Dušená mrkev

Další recept na zdravou večeři. Teda pomineme-li párky :-P Každopádně, co jsem viděla recepty na netu, většina lidí dělá dušenou mrkev jako kousky na šťávě, což bych já osobně rozhodně nejedla. Takhle jsem zvyklá od mojí mamky, hezky nastrouhaná a podušená. Pardon za fotku, ale kuchtila jsem to večer a to už moc světla nebylo...

Dušená mrkvička

Suroviny: 1kg mrkve, sůl, citronová šťáva, mouka, brambory, párek (případně si můžete udělat nějaké maso na šťávě)


Postup: Nastrouhejte mrkve na hrubo. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte mrkev. Chvíli osmažte. Potom přidejte sůl a podlijte trochou vody. Nechte dusit do měkka. Pak mrkev dochuťte solí, potřebujete-li víc, a citronkou (citronovou šťávou). A lehce poprašte moukou, aby se zbytek vody zahustil. A to je vše :-)

sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni


Okomentovat

0 Komentáře