MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 srpna, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v září. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na album na mojí fb stránce, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychazizari2019...

» V tomto článku najdete 10 tipů na zajímavé knihy.
» V albu na facebooku najdete 144 chystaných novinek.

Fantasy a sci-fi


Jeden temný trůn-  Temné koruny #2
Nastal čas, aby se tři sestry postavily do boje o temný trůn. Po nezapomenutelných slavnostech o Beltainu je zahájen Nástupnický rok a celý ostrov Fennbirn je vzhůru nohama. Budoucnost ostrova je víc než nejasná. Katharine, kdysi nejslabší a nejkřehčí sestra, je silná jako nikdy předtím. Arsinoe odhalila pravdu o svých schopnostech a musí vymyslet, jak ze sveho tajemství vytěžit maximum. A Mirabella, kterou všichni donedávna považovali za nejmocnější ze sester a budoucí královnu, čelí nekonečným útokům – útokům, kterým neumí zabránit a které ohrožují lidi blízké jejímu srdci. Boj o korunu už začal, která ze třech sester zvítězí?

Panství krve a kovu - Everless #1
Čas je vězení. Jen ona má klíč.
V království Sempera se platí časem. Hodiny, dny i roky jsou extrahovány z krve a pomocí magie přetavovány v kovové mince. Ty však bohatí aristokraté, jako jsou Gerlingové, neúprosně daní. Na úkor obyčejných lidí si tak zajišťují bohatství a dlouhověkost.
Jules Emberová Gerlingy nenávidí. Př
ed lety jim spolu se svým otcem sloužili na jejich panství Everless, pak však museli kvůli tragické nehodě utéct. Teď ale otec umírá a Jules nezbývá nic jiného, než se tam vrátit a vzácný čas pro něj získat.
Návrat na Everless ji vystaví mnoha nebezpečím, a taky pokušením. Brzy se ocitne ve víru intrik, smrticích tajemství a lásky ke dvěma lidem, o nichž si myslela, že je už nikdy nespatří. To, jak se rozhodne, může změnit osud nejen jí, ale i samotnému času.

Padlé město - Temné nadání #2
"Za svobodu a vědění se platí cena nejvyšší. Kdo ale bude platit účty? Druhý díl dystopické trilogie z dekadentní Anglie ovládané Mocnými."
Plán Hadleyových zůstat během nucených prací spolu utržil značné trhliny. Luke je ve vězení za vraždu, kterou nespáchal. Abi utekla, aby ho osvobodila a prokázala jeho nevinu dřív,
než ho magie zničí. Silyen Jardin se snaží ovládnout prastaré magické schopnosti, zatímco jeho rodina intrikuje a pokouší se zvládnout rostoucí nepokoje. Ulice Londýna začíná barvit krev, nastávají temné časy. Svoboda a vědění mají velkou cenu. Kdo ale bude splácet účty?

Poutník, čarodějnice a červ - Příběhy z Alagaësie #1
Poutník a prokleté dítě. Kouzla a magie. A samozřejmě draci... Vítejte zpátky ve světě Alagaësie. Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou velké pevnosti, dohadováním s dodavateli zásob, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. Vytržení z každodenní rutiny však nabídne vidění Eldunarí, nečekaná návštěva a také vzrušující urgalská pověst, jež mnohé změní... Potěšte se jedinečnou fantazií Christophera Paoliniho v nové sbírce příběhů ze světa světoznámé série Odkaz Dračích jezdců. Kniha obsahuje tři nové příběhy z Alagaësie doplněné o historky z Eragonova života. Nechybí výňatek z pamětí čarodějnice a věštkyně Angely od samotné Angely Paoliniové... živoucí předlohy této nezapomenutelné postavy.

Boží hrob - Nikdynoc #2

 

Ostatní beletrie


Smrtící bílá - Cormoran Strike #4
Čtvrtý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové „Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale detektiv stihne vyslechnout, muž v panice uteče. Strike a jeho společnice Robin se pustí do složitého vyšetřování, které je zavede do zákulisí britského parlamentu i do světa temných rodinných tajemství.

Překročit všechny hranice
Věci, které mě děsí: Když Charlie pláče. Když se Ian neprobouzí. Když někdo střílí děti ve škole. Maddie Wilsonová má za sebou těžký úraz, který zanechal trvalé následky. Součástí léčby je i psychoterapie, při níž Maddie postupně odhaluje všechny svoje strachy. Bojí se svého manžela Iana. Má velké obavy o bezpečí malého syna Charlieho. Úzkost v ní vyvolává také konec letitého přátelství s dobrodružnou kamarádkou Jo. Někdy mám hrůzu i sama ze sebe. Cítím, že je se mnou něco úplně špatně. Jsem pokřivená. Seznámili se před šestnácti lety na divokém Balkáně, kde každý z nich plnil jinou misi. Pak se Maddie přesunula za klidnějším životem do New Yorku, zatímco Ian se jako voják a špičkový kontraktor pohyboval na nejkritičtějších místech planety. Když se po dlouhé době znovu setkali, rozhodli se uzavřít manželství, nechat překonaná traumata za sebou a normálně žít. A kde jinde by mohli najít klid, než v idylickém venkovském domě? Kdy se to všechno takhle hrozivě zvrtlo? Po šestnácti adrenalinových letech si nepřáli nic než klid. Tak proč musely všechny jejich dobré úmysly skončit vyděšeným telefonátem na tísňovou linku, policejními vozy a tratolištěm krve? Proč musel nastat Den zabíjení?

Jako o život
Kate Summersová po tragickém úmrtí manžela a dcery dostane šanci mít další dítě. Krásného novorozeného chlapečka. Stačí, aby souhlasila se dvěma podmínkami: že se okamžitě odstěhuje z Bostonu a že o netradiční adopci nikdy nikomu neřekne jediné slovo.
O patnáct let později může Kate říct, že pro sebe i svého syna Jona vybudovala hezký život. A přece se nemůže zbavit rostoucí obavy, že jednoho dne o Jona přijde.
Podezření sílí až k jistotě: ano, někdo ji sleduje, sleduje i jejího syna, a je ochoten udělat všechno proto, aby jí ho vzal.
Vyděšená Kate se obrátí s prosbou o pomoc na jediného člověka, kterému dokáže důvěřovat, i když ví, že i on pro ni může být v určitém ohledu nebezpečný ...
Dlouho se mylně domnívala, že na svou minulost vyzrála. Teď se všechny dávné lži a zrady probouzejí, a kdosi je možná kvůli nim schopen i vraždit.


Noc v Orient expresu
Na londýnském nádraží netrpělivě přešlapují cestující. Nemůžou se dočkat, až nastoupí na palubu nejslavnějšího vlaku na světě. Archieho a Emmie vyslala na cestu seznamovací agentura, Imogen jede do Benátek vyzvednout záhadný balíček své babičky, Riley se těší na setkání s dlouholetou láskou, Stephanie se snaží stmelit rodinu nového partnera... Důvody, proč se vydat Orient expresem z Londýna do Benátek jsou různé. Jisté však je, že cesta každému z hrdinů změní život. Čeká na jejím konci láska?

Sejdeme se v knihkupectví
Miranda Brooksová milovala svého strýčka Billyho, jeho výstřední knihkupectví a hravé bojovky, které pro ni připravoval. Jenže v den jejích dvanáctých narozenin se něco stalo – Billy se pohádal s její matkou a záhadně zmizel ze života jejich rodiny. Miranda o něm nemá žádné zprávy, dokud se o šestnáct let později nedozví, že její strýček nedávno zemřel a zanechal jí neobvyklé dědictví – své knihkupectví, které je na pokraji bankrotu, a jednu poslední bojovku, na jejímž konci možná čeká odhalení rodinného tajemství…


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

19 komentářů:

  1. Z knih mě asi nejvíce zaujalo Sejdeme se v knihkupectví. Co se fantasy a týče, tak tentokrát mě nezaujala z knih žádná. Taky hlavně proto, že když vychází druhé díly, nemám přečteny ty první :-D

    OdpovědětVymazat
  2. To je zase titulů. Musím mít Boží hrob, Jeden temný trůn i Padlé město. :D Everless už bych měla mít na cestě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se naštěstí zatím držím bokem a nezačínám nové série :-D

      Vymazat
  3. Zaujalo mě Panství krve a kovu a Sejdeme se v knihkupectví.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Taky mám na seznamu, i když jsem zatím četla jen první díl. A tak nějak mi tento nový nepasuje k těm předchozím...

      Vymazat
  5. Přiznám se, že vůbec nevím, po čem v září sáhnu první. Nejvíce se těším na Legii plamenů, Bránu z obelisků a Město lží od Hostu. A to přitom mám teď tolik věcí na práci, které mi výrazně uberou volného času (Autoškola apod.). Asi si ty knihy budu muset nechat na další měsíce a teď se čtením zvolnit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naštěstí toho nemám, protože se snažím už nebrat každou novinku, nemám místo ani tolik peněz :-) Nehledě na to, že nechci riskovat další nedovydané série...

      Vymazat
  6. Za mě rozhodně Poutník, čarodějnice a červ. Přece jen jeho knihy mám moc ráda, takže tuto si nemohu nechat ujít. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec s tím taky počítám, i když mám trošku strach po tolika letech se k tomu vracet, aby mě to nezklamalo...

      Vymazat
  7. Nejvíc mě asi zaujalo Sejdeme se v knihkupectví. Ostatní knihy nevypadají špatně, ale většinou mi chybí první díl... :(

    OdpovědětVymazat
  8. Tyhle knihy nejsou sice úplně mým šálkem kávy, září a následující měsíce ale budou vydatné vlastně pro jakéhokoliv čtenáře :) Já se nejvíc těším na českou beletrii vycházející u Hostu, zejména na Chirurga od Dvořákové :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja do konce roku uz tolik knih nemam, ale najdou se tam rozhodne kousky, na ktere se moc tesim :-)

      Vymazat
  9. Smrtící bílá u mě vede, Cormoran je borec :-D Jinak Boží hrob má drsnou obálku, asi bych si měla přečíst Nikdynoc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja Cormorana cetla akorat jednicku :-) ale videla jsem serial... a Nikdynoc me mc nebavila, dvojku ale i tak mozna zkusim, uvidim...

      Vymazat
  10. Sejdeme se v knihkupectví, má nádhernou obálku - možná se po knize poohlédnu :-)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne