MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

18 srpna, 2019

Celý týden mi uběhl jako voda, tedy kromě víkendu, kdy se to lehce vleklo. Ale je tu neděle a je na čase zase učinit nějaké menší shrnutí...

Po pravdě v poslední době na mě doléhá nějaká deprese. Není to úplně bezdůvodně, i když si asi některé věci beru až moc osobně. Kdoví. Ale snažím se smířit se vším okolo. A jsem moc ráda, že mám své knihy, blog a že mám okolo sebe i pár lidí, kteří jsou ochotní si mě vyslechnout, pokecat. S některými se neznám osobně, pár lidí ano. Pořád lepší než nic. Každopádně se budu snažit si užívat, mít radost z více věcí a naučit se být soběstačná, samostatná, nezávislá. Ale ne ve všem to dokážu. Psychika je hnus, zvlášť, když s tím člověk bojuje snad celý život.

Chtěla bych zapracovat i na změnách, abych konečně taky měla něco ze života, což prostě nemám. Když to tak řeknu blbě, na tomhle světě mě nic nedrží. Žádná pořádná radost a štěstí. Musím to prostě změnit. A tak jsem se v týdnu ptala bráchy, jestli by jel se mnou do Londýna, kam bych se chtěla příští rok podívat (letos už to asi nebude možné, protože by to bylo určitě hodně zařizování). A on souhlasil, což jsem strašně ráda, protože já tak akorát byla na Slovensku nebo v Chotvatsku a už vůbec nehrozí, abych někam jela sama. Je zázrak, že vůbec zvládnu dojet do Prahy na Svět knihy :-D. Na dovolené jsem byla naposledy s rodinou tak před osmi devíti roky a od té doby nic. Jsem zavřená v ulitě. Ale ono se těžko něco podniká, když je člověk sám a takový podivín jako já. Do Anglie se chci podívat už roky, i když má vysněná dovolená vypadá taky trochu jinak. Každopádně je to první krok a kdo ví, co bude příště... :-)

Maggie aneb pohled šílence

Ale nebudu tu zbytečně dělat špatnou atmosféru, o tom to tady není... Pojďme mrknout na ty novinky. Přírůstky nula nula nic. Ani recenzáček jsem si nevzala. Po celý týden, kdy jsem měla odpolední, jsem zápolila s Věží úvitu. Zápolila ale v pozitivním duchu, kniha se mi strašně líbila, akorát mi prostě neseděly směny a čas ku počtu stránek :-P. Ale zvládla jsem to a v zápětí se pouštěla do Království popela...


A když už tu tak často píšu články o knihách, přestože blog není jen o nich, sepsala jsem článek o svém největším knižním závisláctví. Už dlouho jsem to plánovala napsat a ještě déle mi to leželo v konceptech. Nakonec jsem se dokopala, nafotila to a pak už to šlo ráz naráz a můžete si přečíst Moji největší knižní lásku :-D.


Po dlouhé době jsem dělala trošku grafiky, protože mě blogerka Terka ze Zápisníku spisovatelky poprosila o nějaké ikonky. Inspirovala se totiž mým seznamem sérií a chtěla i bannery na to, co jsem nečetla, tudíž jsem ani netvořila. Což pro mě není problém. Většinou jde o nejrůznější výřezy z obálek, sem tam musím zapojit více kreativity, abych něco vyrobila. Tak ať slouží - bannery 1, bannery 2 ;-)

V pátek jsem nevynechala ani akce a soutěže, i když je to poslední týdny totální bída a přemýšlím, jestli to má ještě cenu tvořit. Nikdo mi nepsal, jestli vůbec něco využil, tak si nejsem jistá, jestli tyto články přináší nějaký užitek... Možná je to ale jen probíhajícími prázdninami a brzy dojde ke zlepšení.

Máme sice něco málo přes půlku měsíce, ale měla jsem volnější večer a zachtělo se mi prohlédnout si připravované novinky. Takže jsem stvořila na facebooku už nové zářijové album. Měsíc to bude opravdu bohatý, ještě ke konci měsíce mrknu, jestli něco nepřibylo, ale už teď tam najdete 138 knih.

Rozhodla jsem se udělat si radost, tak mám objednanou malou taštičku přes rameno na míru se sovičkou. Když jdu do města nebo prostě ven. Všechno mám jen sportovní, tak je potřeba i něco univerzálního :-) Brouzdala jsem flerem, od paní už jsem kdysi brala něco jako dárek, takže vím, že je to opravdu moc pěkné. Jsme domluvené na detailech, teď už jen musím počkat na výrobu a jakmile mi pošle fotku, tak vám ji ukážu :-). Jsem natěšená jako děcko... :-P

Toť asi všechno. Po pracovním víkendu je na řadě odpočinek a relax. Tak se mějte hezky a klidný zbytek neděle :-)

PS: Závěrem ještě přidám první dva vybarvené obrázky z omalovánek Cizinky :-)



Právě probíhá soutěž k sedmým blogovým narozeninám...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Ahoj, pěkné shrnutí. Tak ať ten výlet do Londýna nakonec klapne. Já teď posledních pár let zpět taky nikam moc nejezdím, a začíná mi z toho solidně hrabat. Hrozný stereotyp ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Jen práce a domů... Nic jiného neznám...

      Vymazat
  2. Jsem moc ráda, že brácha souhlasil, že s tebou pojede do Londýna! A jsem ráda i za tebe, že jsi se ho zeptala, třeba se tak váš vztah i trochu vylepší. :)

    Jinak sekci akcí a soutěží využívám jen zřídka, pokud mě něco doopravdy zajde. Dejme tomu že je to tak ob týden. Pokud bych to shrnula časově.

    A ty omalovánky Cizinky jsou opravdu krásné. Budu se těšit na další fotky z nich ^_^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *doopravdy zaujme. Ani psát už neumím. :D

      Vymazat
    2. Děkuji :-) Taky doufám, ale iniciativa bude hlavně u mě. On má moc kamarádů a aktivit :-D Omalovanky mě baví a docela se s tím snažím i hrát. Akorát fotky to nedokáží vystihnout.

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne