MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 dubna, 2017

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

 


Frost
Válečný mág Zikmund Frost se místo prohánění sukní musí zase jednou věnovat práci pro Organizaci. Což mimo jiné obnáší eliminaci čarodějů a dalších potvor. Někdo na něj ale přichystal podraz. Zdánlivě běžná akce v brněnském pavilonu Anthropos se proto zvrhne v krvavou lázeň. Aby toho nebylo málo, na scénu přichází opravdu mocný hráč z dávné minulosti. V Býčí skále u Adamova tak po staletích opět zní nejen bušení kladiv, ale i zoufalý křik rituálních lidských obětí. Jisté je, že než Frost zjistí, kdo za tím vším stojí, bude muset vystřílet ještě hodně zásobníků. A taky přivolat posily. Naštěstí ví, kde je hledat. Na historickém pomezí Čech a Moravy stával v bažinách hrad Krotenful. A strážil jej někdo, s kým si skutečně není radno zahrávat.

Třetí stříbrná kniha snů
Je březen, jaro v Londýně je za dveřmi a Liv Silberová stojí před třemi zásadními problémy.
Zaprvé: Lhala Henrymu.
Zadruhé: Ta záležitost se sny je čím dál nebezpečnější. Artur přišel na kloub tajemstvím snového světa, díky nimž může páchat neskutečné zlo. Musí ho bezpodmínečně zastavit.
Zatřetí: Livina matka Anna a Graysonův otec Ernest se chtějí v červenci vzít. A zlá Okrb, Graysonova babička, má na svatbu velké plány, každopádně však jiné než nevěsta. Liv má zkrátka plné ruce práce s tím, aby odvrátila všechny hrozící katastrofy...
Spektakulární závěr snové trilogie! A konečně zjistíte, kdo je Secrecy!

Nejchladnější dívka ve městě chladu
Tana žije ve světě, kde existují tajemná Města chladu. Jsou obehnaná vysokou zdí a slouží jako dekadentní a krvavá karanténa, kde nestvůry a lidé žijí jako predátoři a oběti. Problémem je, že jakmile projdete branami Města chladu, nikdy už se nemůžete vrátit zpět.
Jednoho rána po naprosto obyčejném večírku se Tana probudí obklopena mrtvými těly. Kromě ní masakr přežil jen její protivně roztomilý ex-přítel, jehož život visí na vlásku kvůli infekci, a záhadný mladík, který skrývá strašlivé tajemství. Po počátečním šoku se Tana pustí do závodu s časem, aby je všechny zachránila. Napadne ji jen jediný způsob, jak toho dosáhnout – musí se vydat přímo do samotného Města chladu, plného nástrah a hrůzy.


Světy, které nalezneme (velká otázka, zda kniha vůbec vyjde)
V poslední části podmanivé trilogie Padlý svět od Megan Crewe Kaelyn utíká před dosud největším nepřítelem. I přesto, že je nucela čelit hrozivým ztrátám, její odhodlání zůstává i nadále silné. Ale aby přežila tento roztříštěný svět, bude muset obětovat vše, co zbylo z dívky, kterou kdysi bývala?

Panicové
Jamie truchlí nad smrtí svého otce a navíc je vážně zraněn a v rukou Angličanů. Prchá s žoldáky a na francouzském venkově se setkává se svým starým přítelem Iana Murraym. Oba jsou ošetřeni a oba mají dobrý důvod, aby se nevraceli do Skotska. A oba jsou ještě panicové, i když měli spoustu možností, jak o něj přijít s dámami lehkých mravů.
Ale Jamieho milostný život se zamotává a je také nebezpečný - když osud oba mladé muže dostane do služby židovského doktora Hasdiho, který je najme jako doprovod dvou drahocenných pokladů na cestě do Paříže. Jedním z nich je starý Torah a druhým lékařova krásná dcera Rebeka, jejíž sňatek je již domluvený. Oba – Jamie a Ian – jsou upozorněni, že jde o budoucí nevěstu, ale určitě by byli mnohem opatrnější, kdyby měli tušení, pro koho opravdu pracují.


Válka zrcadel
O očích se říká, že jsou oknem do duše. Ty Ankařiny připomínají pohled do zrcadla a kdo do nich pohlédne, znovu spatří své milované. Keltská čarodějka a schovanka arcimága se naučila se svým darem žít, a už ani nepřemýšlí, zda to není spíš prokletí. Přesto se může její život ocitnout v troskách mávnutím motýlích křídel. Jakoby nestačily intriky a politické hry. Začínají se vynořovat i bezejmenné stíny dávnověku. Odkaz bytostí, kterým stačí pár kapek krve, aby proměnily zapomenuté pohádky v krutou realitu.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

16 komentářů:

  1. Jdu do Stříbrné, konečně je na světě! :D Skoro se mi tomu ani nechce věřit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nemluv, takove cekani. Uz asi ani nepamatuji co bylo predtim...

      Vymazat
  2. Pěkná přání, Nejchladnější dívku bych taky chtěla :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Z Tvého výběru se jisto jistě chystám na Nejchladnější dívku ve Městě chladu a Světy, které nalezneme :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za Svety se stale modlim, ale zadne informace nejsou...

      Vymazat
  4. Nejchladnejsi divku jsem ocekala uz loni, take me laka.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já z Tvého výběru nemusím mít asi nic, byť ta Nejchladnější dívka mě v určitý moment i docela zajímala. A s tou novou Gabaldon jsem si na Tebe hned vzpomněla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, my dve jsme zanrove hodne rozdilne, tak se nedivim :-)

      Vymazat
  6. Pěkný výběr :) Do Gabaldon určitě půjdu. A Nejchladnější mě také láká! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Gabaldon ted dela omega recenzni konkurz, tak to zkus :-)

      Vymazat
  7. Skvělý výběr :)Jestli konečně vyjde Nejchladnější dívka ve městě chladu, bude to zázrak :D

    OdpovědětVymazat
  8. Z knih co si přeješ chci především Panice. Tahle knížka nesmí žádnému milovníkovi Cizinky chybět :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne