MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

12 srpna, 2018


Další týden u konce a o to víc mě mrzí, že mi tím končí i dovolená. Není nad to si krásně odpočinout, mít klid od lidí, od práce, od toho veškerého povyku... Jo, občas se doma zavřít není prostě na škodu :-)

Hned v pondělí jsem využila toho, že to byl začátek a já ještě nebyla tak lenošivá a zaběhla jsem na chvíli k mamce na brigádku. Aspoň nějaká další kačka na knihy navíc :-P Jako bonus tam na mě čekalo překvapení v podobě vyhrané knihy od Dragell, která na svém blogu pořádá komentářové soutěže. Já osobně teda každému blogu píšu komentáře jen k tomu, kde se mám jak vyjádřit a nepodnikám to kvůli nějaké ceně. Ale když už se na mě usmálo štěstí, proč ne :-) Radost jsem měla o to větší, že knihu doprovázely i další drobnosti...


V úterý jsem se už válela doma v nesnesitelných vedrech a rozčilovala se nad soutěží. Jak už jsem psala, vyskytly se v ní podezřele totožné odpovědi, takže jsem nad tím seděla a všechny je třídila, abych se dobrala výsledku a byla schopná najít soutěžící, kteří si zaslouží postoupit... Upřímně, byla jsem dost naštvaná i zklamaná. Někdy se nestačím divit, čeho jsou lidi schopní. Ale soutěž je ukončená, vítězové určení, jejich balíčky na cestě. Blog oslavil krásných šest let a já doufám, že nějakou dobu to ještě vydržím. Všem děkuji za přání i vzkazy. S další soutěží zatím spěchat nebudu. Možná si nachystám něco na vánoce, ale ještě uvidím...

Ve středu si mamka vzala volno, abychom byly spolu. Takže jsme udělaly malý nákup, zajely na oběd a pak se válely v bazénu. Ale nebyla by to mamka, aby nic nedělala celý den, takže se i trošku makalo na zahradě. Chytly jsme dokonce i náladičku a pekly ve velkém, což už se nestalo hodně dlouho. Vyzkoušely jsme slané kapsičky plněné salámem a sýrem, takové jablkové růžičky (aneb štrůdl trochu jinak, možná sem hodím i recept) a švestkový koláč. No jako snědlo se to rychle, jak jinak ;-)



Čtvrtek opět probíhal v duchu lenošení a válení. Pustila jsem se do filmů, našla jsem nějaké inspirace u jiných blogerů a především jsem konečně viděla nejnovější Avengers. Díky tomu jsem aktualizovala článek o Marvelu... Bez něj bych se v tom už asi dávno začala ztrácet :-D Už zbývá jen pár snímků, než skončí plánované fáze od studia a pak jsem zvědavá, s čím příjdou. Dost pochybuji, že by tuto dojnou krávu úplně ukončili...

Se čtením v poslední době dost bojuji. Stále se trápím nad Ohněm probuzení, ale snad už se dostávám z té letargie, jsem v polovině a nejpozději do středy bych to chtěla mít už z krku. Zatím jsem dost na vážkách, jak to celé dopadne s mojí recenzí, protože kniha není špatná, jen mi prostě nesedí. A pak se konečně pustím na ten Inkarceron, který mě snad bude bavit víc. Pokud chcete, stále se můžete přidat do společného čtení, já už určitě příští týden začnu...


Jinak jsem znovu oprášila knižní mapky. Mám jich nafocených a nachystaných hned několik, podle toho, jak jsem si procházela knihovničku. Donutila jsem se tedy dokončit další článek, protože podle návštěvnosti vás očividně baví na ně koukat :-P Tentokrát jsem si vybrala Šest vran a Kroniku Netesaného trůnu... Máte nějaké své oblíbené mapky? Mě se líbí snad všechny :-)

Narazila jsem na jednu knihu, tedy tu jsem viděla už vícekrát, která je od české autorky, zatím má pozitivní ohlasy, ale nevyšla papírově. Je k dispozici na wattpadu k přečtení, což mě přivedlo k tomu, že jsem si taky založila účet a ve chvílích volna si některé z příběhů budu číst a pak nejspíš budu psát recenze i na tyto příběhy, jakoby na knihy, ale asi v jiném formátu. Možná to některým z nich pomůže zviditelnit jejich díla a třeba pak budou mít i s velkou základnou čtenářů lepší šanci na vydání vlastní knihy... Zatím jsem od vás pár tipů dostala, ale klidně posílejte odkazy dál, ráda se mrknu :-)

V sobotu jsem byla na oslavě bráchových narozenin. Ráno byla docela zima a byla jsem z toho téměř nadšená. Konečně se dalo normálně dýchat a člověk se nepotil i u sezení. Přes den se samozřejmě slunko vrátilo, ale naštěstí v únosné míře. Odjížděla jsem s plným břichem mezi prvními, protože povinnosti v podobě venčení psa už volaly. Využila jsem toho k úklidu, takže to doma konečně zase vypadá jako u lidí. O to víc času budu mít dnes. Jen si něco ukuchtím na oběd a jdu zase číst...

A jak jste bojovali tento týden a víkend vy? Jak jste se měli, co jste podnikali a co jste četli?

Přírůstky

  • Vlčice




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Vždycky když vidím tvé shrnutí týdne, zhrozím se a říkám si, jak ten týden zase uběhl...Máš to jako vždy hezky sepsané :-) Hned mě zaujaly fotky jídel, smlsla bych si (škoda, že teď držím dietu a snažím se omezit cukry) :D Pokud zveřejníš nějaké recepty, ráda si je přečtu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky bych chtela zhubnout, ale nebudu se omezovat, zkusim vydrzet bez cokolad co nejdyl to pujde a spis musim zapojit nejaky pohyb... protoze kdyz drzis dietu v jidle, tak ti vaha ubyva ze svalu a tuky zustavaji... takze jist budu snad vsechno, jen mensi porce... :-)

      Vymazat
  2. Pěkný týden. Jsem díky tobě dostala chuť na koláč :-)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne