MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

07 února, 2017


Původně jsem tuto povídkovou knihu nechtěla. Přece jen po tom, co jsem četla Nejkrásnější, jsem si říkala, že další taková doplňující kniha je zbytečná. Ale nakonec, když jsem ji v tom obchodě viděla, dala jsem jí přednost před jinou knihou...

Ve Hvězdách je několik povídek, které doplňují informace ze života hlavních postav. Abych řekla pravdu, přijde mi, že tyto věci už byly zmíněné v průběhu celých Měsíčních kronik, takže nic veledůležitého nebo nového jsem se nedočetla. Pár detailů, nic význačného. Nicméně se mi to četlo mnohem lépe než příběh Levany z Nejkrásnější, protože tam mi měsíční královna tak akorát lezla na nervy tím, že chvíli se chovala jako dospělá a chvíli jako rozmazlené děcko (pominu to, že děj byl celý o ní, tedy o naprosto záporné postavě, což mohlo mít taky velký vliv). Ale zpět k věci, Hvězdy nad hlavou v tomhle ohledu byly lepší, protože každá povídka byla o jiné postavě (všechny staré známé), tudíž se nic nemohlo zvrtnout. Příběhy na to byly příliš krátké.

Závěrečná povídka je taková třešnička na dortu. Navazuje vlastně za poslední knihu, o několik týdnů později. V podstatě jen pohádkový konec, aby bylo opravdu po všem a aby měly některé dušičky klid :-D

Kniha jako taková byla čtivá a příjemná. Líbilo se mi vrátit do tohoto světa, i když jen na chvíli. Bohužel s minimem příběhu či nových věcí. Ale i tak bylo těžké se s ním znovu loučit. Každopádně jsem za knihu ráda. Bylo to příjemné zpestření. Ale je to takový lehký nadprůměr. Po knize půjdou hlavně fanoušci série, kteří jsou zapřísáhlí a potřebují mít doma všechny díly. Kniha jako taková sama o sobě vám však nic nedá.


Vzali mu jeho měsíční dar. Teď byl stejně zranitelný jako kterýkoliv pozemšťan. K ničemu. A to chtějí, aby byl vojákem?

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Hvězdy nad hlavou
Stars Above
Měsíční kroniky
4.5 (doplňující za 4. dílem)
Marissa Meyer
Martina Šímová
Fantasy s prvky sci-fi
2016 originál /2017 překlad
288
Egmont
978-80-252-3884-4

Anotace Databazeknih.cz:
Jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové? Co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar? A co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě? Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život.


Přepnula vnitřní nastavení na úsporný režim a svět kolem ní ztratil barvu. Zvuk v jejích uších se změnil na nesrozumitelný šum, když receptory přestaly přijímat a třídit informace zvenčí.

Ukázka z knihy



Informace o autorce

foto: Writers Write

Databazeknih.cz: Marissa Meyer je autorka dívčích sci-fi románů. Na svém kontě má novelu „The Phantom of Linkshire Manor,“ která vyšla ve sborníku gotických romancí Bound in Skin (Cats Curious Press, 2007), a je členkou asociace Amerických romantických spisovatelů. Pod jménem Alicia Blade napsala přes čtyřicet fanfikcí, což jí získalo vlastní fanouškovskou základnu. Marissa Meyerová je sympatická autorka s všeobecným přehledem, která si uvědomuje význam blogů i společenských médií a s chutí se propaguje (viz její foto v kostýmu princezny Zeldy!). Marissa má dva vysokoškolské tituly z oboru publikování a kreativního psaní, s důrazem na dětskou literaturu. Žije se svým snoubencem (a dvěma kočkami) v Tacomě ve státě Washington v USA.



Knižní téma | Lunar Chronicles (Měsíční kroniky) • pinterest



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

16 komentářů:

  1. Taky ji dokoupit, aspoň to budu mít komplet. 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj! Dobré zhodnocení. Tak nějak jsem přesně čekala, že zrovna takhle to na tebe zapůsobí. Věděla jsem, že do MK nejsi až tak zažraná, a tak jsem ráda, že i přesto se ti Hvězdy líbily. :) Hlavně se mi líbí, že i přestože z nich nejsi totálně na větvi, tak si schopná napsat recenzi v který si každý "najde to svoje".. Paráda. :)
    Já se k nim zatím bohužel nedostala - ráda bych si je přečetla vklidu a naráz, ale bohužel to ted nejde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já kroniky zbožňuju. Jsou skvělý. Ale z tohoto zrovna vítr v plachtách nemám :-)

      Vymazat
  3. Tak přesně toho jsem se u knížky bála, ale stejně si ji do sbírky časem pořídím :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem se teď asi po roce plánování konečně dostala k Cinde r- už mi leží doma, pěkně na poličce a jen co přelouskám Trnového císaře, vrhnu se na ni. Každopádně na doplňující povídky si můžu ještě na chvíli nechat zajít chuť :D

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  5. Na základní sérii to asi mít nebude, i přesto chci knížku hrozně moc vlastnit! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je pravda, že v tejto knihe sme sa nedozvedeli veľa nových vecí a v podstate sa iba rozvinuli príbehy, ktoré už predtým boli spomenuté, ale som príliš veľká fanúšička tejto série, aby som si to nechala ujsť.
    Najviac sa mi samozrejme páčil epilóg.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja myslim, ze to je prave ten duvod, proc to bylo hned prodany. Fanousku je mnoho a vsichni to chteji mit cele :-D

      Vymazat
  7. Mě se zase kniha dost líbila, oproti Nejkrásnější byla mnohem lepší. Samozřejmě na samotné čtyři hlavní díly této série to nemělo a o každé události, kterou autorka v této knize rozepisovala jsme vlastně už slyšeli, ale i tak to bylo příjemné vrácení zpět do toho světa a epilog byl samozřejmě naprosto skvělý a co si budeme povídat - potřebuji víc :D

    OdpovědětVymazat
  8. Kvůli té poslední povídce si ji musím určitě přečíst. Ale nejdřív bych se měla konečně vrhnout na Winter, ale neustále to oddaluju. Chci vědět konec a nechci vědět konec :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne