Další recept na zdravou večeři. Teda pomineme-li párky :-P Každopádně, co jsem viděla recepty na netu, většina lidí dělá dušenou mrkev jako kousky na šťávě, což bych já osobně rozhodně nejedla. Takhle jsem zvyklá od mojí mamky, hezky nastrouhaná a podušená. Pardon za fotku, ale kuchtila jsem to večer a to už moc světla nebylo...
Dušená mrkvička
Suroviny: 1kg mrkve, sůl, citronová šťáva, mouka, brambory, párek (případně si můžete udělat nějaké maso na šťávě)
Postup: Nastrouhejte mrkve na hrubo. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte mrkev. Chvíli osmažte. Potom přidejte sůl a podlijte trochou vody. Nechte dusit do měkka. Pak mrkev dochuťte solí, potřebujete-li víc, a citronkou (citronovou šťávou). A lehce poprašte moukou, aby se zbytek vody zahustil. A to je vše :-)
Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet
Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě...
Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)
0 komentář(ů) v diskuzi:
Okomentovat
Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)