MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

29 dubna, 2017

Poslední čarodějka - Zpívající město

Recenzní kniha


Musím říct, že na knihu jsem se velmi těšila, protože momentálně mám přečtené první tři díly Cizinky a netrpělivě očekávám vydání dalších kousků. Na jednu stranu jsem se těšila na toto doplnění příběhu, na stranu druhou se děsila počtu stran, který mě čeká (zvlášť po tom, co už mám za sebou). O to větší překvapení se ukázalo, když nakonec bylo uvedeno, že počet stran je pouhých dvě stě padesát. Takže jsem se zaradovala, že půjde o pouhou jednodenní záležitost. Ale jak jsem byla překvapená, když jsem došla ke straně devadesát a tím všechno skončilo. A nakonec ani nesedí oficiální info a kniha má jen přes sto sedmdesát stránek. Vidíte dobře, opravdu. Příběh Jamieho a jeho přítele Iana končí po necelé stovce stran a zbytek knihy je už nástin první kapitoly Cizinky - kdo chce, může si udělat malé opáčko. To mě opravdu dostalo a v první chvíli jsem byla hodně zklamaná.

Jak už jsem psala, příběh se týká pouze Jamieho a jeho věrného přítele a poddaného Iana. Odehrává se v době po Jamieho věznění a před příchodem Claire. Byla zde vidět snaha o vykreslení hlavních postav jako nesmělých mladíků, kteří tak nějak proplouvají životem se všemi jeho nesnázemi a s příslibem toho, že nudit se rozhodně nebudou. Vše bylo probíráno ale dost na povrchu a ne do hloubky. A i když se v příběhu toho stalo minimum, stále mě to hodně bavilo. Diana Gabaldon je skvělá spisovatelka a umí zaujmout i takovým 'kraťasem'. Škoda jen, že příběh nebyl delší, určitě bych ocenila více informací a že je toho ještě hodně k vysvětlení. Nicméně autorka očividně hodlá kvůli každé takové kapitolce tisknout speciální knihy...

Takže na jednu stranu radost z návratu do tohoto světa a z nového příběhu, ale i zklamání z délky kapitoly a z matení čtenářů. Trošku mě i mrzí, že hřbety každého dílu jsou jiné a přímo na sebe nějak nenavazují. Mám ráda, když je na první pohled patrné, které knihy k sobě patří... Bohužel v celkovém zhodnocení, protože beru v potaz všechny aspekty, dávám pouhé tři hvězdičky...
 

Muži se po rvačce nacházeli v dobrém rozmaru a diskuze ještě chvíli pokračovala. Ian pokrčil rameny a usmál se, ale všiml si, jak Jamiemu zrudly uši.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Panicové
Virgins
Cizinka
předchází 1. díl
Diana Gabaldon
Anna Polanská
Román
2013 originál / 2017 překlad
176
Omega
978-80-7390-643-6

Anotace Databazeknih.cz:
Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.
Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný - když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.

Odkazy: omega

Kde koupit knihu

http://www.arara.cz/product/637353

Jamie vstal a znovu sáhl do polic. Tentokrát přišel s vínem, jež Ianovi po čuchu připomínalo místní, velice kvalitní červené.

Ukázka z knihy



Informace o autorce

foto: Variety

Omega.cz: Diana Jean Gabaldon Watkins se narodila v Arizoně. Otec byl Američan mexického původu, matčiny kořeny sahaly do Anglie. Vystudovala zoologii, mořskou biologii a behaviorální ekologii. Po studiích pracovala na Arizonské univerzitě a v roce 1984 založila významný vědecký čtvrtletník Science Software Quarterly. S literaturou začala o čtyři roky později a rozhodla se pro historickou tématiku okořeněnou dávkou fantasy. Na začátku psala proto, aby si dokázala, že to zvládne, ale když výsledek ukázala známým, přesvědčili ji, že by svůj příběh měla publikovat. Debutovala knihou Cizinka, která se pak stala první částí velmi oblíbené série.
 


Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Omega.


Knižní téma | Outlander (Cizinka) • pinterest

https://cz.pinterest.com/luculi/book-theme-outlander/


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

14 komentářů:

  1. No tak to by mě asi taky docela naštvalo. Navíc, jestli o tom nikde není zmínka, tak je to fakt blbý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, docela me to dostalo, rano jsem na to koukala jak blazen...

      Vymazat
  2. Už jsem chtěla napsat, že já dnes knihu teprve rozbalila a Ty už ji máš přečtenou, ale vzhledem k tomu, co píšeš, mě to nepřekvapuje :D No, teď se mi do ní moc nechce, tak jsem zvědavá, kdy se k ní dostanu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to zase ne, pust se do toho s klidem, ale budes to mit tak za hodinu precteny...

      Vymazat
  3. Skvělá recenze :) Kniha mi také včera přišla k recenzi, docela se na návrat do světa Cizinky těším :) Ale teď koukám, že bych neměla čekat žádné zázraky :) A ten počet stran mě také překvapil :)

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem tu chtěla jančit, jak si to mohla stihnout tak rychle přečíst, ale když udělali takovýhle podvod na čtenáře a příběh má jen devadesát stran, tak se nedivím. No, uvidím, jestli knihu mamce koupím nebo ne...

    OdpovědětVymazat
  5. Tuto sérii neznám, ale už mě odrazuje jen tloušťka knih! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to neznas ani serial? :-O to si hned najdi info... a nenech se odradit, je to super a utika to samo...

      Vymazat
  6. Prostě to chce další plnohodnotný díly! I když lepší Panicové než nic :)
    S těmi hřbety souhlasím, hlavně u Cizinky a Vážky v jantaru. Ty by měly být stejné především, ale... no škoda mluvit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby alespon jmeno autorky udelali stejne, kdyz uz ne nazev knihy... :-(

      Vymazat
  7. Přesně! A kdyby udělali stejně jméno, už by museli stejně zarovnat i název jenže... já fakt nevím. Copak už si nepamatují, jak vypadá první díl? Skoro se bojím, jak bude vypadat Mořeplavec...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja teda, z toho co mam doma, jsem se jeste nesetkala s tim, ze by serii k sobe neladili...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne