MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

12 prosince, 2019


~ minirecenze ~

Po dvou letech mám pro vás novou minirecenzi na nové vydání Harryho Pottera. Opět se jedná o ilustrovanou verzi, se kterou jsem si rovnou po letech udělala takové znovučtení (bylo vtipné, kolik detailů, které jsou ve filmu jinak, jsem zapomněla a díky tomu i příjemné je znovu objevovat). Nebudu se tu věnovat obsahu knihy, Harry je tak známý, že není nutné ho nějak představovat. Tábor fanoušků jej zná a ti, kteří jej dosud nečetli, se k tomu třeba ani nikdy neodhodlají.

Tento článek chci pojmout spíše jako náhled dovnitř, kdy vám ukážu fotky, co v knize najdete. Nepředstavujte si, že je kresba na každé druhé straně. To bohužel ne. Ale i těch několik kusů, které tam jsou k dispozici, rozhodně stojí za to. Jsou opravdu krásné, propracované a i zábavné. Takže se rozhodně těším na další díly, které nás do konce ještě čekají...

Jediné, co můžu vytknout, že na některých tmavších stránkách bych ocenila spíše bílé písmo, jelikož na šedé se třeba černý text čte hodně špatně. Ať už jsem nakláněla stránku pod lampičkou jak chtěla, tak jsem s tím lehce zápasila. Jinak však žádných výhrad nemám a všem můžu doporučit. A pro fanoušky je to téměř povinnost :-D. 


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Harry Potter a Ohnivý pohár (ilustrované vydání)
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter
4
Joanne Kathleen Rowling
Vladimír Medek
Fantasy
2000  originál / 2019 ilustrovaná verze
464
Albatros
978-80-00-05647-0

Anotace Databazeknih.cz:
Čtvrté dobrodružství Harryho Pottera v ilustracích Jima Kaye!
V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že j
e mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

Ukázka knihy


Informace o autorce

foto: Čtení pod lavicí

Databazeknih.cz: Joanne Rowlingová se narodila roku 1965 v anglickém Gloucestershiru, jejími rodiči jsou laborantka Anne a manažer firmy Rolls Royce Peter. Rowlingová na sebe upozornila už v šesti letech, kdy napsala povídku o králíčkovi Rabbitovi (tedy králíčkovi jménem Králíček), který měl spalničky. V roce 1971 se její rodina přestěhovala z Yatu do Winterbournu, kde si Joanne a její sestra Di hrály s dětmi ze sousedství na kouzelníky. Jejich nejlepšími přáteli byli v té době Ian Potter a jeho sestřička Vikky. S těmi si užily hodně legrace – Ian měl totiž nevyčerpatelnou zásobu bláznivých nápadů, a tak ani talíře zdobené hlemýždi, nebo běhání po čerstvém betonu nebylo pro malou Joanne nic neobvyklého... celý životopis















Knižní téma | Harry Potter • pinterest

https://cz.pinterest.com/luculi/book-theme-harry-potter/


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Ilustrované knihy HP jsou zatím všechny nádherné. A čtvrtý díl, jeden z mých nejoblíbenějších obzvlášť. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Čtvrtý díl patří mezi nejoblíbenější. Těším se až ho budeme mít doma. Zatím jsem pořizoval jen ten první díl, ale v plánu jsou samozřejmě i další. S tím písmem na tmavém podkladu je to škoda. Asi by to bylo jednodušší na jednolitém podkladu a třeba by ta bílá někde mohla zaniknout.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mě při každém re-readingu překvapí, kolik věcí je tam jinak než ve filmu, že to vrhá na příběh úplně jiné světlo a celé to dává jiný a mnohem větší smysl :D Zvlášť od čtyřky se knihy a filmy liší strašně moc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát že mi v paměti většinou zůstávají jen ty filmové detaily... :-D

      Vymazat
  4. Pěkná recenze, kniha vypadá dokonale 😍

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne