MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 listopadu, 2017

Dnes se podíváme na to, jak odstranit nadpis blogu a jak upravit zápatí, aby mělo jinou barvu...

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem! 



Nadpis odstraníme tím, že ho uděláme průhledným. To je asi nejjednoduší věc a nikdo nebude vědět, že tam stále je. Stačí si najít toto:


A změnit na toto:


Co se týče zápatí, tam máte tři možnosti. Buď uděláte pozadí ve stejné barvě jako stránka nebo si ji změníte jinak. Případně lze zvolit i obrázek...

1. varianta, pozadí stejné jako stránka - najdete si tento příkaz:


A vše smažete a ponecháte takto:



2. varianta, pozadí změníte na jinou barvu - najdete si tento příkaz:



A změníte následovně:


border-top: 1px solid #000000; - nahoře je čára, můžete si vybrat jinou barvu (v tomto případě je černá) nebo úplně smazat tento řádek
background: #000000; - barva pozadí, můžete si vyměnit - viz zde
box-shadow: 0 0 $(shadow.spread) #fff; - stín zápatí, v mém případě bílý, abyste viděli... Můžete si vybrat jinou barvu nebo úplně smazat celý řádek...


3. varianta, obrázek jako pozadí - najdete si tento příkaz:



A změňte následovně:


Opět v závorce je adresa obrázku, nakonci je repeat-x, takže se opakuje po přímce x a bottom, aby byl obrázek úplně dole.

Použila jsem pro ukázku stejný obrázek jako v záhlaví. Výška zápatí se upraví sama podle boxíků, které tam naskládáte, ale to si ukážeme příště :-)




Já si pro příště zase zápatí zvolím po svém, tentokrát si vyberu tmavší modrou z obrázku v hlavičce...

.footer-fauxborder-left {
  border-top: 1px solid #084468;
  background: #084468;
  box-shadow: 0 0 $(shadow.spread) #084468;
  margin: 0 -$(shadow.spread);
}




To bylo jednoduché ne? :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne