MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 května, 2017

Měsíc s knihou - duben

pondělí, května 01, 2017 10 komentářů
Duben se stal docela úspěšným měsícem. Jsem spokojená jak s množstvím přečtených knih (stále se snažím dodržovat termíny podle GR, abych stihla do konce roku vysněných sedmdesát knih), ale i s těmi novými. Za celý měsíc jsem měla hned několik recenzáků a pár kousků jsem si pořídila i sama...


Na recenzi jsem si vyprosila dlouho očekávané dva kousky. Prvním z nich je Třetí stříbrná kniha snů. Na tu jsem se hodně těšila, protože jsem očekávala velký závěr a zároveň odhalení snového světa, o kterém se v knize vypráví. A taky ta obálka, no prostě luxus, který mi nesměl na polici chybět... Jako druhá kniha přišla Nejchladnější dívka ve Městě chladu. Nová upířina, tak trošku jiná a přesto stále stejná...


Pak jsem dostala možnost zrecenzovat novou kuchařku od Presco Group. Mám pár kousků vyhlídnutých, tak snad se k tomu zítra nebo pozítří konečně dostanu. V práci máme velkou přestavbu marketu a tak zatím nebyl čas experimentovat s recepty :-) A poslední byla kniha vyhraná v recenzním konkurzu, na kterou jsem byla neskutečně natěšená, ale která mě tak trochu zklamala. Ale podrobněji se to dočtete v recenzi...


Po velkém rozhodování jsem se nakonec odhodlala dořešit některé knihy z mého seznamu. Využila jsem jedněch z posledních kuponů z narozenin a vydala se na nákupy, protože zrovna probíhala slevová akce pro členy klubu Dobrovský. Při té příležitosti jsem sbalila Případ ukradeného zubu, Illuminae, Pasažérku a Umění v krvi. Jackabyho jsem musela shánět přes bazar, protože ten byl vyprodaný. Sice jsem některé z těchto knih už četla, ale jen jako e-book. A jelikož mě knihy bavily, rozhodla jsem se pořídit je i domů... No a na ten zbytek se strašně těším :-)




No a na úplný konec tu mám jednu výhru. S velikým štěstím se konečně karta obrátila a i já něco získala. Jde o knihu od českého autora, která mě hodně zaujala svojí anotací...


Celkový počet nových knih: 9 papírových knih, 0 e-knih, 1 kuchařka

 

Přečtené knihy





Celkový počet přečtených stránek: 1556 (z Paniců počítám jen stránky před ukázkou Cizinky)



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Krásné přírůstky. Pro mě byl duben na knížky spíše chudý, přelouskala jsem všehovšudy dvě tři - poslední dobou si vybírám hrozně náročnou a především tlustou četbu.
    Z tvého výběru jsem četla si jen Jackabyho - ale narozdíl od tebe mě moc nenadchl. Na Nejchladnější dívku ve městě chladu jsme hrozně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i kdyby to byla jen jedna kniha, clovek musi byt rad za kazdou stranku :-)

      Vymazat
  2. Nejchladnější dívku právě čtu a opravdu si to užívám :)
    Illuminae, Jackabyho, Pasažérku a možná že i sérii Silber bych si jednou ráda přečetla :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní shrnutí :) Těším se na tvé recenze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Parádne nové kúsky. :) Illuminae mi tiež pribudlo tento mesiac, ale za mňa trochu sklamanie. A na Tretiu striebornú som sa strašne tešila, ale potom akosi stále nevychádzala a teraz som aj zabudla, že mi ešte chýba. Musím si ju určite dokúpiť. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jedná kráska vedle druhý, ale nejšťastnější jsem, když tam vidím to Illuminae!! Ať se líbí! :))

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne