MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 listopadu, 2017


Nástroje smrti jsou jednou z mých oblíbených sérií. Autorka vytvořila svět plný příšer, upírů a vlkodlaků, tak trochu i magie a především plný akce a dobrodružství. Knihy jsou sice cílené na mladší osazenstvo, ale určitě se v nich najde spousta čtenářů. Já osobně svět lovců stínů vyhledávám neustále a tak doma kompletuji již třetí knižní sérii týkající se daného světa. A proto mě potěšilo, že jsem průvodce filmem kdysi vyhrála v soutěži.

Ale teď zpátky právě k tomuto průvodci. Celá kniha se v podstatě točí kolem natáčení a režiséra. Téměř všechny citace pochází právě od něj a tak trošku se napsané 'rozhovory' opakují a omílají to stejné. Můžete se dozvědět informace z filmu, o kulisách, hledání hereckého obsazení a tak dále. Bohužel mi chybí detaily od herců, o hudbě, ponoření více do hloubky a více všechno rozebrat. Nějaké vtipné či smutné momenty z natáčení... Fotky také nejsou vždycky ideální. Některé zbytečně zabírají dvě stránky, místo toho, aby se využilo místo a mohlo jich být více.

I když bylo hezké si připomenout tento svět a dozvědět se pár faktů o filmu, mnoho potěšení mi tato kniha nepřinesla. Je to spíše zklamání, protože pár průvodců už mi rukama prošlo a v porovnání s tímto, byly na úplně jiné úrovni, lépe propracované, obsáhlé a přehledné.

Je sice vidět, že film stál spoustu práce a úsilí, na některých detailech se pracovalo dlouho, ale bohužel, stejně jako mě naprosto zklamal film, který se příliš knižní předlohy nedržel a možná i proto tak propadl, tak mě zklamala i tato kniha.
 


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Město z kostí: Oficiální průvodce k filmu
City of Bones: The Official Illustrated Movie Companion
-
-
Eva Maršíková
filmový průvodce
2013 originál / 2013 překlad
128
Knižní klub
978-80-242-4200-2

Anotace Databazeknih.cz:
Fantastický obrazový průvodce nabízí těm, kdo se nechali okouzlit světem lovců stínů, pohled do zákulisí přípravy filmu The Mortal Instruments: Město z kostí. Najdete v něm jedinečné fotografie z natáčení, rozhovory s herci i štábem, podrobnosti o obsazování rolí, hledání vhodných míst, o výrobě rekvizit, kostýmech či tricích a mnoho dalšího.


Ukázka z knihy






Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Tuto knihu mám také doma, ale ještě jsem se k ní nedostala. Snad brzy a snad mě nezklame jako Tebe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kolem knihy chodím pokaždé v LK a neustále přemýšlím, jestli si ji koupit nebo ne. Nakonec jsem si ji nikdy nekoupila a jak vidím, dobře jsem udělala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak zas za tech par kacek... ale rozhodne to nema na pruvodce Cizinkou, to byly jiny fakta...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne