem vůbec netušila, že existuje. Nechala jsem se zlákat herci, ale nejvíc tím, že jde o historický seriál, což mám velice ráda. Tamní kulturu, krásné kostýmy a spoustu intrik, což znamená i spoustu akce. Nu, tohle není úplně podle mých představ, protože se jedná o ruský dvůr, kde se slovo 'fuck' vyskytuje v každé konverzaci a tak nějak mi to s dobou nesedí. Je to trochu humorné, ale především zarážející. Asi tím chtěli vystihnout tehdejší Rusko a jeho zaostalost... Nicméně je to podáno i tak docela zajímavě a hodlám tedy pokračovat s další řadou, jakmile bude na světě. A pak se uvidí, zda mi stojí za pokračování.

Moje hodnocení:


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Veliká mě láká kvůli obsazení, ale nemyslím úplně, že by to byl můj šálek kávy.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čekala jsem něco historického, dobového a realistického, ale je to docela obhroublý a sprostý... nedrží se to tak úplně klasických šablon... alespoň co jsem viděla já

      Vymazat
  2. Já mám rozkoukanou Kateřinu Velikou z roku 2015 a zatím dobrý. Jen se dostat k dalším dílům, což teď byla chvíli pauza od seriálů a spíše jsem koukala na Hru o trůny. :)

    OdpovědětVymazat
  3. O seriálu jsem slyšela, ale jako milovníka doby Kateřiny Veliké mě odradilo velké upravení reality... Znám lepší a podle skutečnosti natočené seriály z této doby. :)
    Na druhou stranu věřím, že pro někoho, kdo historii moc neholduje, to nemusí být špatné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám teda historii ráda, ale o ní vím velké prd :-D každopádně to zatím budu okoukávat a pak zkusím další, protože jsem našla i jiná seriálová zpracování a pravděpodobně jsou i nějaké filmy... :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne