MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 října, 2019


Však to znáte, když se pustíte do něčeho, co vás nadchne a navíc jde o sérii, je těžké odolat a nepustit se do pokračování. Což v praxi znamená, že mám další díl Mercy za sebou...

Po delší době konečně nastal přelom a změna. Nejen těmi fakty, které se dozvíme hned na začátku a zůstaneme zírat s otevřenou pusou, ale i přesunem na jiné místo. Autorčiny knihy v této sérii vykazují jisté opakování, což může náročnějším čtenářům lézt na nervy. Lidem jako já, kteří si to dovedou i tak užít, nebudou mít jakýkoli problém. Nicméně nastal předěl a kromě klasického námětu, kdy se hlavní hrdinka dostává do problému, se přesuneme na naprosto jiné místo.

Město vyměníme za nějaké místo v přírodě, ani se tomu nedá říkat venkov, spíše divočina. Takže to díky tomu dýchá ihned jinou atmosférou. Působí to dost odlišně a magicky. Navíc se také setkáváme tak trošku s indiány a jejich kulturou, což vede k tomu, že autorka odhalí něco málo o Mercyině původu. Konečně. Opravdu, bylo na čase vytáhnout i to skryté eso v rukávu a zjistit informace o hlavní hrdince, o které dosud bylo napsáno jen velmi málo. Alespoň v porovnání s jiným druhy.

Počet stran už je takovým standardem, takže nic nového. Stále se jedná o knihu, kterou ti lepší z nás zvládnou za den či dva, já tak za dva a více podle nálady a času :-). Víc už nemám co říct, protože pokud jste četli mé předchozí recenze, je vám jasné, že autorka patří mezi mé oblíbence a na její knihy rozhodně nemám v úmyslu šetřit chválou a co se týče negativ, těch najdu jen málo. A to je dáno i tím, jak jsem už od počátku tuto sérii brala, jako pohodovou nenáročnou literaturu, žádnou fantasy encyklopedii. Je mi jasné, že každý podle svého gusta, ale mě to jen tak neomrzí... ;-)

Možná to bylo jen štěstí, možná věděl něco o vlkodlacích nebo prostě o divokých zvířatech, ale když podával Adamovi ruku, posunul jedno rameno vpřed a sklonil hlavu submisivně na stranu a dolů.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Říční znamení
River Marked
Mercedes Thompson
6
Kateřina Niklová
Fantasy
2011 originál / 2011 překlad
272
Fantom Print
978-80-7398-154-9

Anotace Databazeknih.cz:
Mercy Thompsonová vždy věděla, že je jiná, a nejen proto, že dokázala přinutit motor Volkswagenu poslouchat na slovo. Mercy je kožoměnec, což zdědila po dávno zesnulém otci. Ještě nikdy se nesetkala s nikým, kdo by byl jako ona. Tedy až doposud.
V hlubinách řeky Columbia se k životu probudilo zlo – a někdo z lidu jejího otce by o něm m
ohl něco vědět. A pokud mají Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, přežít, budou potřebovat pomoc…

Zabránit proměně, to neznělo dobře − ale držela jsem jazyk za zuby, protože i já jsem věděla, že úmysl a vůle hrají velkou roli v jakékoli magii.

Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: patriciabriggs.com

Databazeknih.cz: Američanka Patricia Briggs (1965) píše od roku 1990. První román, Masques, jí vyšel v roce 1993. Kniha neuspěla a autorčina sotva nastartovaná kariéra málem skončila dříve, než začala. Druhý román, Steal the Dragon (Riallina hra), se naštěstí prodával mnohem lépe a získal příznivé ohlasy i u kritiky. Kariéra autorky se tak pomalu rozbíhala a s každým dalším titulem stoupal prodej i počet fanoušků.
Rostoucí popularita knih Briggsové, spolu se schopností tvořit živé, přesvědčivé postavy, inspirovala nakladatele k tomu, aby autorku požádal, zda by nezkusila napsat moderní městskou fantasy. Briggsová výzvu přijala a podepsala smlouvu na knihy, jejichž hlavní hrdinkou se stala Mercy Thompsonová.



Knižní téma | Mercedes Thompson & Alfa a Omega • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne