MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 května, 2019

Mám pro vás malou ochutnávku toho, co bude vycházet v červnu. Pokud vás zajímají i další tituly, využijte odkazu na album na mojí fb stránce, kde se snažím hledat co nejvíce novinek, nebo postupujte přímo díky hashtagu #vychazicerven2019... Zapojit se můžete i vy sami :-)

» V tomto článku najdete 10 tipů na zajímavé knihy. Většinou více známé nebo hodně očekávané.
» V albu na facebooku najdete 61 chystaných novinek. Tam můžete přispívat i vy a pomáhat tak tvořit přehled pro všechny...

Fantasy a sci-fi


Meč a ptáček - Kroniky Meče a ptáčka #1
V království Jeru byli všichni obdaření magickou mocí postupně vyvražděni krutým králem. Tento osud potkal i Mesharu, popravenou přímo před očima její dcery. Dívka přezdívaná Skřivánek je od té doby němá, a tak nemůže využít svůj dar – přetvářet pomocí slov skutečnost. Pak však do království vtrhnou ptačí muži Volgaři a Skřivánka si mladý král Tiras vezme na svůj hrad jako rukojmí, aby donutil jejího zbabělého otce podpořit obranu země. Pokud má přežít, bude muset mladá dívka najít způsob, jak nechat zaznít magická slova. A taky se vyrovnat s láskou k synovi vraha vlastní matky, který skrývá temné tajemství…

Probuď monstrum - Nespoutaný chaos #3
Ve strhujícím závěru napínavé trilogie se do Nového Prentisstownu stahují rovnou tři armády a schyluje se k ničivé válce. Domorodí Sádrovci zmobilizují všechny síly, aby pomstili vyvražděné soukmenovce. Starosta Prentiss a mistrová Coyleová, bezohlední vůdci dvou znepřátelených lidských frakcí, se chystají za každou cenu bránit své zájmy a představy o pořádku, který chtějí v Novém světě nastolit. A do toho se na planetu blíží kosmické lodě nových osadníků.

Zrádný bůh
Edrin Galán strávil deset let na útěku, pronásledován vlastními i skutečnými démony. Nyní ale jeden z mála přátel, kteří mu zbyli, odhalil strašlivé tajemství – a při pokusu varovat vládce rodného města byl stažen zaživa z kůže. A Walker si to díky magickému propojení myslí prožil s ním. Nyní se vrací, aby se pomstil. Zabijáci, mágové ani monstra ho nezastaví. Ostatně, když na to přijde, nebylo by to poprvé, kdy musí zabít boha, aby zachránil své blízké…

Furyborn - Empirium #1
Furyborn je první díl bestsellerové trilogie Empirium. Neuvěřitelně originální fantasy, které by vám rozhodně nemělo uniknout, vypráví příběh dvou nezávislých mladých žen, které od sebe dělí celá století a které mají moc zachránit svůj svět. A nebo ho zničit.
Když útočníci přepadnou jejího nejlepšího přítele, Rielle D
ardenne riskuje všechno, aby ho zachránila. Aby prokázala, že je jednou z prorokovaných královen - královny světla a královny krve - musí jako královna Slunce podstoupit sedm magických, elementárních zkoušek. O tisíc let později je královna Rielle pro Elianu Ferracoru jen pohádkou. Do momentu než se sama zaplete do kosmické války a než se jejich příběhy navzájem propletou.

Strážci Aquaterry - Strážci Aquaterry #1
Finn, který je stále smutný kvůli rozvodu svých rodičů, na své potíže úplně zapomene, když se na jeho prastaré datové brýle, které dostal od svého otce na svátek světů, přehraje Umělá Inteligence Omikron 1. Skutečné dobrodružství začíná, když se mu vzápětí snaží brýle ukrást obrovitánský zelený hmyzí zloděj na vznášející se motorce a někdo se pokusí nabourat do palubního počítače vznášejícího se taxi jeho táty. Finn, Anna a jejich nový kočičácký kamarád Tresk se snaží přijít na to, proč byl Omikron vytvořen a kdo se ho snaží pro sebe získat. Ať to stojí cokoli!
Tři přátelé musí proto ukázat nejenom svůj důvtip, ale i velkou odvahu a dokonce i Treskovy ostré drápy. V jejich pátrání jim nejednou pomůže sama Umělá Inteligence Omikron 1 a také limurská opička Heisenberg z aquaterrské zoo, o kterou se Anna stará. Během jejich pátrání se tři kamarádi seznámí s podsvětím Aquaterry a několikrát jim hrozí skutečné nebezpečí!

 

Ostatní beletrie


Láska po řecku
Útěk na ostrov může být řešením všech problémů!
Tři nejlepší kamarádky se rozhodnou koupit nádhernou vilu na odlehlém řeckém ostrově a provozovat v ní penzion, aby unikly od svých životních problémů. Stará vila vypadá jako dokonalý splněný sen, skrývá však nejedno překvapení – štědré zásoby ginu ve sklepě, pohledného
, ale zadumaného souseda nebo nečekaný příjezd slavné rockové kapely a jejích přitažlivých členů. Dokážou se kamarádky díky novým zážitkům odpoutat od minulosti a začít znovu?

Kořist - Detektiv Mark Heckenburg #5
Na jihu Anglie se událo několik bizarních, nicméně velmi fatálních nehod. Mladý milionář se štěstím vyvázl utonutí, aby po několika týdnech uhořel ve vlastním voze. Na tři zlodějíčky ujíždějící v ukradeném autě zaútočili štíři...
Takovýchto nešťastných náhod se během krátkého času událo snad až příliš mnoho. Podez
řele mnoho. A tak je k případu povolán detektiv Mark Heckenburg.
Policajtský instinkt Heckovi napovídá, že mezi těmito neobvyklými úmrtími musí být nějaké pojítko. Jeho teorii potvrzuje fakt, že počet obětí stále stoupá. Teď už si je Heck jistý: nebyly to náhody, ale promyšlené činy. Někdo rozehrál opravdu morbidní hru.
Kdo má být další kořist? Možná samotný Heck...

Holka mimo rytmus - Creekwood #2
Navazuje na oblíbený LGBT bestseller Já, Simon.
Když Leah bubnuje, obvykle je v rytmu. Ve svém každodenním životě si ale připadá tak trochu mimo rytmus. Má pocit, že nikam nezapadá, dokonce ani mezi své nejlepší kamarády. Jako jediná z nich je jedináček, žije jen se svojí mámou a peněz nemají zrovna nazbyt. K tomu všemu má Leah velké
tajemství – je totiž bisexuálka. Nikomu to ale neřekla, a tak ani její nejlepší kamarád Simon Spier, který se nedávno sám přiznal k homosexualitě, netuší, čím si jeho kamarádka prochází.
Teď když se blíží maturita a každý míří na jinou vysokou školu, jediná jistota v jejím životě – parta milovaných kamarádů – se rozpadá. Leah najednou neví, co by měla dělat, jak by se měla zachovat a jestli náhodou není čas udělat to, co jí nahání největší hrůzu… Říct jedné konkrétní osobě, že je do ní zamilovaná.


Lord John a Ďáblovy ruce - Lord John Grey #4
Diana Gabaldon, autorka série Cizinka, která se dostala na čelní příčky žebříčku bestsellerů New York Times, přináší tři fascinující příběhy o válce, intrikách a špionáži, v nichž vystupuje jedna z jejích nejpopulárnějších postav: lord John Grey.
V povídce Lord John a Klub pekelného ohně zahlédne lord John ve dveřích klub
u pro gentlemany neznámého muže – a rozruší ho zoufalá prosba, aby se setkali v soukromí. To je impulz, který lorda Johna zavede do bludiště politické proradnosti a do rukou nebezpečného zhýralého utajeného spolku. V novele Lord John a sukuba se angličtí vojáci, kteří bojují v Prusku, děsí smrtícího stvoření, které se zjevuje v noci. Lord John je povolán, aby celou záležitost prošetřil, a brzy si uvědomí, že ze všech přízraků, které člověka straší, není žádný děsivější než ten, který vychází přímo z lidského srdce. V novele Lord John a přízrak vojáka se lord John náhle ocitá uprostřed vyšetřování záhadného výbuchu děla na bitevním poli. To ho nakonec přinutí, aby se utkal s vlastními přízraky – a zdrcující možností, že mezi důstojníky ozbrojených sil Jeho Veličenstva se ukrývá zrádce.

Ďábel ve Skotsku - Neobyčejní hrdinové #3
1806, Skotsko: Divoký, nezdárný Callum MacCreath nijak nespěchá stát se něčím manželem. Když ale jeho zodpovědný, usedlý starší bratr Ian oznámí zasnoubení s Rebeccou, jejich láskou z dětství, učiní Callum překvapivé zjištění: chce tu krásnou mladou dívku pro sebe. Už je ale pozdě a když ho Ian za jeho podlost zapudí, s největší radostí opouští Skotsko navždy…
1816: Manželství s Ianem bylo pro Beccu něčím praktickým a logickým. Jakmile však Callum odplul do Ameriky, stýskalo se jí po jeho rošťáckém šarmu a chuti do života. Teď, po deseti letech, je Becca vdovou a do skotské vlasti se vrací velice proměněný Callum. Vzpomene si na jejich energický, ohnivý vztah, nebo jí zazlívá bratrovu nečekanou smrt? Tentokrát ani jeden z nich nemůže popírat žhavou přitažlivost, ale neshoří jejich srdce v plamenném žáru skandálu?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

17 komentářů:

  1. Jé, přiznám se, že alb s novinkami na FB jsem si všimla a čas od času je sleduji, ale tyhle články tady na blogu jsem úplně přehlédla. O:-) I když musím říct, že z těch červnových mě neláká naprosto nic. :( Tak snad příště. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jen malá ukázka toho, co by mohlo někoho zaujmout. V albu je přes 60 knih... :-)

      Vymazat
    2. Aha, tak to jdu omrknout FB víc. O:-) :)

      Vymazat
  2. Abych řekla pravdu, tak já osobně se nejvíce těším na Furyborn :) <3

    OdpovědětVymazat
  3. Ďábel ve Skotsku vypadá moc dobře. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, docela mě to láká. Ale dokud čtu Cizinku, tak nechci začínat nic podobného :-)

      Vymazat
  4. Z tohoto výběru mě celkem zaujalo Furyborn, ale ještě uvidím, jaké budou ohlasy :D Spíš bych se měla postupně vrhnout na tu hromadu, co mi doma leží, případně dokoupím nějaké resty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, taky mam hromadu doma, takze si vyboram minimum, spise vzdycky vyhlizim dalsi dily serii, co mam doma :)

      Vymazat
  5. Aaaaaah, další Lord John. :))) výběr je jasný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, uz aby to bylo... :-) jsem zvedava, kam celou tu sbirku budu davat :-D

      Vymazat
  6. Proč je poslední dobou v oblibě psát série? Přiznám se, že málokteré čtu více než první díl, to by mě musely opravdu hodně zaujmout :) Ale dobře vypadá Zrádný bůh, ještě to asi omrknu na databázích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je i můj problém. Ale nejraději čtu scifi a fantasy a to je málokdy samostatná kniha...

      Vymazat
  7. Meč a ptáček vypadá moc dobře. Ale teda další série, co teprve začíná. Takže u něj budu čekat, než bude kompletní. :D Jinak Láska po řecku zní dobře na letní den. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky už s novými sériemi obvykle čekám. Výjimkou jsou nějaké super slevy a tak... :-D

      Vymazat
  8. Z tvého výběru mě nejvíce zaujal Furyborn a Láska po řecku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, zní to zajímavě. Navíc v druhém případě musím obdivovat, jak krásně ladí obálky celé edice :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne