MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 prosince, 2019

Měsíc s knihou - prosinec

pondělí, prosince 30, 2019 7 komentářů
V prosinci se moje knihovna rozrostla o hezkých pár dalších knih. Jsem pomalu nucena i k první menší čistce, protože místo dochází a mám tam kousky, do kterých se asi nakonec ani nikdy nepustím. Opět jsem to nevydržela a před koncem roku si nějaké kousky pořídila. Šlo hlavně o poslední kousky do sérií, pak nákup v LK a tak dále...


Nejdříve začnu recenzemi. Jako první tu mám Sherwood, který jsem si chtěla vyzkoušet, zda se mi bude líbit a pak případně dokoupit. Pak se mi podařil recenzní konkurz na českého autora s knihou Khaar vzdorující. A nakonec tři knihy od české autorky Miroslavy Dvořákové, která mě požádala o zrecenzování.




Do prosincového nákupního košíku padly poslední plánované knihy a to především ty, na které jsem se několik měsíců těšila. Královna povětří a temnoty byla hodně očekávaná, protože jsem s jejím pořízením chtěla jednak začít číst tuto sérii, ale rozhodla jsem se pro re-reading celého světa lovců stínů. Jelikož mě polapil Zaklínač, knižní a seriálový, tak jsem si dokoupila i doplňkovou knihu Bouřková sezóna.


Kromě fantasy ráda čtu i detektivní příběhy s nádechem thrilleru a tak na mě působí například série s Beatrice Kaspary, výborné čtení, u kterého nemůžu pohrdnout dalším dílem, tedy Stínem. Ohnivý sloup jsem ani nedoufala, že vyjde v měkké vazbě. První dva díly jsem ukořistila ve výprodeji na Světě knihy a pak jsem teprve zjistila, že ještě jeden díl bude vycházet.


Nakonec se mi Sherwood docela líbil a tak jsem si řekla, že si ho přece jen koupím, aby se mi hodil ke knize Na lovu :-). A Paměť kostí snad nemusím ani vysvětlovat. To byla nutnost a knihu už mám i přečtenou. Teď se nemůžu dočkat pokračování, protože to byl opravdu výborný díl...


A na závěr jedno překvapení. Šla jsem se podívat do Levné knihy a tyto čtyři potvory na mě vykoukly hned u dvěří. Odolávala jsem, třikrát jsem prošla celý obchod a nakonec jsem si řekla, že si udělám radost a vezmu je... Prostě závislost na knihách :-P.



A ještě jeden edit, nečekaně mi dorazila na poslední chvíli výhra od Zoner Pressu, takže poslední knihou roku je tento kousek :-)


Opět jsem vybočila ze svých předsevzetí, jak nebudu utrácet a tahat tolik knih. A opět jsem to nezvládla. Marně přemýšlím, jestli se tomu smát nebo jestli jsem zralá na léčbu :-D. Každopádně prosinec jsem si opravdu zpestřila a teď by mě zajímalo, co máte nového vy?

Celkový počet nových knih: 15 papírových, 1 e-kniha



Prosinec Celkově rok 2019
Koupené z vlastní kapsy: 10 65
Narozeniny, vánoce, svátek, za šablonu, výhry, za kupony, darované, co není z mé kapsy: 1 35
K recenzi: 5 34


Přečtené knihy

S přečtenými knihami je to trošku slabší, ale je pravda, že na druhou stranu mám na seznamu Paměť kostí, která měla skoro 1200 stránek. A prosinec je asi nejvytíženější měsíc v roce, co se času týče, takže... Edit: Z nudy jsem nakonec dočetla i Bouří prokletou, takže vám ji přidávám na sólo fotce ;-)



Celkový počet přečtených stránek: 2704



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. Bohužel Divotání na žádné pobočce u nás nebylo :(, takže jsem opět stále seklá u prvního dílu :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Musím uznat, že jsem velmi zvědavá co řekneš na sérii Šepotání :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zaprvé: Máš krásný hrneček! ♥
    Zadruhé: Bouřkovou sezónu mám taky, plus asi sedmý díl Zaklínače, ségra to našla jednou někde ve vyřazených knihách a přinesla mi to, ale nevím, co s tím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si před lety přála na vánoce první díl Zaklínače, abych zjistila jaký to je. Dostala jsem celou sérii. A teď jsem moc ráda :-D

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne