MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 listopadu, 2017

Rozhodla jsem se, že pro vás zkusím postupně sepisovat návody, jak si sami můžete upravovat šablony. Od založení blogu přes nejrůznější změny, které můžete provést. Snad se vám to zalíbí a třeba si i zkusíte nějakou změnu provést :-)

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem! 

Na blogger.com si založíte blog. Není na tom nic těžkého, zvolíte si název blogu a jeho adresu, automat vám hned ověří, jestli je volná a potvrdíte. A je to :-) Pokud už blog máte a chcete si vytvořit šablonu, doporučuji založit blog druhý, kde budete pracovat a pak si šablonu aplikujete na svůj stávající. Nikdy nezapomínejte všechno zálohovat, zálohy jsou důležité! I v průběhu práce, pokud se chystáte na větší změny.


Jelikož je každá šablona jiná a jinak psaná, zvolíme si tu nejjednoduší, z které budeme vycházet a celou ji přetvoříme... Takže v levém menu zvolte Motiv, najděte Super a.s. a vyberte hned tu první... Blog bude tedy vypadat následovně:



Pro dnešek si ukážeme jak se zbavit horní navigační lišty a dvou nápisů - Přihlásit se k odběru.... a Motiv Super a.s.. Používá technologii služby....

Takže v levém menu si najděte Rozvržení.  Nahoře najdete Navigační lišta, dáte Upravit a následně Vypnout a potvrdíte.



Potom pod Příspěvky na blogu, smažeme dva následující gadgety, aby se pod články nezobrazovaly zbytečnosti: 


Pak už se budeme muset rýpat v šabloně, takže v levé liště zvolte Motiv, Upravit HTML. Jelikož budeme často něco vyhledávat, tak vždycky musíte kliknout dovnitř okna šablony a dát CTLR+F. Otevře se vyhledávací okno, viz obrázek.



Nyní odstraníme slova Motiv.... Používá technologii blogger... a to tím, že do vyhledávacího okénka zadáte attribution. Najde vám to následující a to smažete celé.


Teď odstraníme Přihlásit se k odběru a to obdobně, najdeme si feed-links a smažeme podle obrázku. Uložit motiv.


Takže šablona vypadalo takto:



A nyní vypadá takto:



Pro dnešek je to všechno. Napsala jsem vám to hlavní, co si nachystat před začátkem. Příště se pustíme do pozadí a vzhledu boxíků menu a článků... Doufám, že se vám tyto návody budou líbit :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne