MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 ledna, 2020

Top výběr

Musím říct, že v lednu nemám na seznamu nic, co bych nutně potřebovala koupit. A jsem za to ráda. Místo v knihovničce značně dochází a asi budu muset brzy udělat velkou čistku, abych si uvolnila prostor pro zajímavější literaturu :-). Jsem zvědavá na další měsíce, protože letos se budu opravdu snažit omezit a vypadá to, že první nákup mě bude snad čekat až v květnu. Teda kromě povinných odběrů jako Knižní klub apod...

Zaujalo mě

Zájmových knih mám opravdu hodně, ale není to nic, co bych si nutně potřebovala pořídit domů. To konec konců ukáže čas. Třeba se mi podaří něco vzít na recenzi. A po pravdě Ohnivý květ a Síla bouře mě uchvátily hlavně obálkou :-D.


Svět démonů (Zloději dýmu #2)
Po dramatickém útěku zlodějů dýmu z Rossarbu je všechno vzhůru nohama: princeznu Catherine všichni vidí jako zrádkyni. Tash má zlomené srdce, protože přišla o svého jediného přítele. Edyona hledají pro vraždu. March v srdci skrývá zradu svého nového milence. Ambrose touží po odplatě. Do toho všeho je armáda brutálního krále Aloysia při chuti a chce se zmocnit Pitorie i Calidoru. Svět hoří… a démoni mezitím spřádají vlastní plány.

Krvavý lístek (Krvavá magie #1)
Nejsilnější kouzla vyžadují největší oběti. Princezna Aurélie je mocnou čarodějkou. Jak by ale mohla být šťastná v království, které magii brutálně potlačuje? Své schopnosti však nemůže skrývat navždy, proto uprchne do jiného království. Nachází si zde přátele, zdokonaluje se v kouzlení a začíná něco cítit k muži, s nímž by nikdy vládnout nemohla. Když ji dostihne kruté nebezpečí, musí se rozhodnout – zůstane v utajení, nebo přizná královskou krev a pokusí se zachránit své milované?

Návrat na Vysočinu (Skandální Skotové #3)
Temperamentní Rowena MacLawryová se vrací na Skotskou vysočinu po pozoruhodně úspěšném debutu v londýnské společnosti a dává zcela jasně najevo, že ze svého dětského poblouznění Lachlanem MacTierem už vyrostla. Jemu to vyhovuje, protože stejně neměl nikdy v úmyslu se s ní oženit. Najednou ale nemůže dál ignorovat skutečnost, že z někdejší neohrabané uličnice Winnie vyrostla velmi elegantní – a nadmíru žádoucí – mladá žena… Drsný a pohledný Lachlan se vůbec nepodobá anglickým uhlazeným aristokratům, kteří se o Winnie zajímali v Londýně. Tři měsíce odloučení stačily víc než dost, aby poznala svět o mnoho nádhernější než nezkrotná skotská divočina – a objekt její dětské lásky. Když se teď ale rozhodla najít si o trochu civilizovanějšího budoucího manžela, dokáže Lachlan ocenit její kouzlo? A existuje pro ni aspoň malá možnost ignorovat to, jak zběsile ji přitahuje?

Ohnivý květ (Seafire #1)
Poutavý příběh kapitánky Kaledonie Styx, která se se svou dívčí posádkou plaví na lodi Mors Navis. Poté co její rodinu vyvraždil válečník Aric Athair a jeho krvežíznivá armáda, ocitla se Kaledonie sama uprostřed zrádných mořských vln. Stala se kapitánkou a posádku si sestavila z dívek a žen, které stejně jako ona přišly o všechno. Jejich cílem je přežít a pomstít se nepříteli, který se plaví na obávané lodi zvané Ohnivý květ. Podaří se jim to? První díl trilogie Seafire, která svou energií připomíná dravou sílu Wonder Woman, už nadchl tisíce čtenářek a čtenářů. Je to kniha pro všechny, kdo mají rádi pirátské příběhy a věří v sílu přátelství a sesterství.

Síla bouře (Sedmiříší v troskách #3)
Nechte se unášet propletenými příběhy pozoruhodných mladých bojovníků, kteří se postavili tyrance obdařené čarovnou mocí a riskují, že v nemilosrdném víru války přijdou o všechno. Potulný námořník Evan Strangward dokáže ovlivňovat počasí, vlny a vítr, ale ani jeho čarovné schopnosti ho před nelítostnou císařovnou Celestine nemůžou chránit věčně. Celestinina neúnavná armáda krvepřísežných neustále roste a Evan se vydává do Fellsu, aby království varoval před hrozící invazí. Dobře ví, že pokud se mu nepodaří královnu z rodu Šedých vlčic přesvědčit, aby se císařovně postavila, celé Sedmiříší padne, a on tak přijde i o poslední útočiště. A mezi mrtvými bude i jediná osoba, o kterou Evan v žádném případě nechce přijít. Královninu dceru, respekt vzbuzující princeznu Alyssu ana‘Raisu, mezitím proti její vůli odvážejí na východ na palubě císařovniny lodi. Lyss je možná poslední naděje, jak císařovnu porazit přímo zevnitř její přísně střežené bašty. Ve třetím díle se sbíhají složitě propletené dějové linie a znesvářené Sedmiříší se snaží sjednotit proti strašlivé tyrance.

Zimní oheň (Roční období #3)
Rok 1987, den svaté Lucie, městečko na jihu Švédska. Oslava v místní tančírně skončí tragicky – požárem a smrtí jedné dívky. Vyšetřování případu znesváří obyvatele, zbortí přátelské i rodinné vztahy a vyústí v přiznání jednoho mladíka ke zločinu. Třicet let poté se na místo neštěstí vrací Laura Aulinová, která sem do oné noci jezdila k tetě Heddě do její chatové osady. Zjišťuje, že tehdejší událost rozděluje místní dodnes. Že v městečku řádí žhář, jehož útoku se možná nevyhne ani Heddina osada. A že teta krátce před smrtí patrně objevila něco, co může vrhnout světlo na starou tragédii, ale i vrátit Lauře paměť na onu osudnou noc, která všechno změnila. A přinést vzpomínky, ze kterých čiší děs…

Hluboká modř moře
Když Kateřina najde na půdě v domě svých rodičů desky s akvarely, je fascinována. Zobrazují malebnou krajinu, sytě modré moře a nostalgicky působící sídlo uprostřed nádherné zahrady. Touží zjistit, kde se tohle magické místo nachází a jak se obrazy dostaly do vlastnictví její rodiny. Pátrání zavede Kateřinu do Bretaně, kde objeví lety zchátralý zámeček ze svých obrazů. Panství patří Ewanovi, atraktivnímu Bretonci, který se zprvu dívá na Kateřininu zvědavost skepticky, ale nakonec i on propadne kouzlu obrazů a oba se ponoří do pátrání po minulých majitelích zámečku a po jeho historii. Postupně přicházejí na stopu temného tajemství… Stejně jako v předchozí autorčině knize Hortenziová zahrada se na pozadí dech beroucích kulis Bretaně odvíjí dramatický příběh plný romantiky.

Tipy na vycházející novinky najdete i zde v článku. Pokud vás zajímá větší přehled knih, pokračujte do alba, kde najdete desítky knih...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Návrat na Vysočinu a Hluboká modř moře vypadají hodně zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Ohnivy kvet a Sila boure vypadaji dle obalky vazne dost dobre :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne