MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 října, 2018


Oproti minulému týdnu, byl tento naopak hodně náročný. V práci jsme chystali vánoce. Z klasické směny byla plánovaná noční, která se nakonec protáhla a tak jsem tam strávila přes čtrnáct hodin. Další tři dny jsem se musela dávat dohromady, než jsem byla schopná fungovat. Ještě ten den po noční jsem se, po třech hodinách spánku, musela vrátit. Takže zbytek týdne jsem byla dost unavená a naštvaná... No, lepší už neřešit.

Každopádně to už mám za sebou. Je jasné, že ve čtení to bylo teď trošku horší, ale podařilo se mi dočíst recenzáček Jepice. Zprvu jsem ani nedoufala, že mě to bude bavit, protože jsem si říkala, že půjde jen o další detektivku. Ale nakonec to bylo výborné čtení. Recenzi samozřejmě máte k dispozici na blogu...


Mám zase nové knihy. Celkem tři kousky. Dvě knihy mám z výhry u Malouše svět knih. Podařilo se mi vyhrát Ten, kdo stojí v koutě a Modelka mimo mísu. Třetí knihou je Irská kuchařka, kterou jsem zase pro změnu dostala za vytvoření šablony. Dlouho jsem netvořila, tak jsem ráda, že jsem měla možnost to zase trošku ozkoušet. Poprvé jsem teda dělala tmavý vzhled, ale myslím, že není nejhorší :-P


V poslední době tu pořád básním o dělání chleba. I zrovna teď se mi dělá těsto :-D A tak jsem mezi recepty přidala i tento. Zatím jen na směs z krabice, ze surovin teprve budu zkoušet, až bude čas a nálada... Bylo mi řečeno, že bych mohla psát receptů více, tak se budu snažit, co nejdříve zase něco vymyslet :-P


Dneska jsem se vrátila z hlídání zvěře, naštěstí tentokrát jen jedna noc. U mamky jsme vykoumali další dvě poličky do její pidi knihovničky. Tak jsem jí to tam rovnou celé přerovnala. Spokojenost na obou stranách :-P Asi jsem ji tím trošku nakazila. I když mamka to má spíše sezónní. Přes léto na knihu ani nesáhne, protože je celý den na zahradě. Ale teď v zimě jede jak drak jednu za druhou a pořád mě honí, abych jí sehnala chybějící díly a podobně :-D



No jak říkám, zbytek týdne totálně zabitý. Rychle si poklidím, udělám ten chleba. Čeká mě další díl seriálu Čas čarodějnic :-O... No prostě pohodička a lehárko... A jaký jste měli týden vy? Jak jste se měli? Nějaké nové knihy? :-)


Přírůstky

  • Irská kuchařka
  • Ten, kdo stojí v koutě
  • Modelka mimo mísu




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Já jsem měla víkend krásný. V sobotu výlet do přírody (v dešti :D) a v neděli vyjížďka na koni. A pak čtení, čtení, čtení. Bylo to parádní. Konečně je venku takové to pravé podzimní čtecí počasí. Strašně se těším, až začnu tvořit, na podzim to jde nejlíp. V pátek jsem si udělala radost a koupila si Severskou mytologii od Neila Gaimana. Strašně dlouho jsem ji chtěla a teď jsem lehce zklamaná... No, však bude recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbila. Ale myslím, že je to moc obecné čtivo. Takže jsem se po ní potom už moc nedívala. Ale obálku má boží :-)

      Vymazat
  2. Měla jsi tedy krušný týden, to chce pořádný odpočinek. :)
    Můj víkend jsem strávila ve společnosti nemoce a filmů. A knihy jsem trošku zanedbala, takže to hodlám napravit. :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne