MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 ledna, 2019

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...
Další novinky sledujte v přehledu zde...

Blíží se únor a tak jsem zkoukla připravované knihy. Jsem ráda, že jsem se zařekla k šetření a doplňování stávajících sérií, protože těch novinek prostě přibývá. Jako první rozhodně Smrt před branami. Na knihu se moc těším, ale šetřit si ji ke čtení budu až do vydání závěrečného dílu. A pak jsem dostala potvrzení, že Devět nocí vyjde už v únoru. Tam je také koupě jasná. Každopádně tyhle dvě potřebuji. Pak je tu V klubíčku štěstí, kterou bych chtěla k recenzi a jako poslední lákadlo k recenzi Okamžik pravdy. Už jsem jeden díl z této dlouhé série vyzkoušela a nebylo to vůbec špatné. A na úplný konec dva kousky, které mě zlákaly anotací, ale nebudu je nijak hrotit. Když se na ně dostanu, tak je zkusím, ale priority mám jiné :-)


Smrt před branami  
V Impériu i za jeho hranicemi stále narůstá hrozba války.
Helena Aquilla, císařův Krkavec, čelí útokům ze všech stran. Císař Markus, pronásledovaný minulostí, ztrácí příčetnost a velitelka využívá jeho šílenství, aby posílila vlastní moc. Helena hledá způsob, jak zastavit blížící se temnotu, a v sázce se ocitá nejen život
její sestry, ale všech obyvatel Impéria.
Laia ze Serry, která se nyní zdržuje daleko na východě, ví, že osud světa nezávisí na machinacích válečnického dvora, ale na tom, zda se podaří zastavit Temnonoše. Ve snaze ho svrhnout však Laia naráží na nečekané hrozby ze strany těch, na jejichž pomoc spoléhala.
V zemi mezi životem a smrtí se Elias Veturius vzdal svobody, aby mohl sloužit jako Strážce duší. Tím se však zaslíbil pradávné moci, která se nezastaví před ničím, jen aby zajistila Eliasovu oddanost - dokonce i za cenu jeho lidství.


V klubíčku štěstí 
Od úmrtí jejího syna uběhlo dvacet let. Maisie stojí na pódiu a chystá se promluvit před zaplněným přednáškovým sálem na univerzitě.
To je sám o sobě nelehký úkol, a Maisie navíc prochází menopauzou, takže od zhroucení ji dělí jen jediný nával horka. Jakmile se však odhodlá vyprávět svůj příběh, neznámí lidé před ní se
rozplynou a každé další slovo ji odvádí do minulosti. Ocitá se zpět v roce 1995, je prvního ledna — den, kdy jedno nedorozumění spustilo řetězec událostí, které jí navždy změnily život…

Tři temné koruny
První díl temné fantasy série plné vášní a intrik.
Na ostrově Fennbrinu se v každé generaci rodí trojčata – tři královny, rovnocenné dědičky trůnu. Mirabella ovládá živly. Lusknutím prstů dokáže přivolat plameny nebo prudkou bouři. Katharina může pozřít nejprudší jedy, aniž by ji zabolelo břicho. Arsinoe zase umí vykouzlit
nejrudější růži i krotit šelmy. Každá z nich je jedinečná, ale jen ta nejlepší může získat korunu. V den jejich šestnáctin proto začíná souboj. A hrát se bude na život a na smrt.

Okamžik pravdy
Když v dubnu roku 1968 třeskl výstřel a Martin Luther King zůstal ležet v tratolišti krve, Amerika se otřásla v základech. Ovšem teprve nyní, o půlstoletí později, začínají vycházet najevo okolnosti, které tuto zlomovou událost staví do zcela jiného světla, než jak ji popisuje historie.
Cotton Malone váhá, zda světu odkrýt celou prav
du. Není to snadné rozhodování. Ve svých úvahách se musí vrátit na samotný začátek vlastní kariéry, kdy velmi rád přijal nabídku jakési Stephanie Nelleové z ministerstva spravedlivosti. Dostal tenkrát za úkol vyzvednout ze dna Karibiku kufřík s mincí nedozírné hodnoty. Z potápěčské mise se však vyklubalo netušené drama – v kufříku se totiž skrývalo ještě něco dalšího, o co projevovalo nebývalý zájem nejen ministerstvo spravedlnosti, ale také FBI.
Informace, jichž se tehdy dobral, mu vyrazily dech. Malone upřímně litoval, že raději nezůstaly pohřbeny na mořském dně. Mlčel o nich celé roky, ale nedávno se k němu dávné události znovu vrátily. A tak teď stojí před nejobtížnějším rozhodnutím svého života – má nastolit okamžik pravdy a odhalit padesát let staré tajemství, které může zásadně přepsat historii?


Pandořina hvězda - Invaze
V XXIV. století díky technologii červích děr lidstvo kolonizovalo řadu planet a vytvořilo obrovskou komunitu s názvem Společenství. Setkali se jen s přátelskými nebo neutrálními formami mimozemského života. Toto poklidné spolužití skončilo, když jeden bezvýznamný astronom objevil záhadnou hvězdu oddělenou od okolního světa neprostupnou energetickou bariérou. Lidstvo vysílá k této hvězdě misi s cílem odhalit tajemství hvězdy. Expedice dorazí ke svému cíli, místo zkoumání záhadné bariéry však pozorují její stejně nevysvětlitelné zmizení. Silové pole bylo vytvořeno k uvěznění extrémně agresivního a krutého druhu, který jakoukoli jinou inteligentní rasu považuje za smrtelnou hrozbu pro svou existenci. Po pádu bariéry cizí vetřelci okamžitě zaútočí na nepřipravené Společenství. Bez slitování vyhlazují jednu planetu za druhou. Tisíce lidé umírají a další v hrůze a zmatku opouštějí domovy.
Je to chvíle, kdy je třeba se vzchopit a vzdorovat.
Ale nic není takové, jak se zdá být a lidé si kladou otázku, zda nejsou manipulováni nějakou cizí silou s nepředstavitelnou mocí…


Devět nocí 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Z tvého výběru se nejvíc těším na Smrt před branami :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tři temné koruny vůbec nezní špatně, musím zapátrat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tři temné koruny mě velmi zaujaly. A pak mne zaujala Smrt před branami, s tím, že bych si musela přečíst celou sérii. Ale tedy ještě jsem se k ní nerozhoupala.

    OdpovědětVymazat
  4. Žádnou z těchto knih na svém wishlistu nemám. Momentálně ke mně míří Oblíbená sestra a Ochutnávačka a na ty se moc těším. :-)
    Do vzdálenějšího budoucna se nemůžu dočkat Devíti nocí a všeho, co vyjde od Kinga a co ještě nemám doma. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Devět nocí vyjde u únoru. Kinga a válečné knihy moc nemusím :-)

      Vymazat
  5. Já pokukuji po únorové Americké válce, ale Tři temné koruny vypadají také dobře. Zní to jako obdoba Hunger games, tak uvidím, jestli po ní nakonec sáhnu ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, takový zajímavý námět, že tři sestry a žít může jen jedna .To by mohlo být dobrý...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne