MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 prosince, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v lednu. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na album na mojí fb stránce, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychazileden2020...

» V tomto článku najdete 10 tipů na zajímavé knihy.
» V albu na facebooku najdete 78 chystaných novinek.

Fantasy a sci-fi


Ztracená princezna (Zápisky z Rosewoodu #3)
Princezna Ellie je rebelka skrývající svou pravou identitu. Lottie je její dvojnice, která místo ní vystupuje na veřejnosti a chrání ji před zvědavým zájmem veřejnosti. Jamie je princeznin osobní strážce, odhodlaný chránit ji za každou cenu. Všichni společně se snaží uniknout Leviatánům, nepřátelské skupině, která jde po princezně. Ve snaze dostat se od nich co nejdál odjedou na sesterskou pobočku Rosewoodské školy až v dalekém Japonsku. Brzy se ale ukáže, že ani tam nejsou v bezpečí. Jedinou útěchou je zjištění, že i zde existuje tajná skupinka studentů zvaná Banshee, která proti Leviatánům také bojuje. Tajemství, která společně odhalí, změní jejich životy. Navždy!

Svět démonů (Zloději dýmu #2)
Po dramatickém útěku zlodějů dýmu z Rossarbu je všechno vzhůru nohama: princeznu Catherine všichni vidí jako zrádkyni. Tash má zlomené srdce, protože přišla o svého jediného přítele. Edyona hledají pro vraždu. March v srdci skrývá zradu svého nového milence. Ambrose touží po odplatě. Do toho všeho je armáda brutálního krále Aloysia při chuti a chce se zmocnit Pitorie i Calidoru. Svět hoří… a démoni mezitím spřádají vlastní plány.

Krvavý lístek (Krvavá magie #1)
Nejsilnější kouzla vyžadují největší oběti. Princezna Aurélie je mocnou čarodějkou. Jak by ale mohla být šťastná v království, které magii brutálně potlačuje? Své schopnosti však nemůže skrývat navždy, proto uprchne do jiného království. Nachází si zde přátele, zdokonaluje se v kouzlení a začíná něco cítit k muži, s nímž by nikdy vládnout nemohla. Když ji dostihne kruté nebezpečí, musí se rozhodnout – zůstane v utajení, nebo přizná královskou krev a pokusí se zachránit své milované?

Ohnivý květ (Seafire #1)
Poutavý příběh kapitánky Kaledonie Styx, která se se svou dívčí posádkou plaví na lodi Mors Navis. Poté co její rodinu vyvraždil válečník Aric Athair a jeho krvežíznivá armáda, ocitla se Kaledonie sama uprostřed zrádných mořských vln. Stala se kapitánkou a posádku si sestavila z dívek a žen, které stejně jako ona přišly o všechno. Jejich cílem je přežít a pomstít se nepříteli, který se plaví na obávané lodi zvané Ohnivý květ. Podaří se jim to? První díl trilogie Seafire, která svou energií připomíná dravou sílu Wonder Woman, už nadchl tisíce čtenářek a čtenářů. Je to kniha pro všechny, kdo mají rádi pirátské příběhy a věří v sílu přátelství a sesterství.

Síla bouře (Sedmiříší v troskách #3)
Nechte se unášet propletenými příběhy pozoruhodných mladých bojovníků, kteří se postavili tyrance obdařené čarovnou mocí a riskují, že v nemilosrdném víru války přijdou o všechno. Potulný námořník Evan Strangward dokáže ovlivňovat počasí, vlny a vítr, ale ani jeho čarovné schopnosti ho před nelítostnou císařovnou Celestine nemůžou chránit věčně. Celestinina neúnavná armáda krvepřísežných neustále roste a Evan se vydává do Fellsu, aby království varoval před hrozící invazí. Dobře ví, že pokud se mu nepodaří královnu z rodu Šedých vlčic přesvědčit, aby se císařovně postavila, celé Sedmiříší padne, a on tak přijde i o poslední útočiště. A mezi mrtvými bude i jediná osoba, o kterou Evan v žádném případě nechce přijít. Královninu dceru, respekt vzbuzující princeznu Alyssu ana‘Raisu, mezitím proti její vůli odvážejí na východ na palubě císařovniny lodi. Lyss je možná poslední naděje, jak císařovnu porazit přímo zevnitř její přísně střežené bašty. Ve třetím díle se sbíhají složitě propletené dějové linie a znesvářené Sedmiříší se snaží sjednotit proti strašlivé tyrance.
 

Ostatní beletrie


Tři vyvolení (Temná věž #2)
Magická směs fantasy a hororu, vizionářská série Stephena Kinga, která se nepodobá ničemu, co jste kdy četli. Tři vyvolení jsou po Pistolníkovi druhou knihou z celkem sedmi, které tvoří dlouhý příběh Temné věže. V tomto svazku plní Roland příkazy orákula z dílu prvního, vybírá si tři osoby, bez nichž by svůj úkol nikdy nesplnil. Při výběru se propadne do naší současnosti, dveřmi na mořském břehu vkročí do USA osmdesátých let a „prožívá“ jej očima feťáka Eddieho. K tajemství knihy patří Jake z Pistolníka.

Hannibal – Zrození (Hannibal Lecter #4)
Čtvrtá kniha ze série o Hannibalu Lecterovi začíná na Litvě v roce 1941, kdy je budoucí lékař, vrah a kanibal ještě osmiletým chlapcem, který se spolu s rodiči a sestrou ukrývá před postupující válečnou frontou. Rodiče jsou zabiti a děti jakž takž přežívají, dokud jejich skrýš neobjeví pětice vyhladovělých dezertérů. Rozhodnou se, že dívku snědí, a malý Hannibal ji nedokáže ubránit. Od této chvíle si životem ponese trauma a zvrácenou zálibu v lidském mase, což se projeví, když po letech, to už studuje ve Francii medicínu, urazí jistý řezník jeho tetu – mladý Hannibal ho za to vykuchá a pochutná si na jeho tučných tvářích. Poté se rozhodne vyhledat pět kanibalů, kteří mají na svědomí jeho sestru...

Život plný iluzí
Čtyři kamarádky se sejdou po letech… a pravda vyplouvá na povrch. Aneta má nepříjemné tušení, že v jejím manželství něco nehraje. Ráda by zjistila příčinu, ale musí zároveň řešit problémy v práci a těžko zvladatelnou pubertální dceru. Zničehonic dostane od staré známé pozvánku na sraz. A nejen ona, ale i další dvě kamarádky, se kterými kdysi trávila veškeré volné chvíle, ale po konci studií se jejich cesty rozešly. Proč se má čtveřice kamarádek sejít po tolika letech? Odpověď je zdánlivě jednoduchá: je třeba zapomenout na staré křivdy a obnovit přátelství. Zdá se, že všechny jsou šťastné, ale realita není až tak růžová. Aneta postupně zjišťuje, že žije obklopená iluzemi, a stačí jeden malý otřes, aby se rozpadly na tisíc kousků. Nejoblíbenější slovenská spisovatelka Katarína Gillerová, která je přirovnávána k Danielle Steelové, přichází se strhujícím příběhem o síle přátelství.

Nevěřte Hunterovi
Zakázané vztahy, rodinné tajemství a nebezpečná láska v jednom z nejčtenějších příběhů na Wattpadu. Moje matka měnila partnery jako ponožky, ale protože mne do toho většinou nijak nezatahovala, bylo mi to fuk. Pak si ale našla pana Huntera a obě dvě jsme se k němu přestěhovaly. V okamžiku, kdy jsem poznala jeho rodinu, jsem začala přemýšlet nad významem slova "správný". Čtyři nevlastní bratři a jejich malá sestřička naprosto změnili můj klidný svět. Zabydlely se v něm zmatek, zlost a lži. Jak jen mohu přežít mezi kluky? A jak moc se u Hunterových změním? Budeme dál žít své životy, nebo už nic nebude tak jako dřív?

Třpytivá hodina
Selina Lennoxová patří ke zlaté mládeži. Její život je nekonečný večírek plný alkoholu a skandálů, který má jediný cíl: vyhnout se nudnému životu, který jí naplánovali rodiče. Lawrence Weston je chudý malíř, který jedné noci nečekaně vstoupí do Selinina života, a ačkoliv si uvědomuje, že dívka jejího postavení nikdy nemůže být jeho, nedokáže ji opustit. Láska, kterou prožívají, je opravdová. Selina sní o šťastném životě po jeho boku, pak ale dojde k tragédii, která ji donutí učinit rozhodnutí, které je bezpečné, místo toho, které je správné… Román o vášni, zármutku, ztrátě a tajemstvích, zasazený do období bouřlivých změn mezi dvěma světovými válkami.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne