MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

07 ledna, 2017

Viděla jsem... #118

sobota, ledna 07, 2017 16 komentářů
Všechny filmy a seriály jsou hodnoceny po prvním shlédnutí, s odstupem času je samozřejmě možnost, že změním názor ;-) Pokud vás zajímají další mé filmové zkušenosti, můžete  ještě více hodnocení najít na mém účtu Csfd. Seriály, které sleduji najdete na Edně... Pokud pro mě máte tipy na dobré filmy, neváhejte se podělit ;-)

poster poster poster poster
poster poster poster poster

Jason Bourne
Už je to čtrnáct neuvěřitelných let od prvního filmu s Jasonem Bournem. A i když si udržuje hlavní téma, prostě to už není ono. Herecké obsazení je stále výborné, Matt se pořád snaží na jedničku. Ale spousta věcí je neustále s otazníky. Navíc film už prostě po tolika letech ztrácí jiskru. Takže můžu říct, že tohle byl nejslabší díl z celé série...

Moje hodnocení:
CSFD

Transcendence
Hlavní téma je už milionkrát omílané a nudné. Kdyby alespoň to zpracování se snažilo tento nedostatek dohnat a opravdu vytvořit něco velkého k zamyšlení. Ale takhle dostanete naservírované akorát dobré herce na podnosu s mizerným příběhem bez špetky napětí. No prostě nic moc. Každopádně nechávám tři hvězdičky, i když tentokrát hodně s odřenýma ušima...

Moje hodnocení:
CSFD

Sirotčinec slečny Peregrin pro podivné děti
Po pravdě jsem čekala něco mnohem víc. Tim Burton to opět zvádl na jedničku, líbilo se mi to, pěkně zpracované, zajímavé. Ale nedokážu říct přesně co, ale něco tomu prostě chybělo. Můžu tedy jen doufat, že kniha je mnohem lepší, protože jsem na ni byla docela natěšená...

Moje hodnocení:
CSFD

Dárek z lásky
Řeknu to ve zkratce. Těžce deprimující, smutný a nezáživný film. Rozhodně nedoporučuji o vánocích sledovat...

Moje hodnocení:
CSFD

Želvy Ninja
Když už to dávali v televizi, tak jsem se na to koukla. A vůbec nic jsem nečekala. Proto mě docela překvapilo, že mě film i docela bavil. Byl dobře zpracovaný, i želvy se povedly. A abych řekla pravdu, tak jsem se docela i nasmála. Ne, že by to bylo něco úžasného, ale ani to nebyl zrovna propadák...

Moje hodnocení:

Dračí princ
Ruská fantasy, na kterou jsem koukala jen kvůli tomu, že v televizi nebylo nic jiného. Byla jsem však mile překvapena, protože to nebylo vůbec špatné, i herecké výkony se daly přežít (dračí princ byl tak trochu jako Edward v Twilightu) a navíc i digitální efekty byly výborné, především dobře udělaný drak (od Ruska bych to nečekala :-D ). Na to, že jsem nečekala nic, to ušlo.

Moje hodnocení:

Báječný hotel Marigold
Lehké, oddychové, pro chvíle nudy. Ale nic velkolepého. Na jedno podívání stačí... Největším lákadlem je akorát tak herecké obsazení.

Moje hodnocení:

Králova zahradnice
Když jsem viděla poprvé ukázky, byla jsem nadšená, protože to vypadalo opravdu zajímavě. I díky Kate. Nakonec se z toho vyklubal spíš takový průměr, protože se tam toho až tolik neděje, navíc mi to přijde nedotažené, protože v některých důležitých momentech je to poněkud urychlené.

Moje hodnocení:



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

16 komentářů:

  1. Králova zahradnice mě zklamala a Sirotčinec slečny Peregrinové jsem ještě neviděla, ale chci se pustit do knihy, a porovnat s filmem. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sirotčinec mě také zklamal a to Tima Burtona zbožňuji. Možná na druhé zkouknutí to bude lepší.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem jen Královu zahradnici, a upřímně jsem byla docela zklamaná. Po všech pozitivních ohlasech se film držel spíše průměrně, což jsem opravdu nečekala.

    OdpovědětVymazat
  4. Drakona jsem viděla letos už podruhé a pořád se mi to strašně líbí - i když je fakt, že mi taky připomínal Edwarda. Na Sirotčinec se chystám, a Želvy ninja byly... prostě želvy ninja :D

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  5. Trascedence jsem zrovna včera hledala ke stažení, ale nakonec vsadila na Mortdecai: Gradiózní případ (nebo tak nějak) a trefila se. Opravdu doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se zdálo knižní zpracování Sirotčince lepší, ve filmu to nebylo moc strašidelné (spíš lekavé). Takže myslím že se ti kniha bude líbit více, na mě doma čeká druhý díl :)

    OdpovědětVymazat
  7. Viděla jsem jen Sirotčinec. Kniha se mi moc líbila a z filmu jsem byla až do první poloviny naprosto nadšená, protože byl téměř stejný. Ale od druhé poloviny ho naprosto změnily a ta scénka ke konci mi připadala padlá na hlavu.. Rozhodně knihu zkus, je mnohem lepší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak koukám, že tě nic úplně nepřesvědčilo :(
    Já se chystám na Sirotčinec, který je prý hodně jiný než kniha, tak jsem zvědavá. Kniha se mi moc nelíbila (alespoň tedy první díl), tak k filmu budu přistupovat jako k samostatnému médiu, a když je to od Burtona, tak třeba se mi to zalíbí víc.
    Škoda i té Zahradnice, ta mě z ukázek taky zaujala, tak uvidím, jestli na ni někdy dojde.
    Měj se krásně a ať se další filmy líbí víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, někdy je lepší to nesrovnávat. Ale Sirotčinec jsem nečetla, tudíž hodnotím film jako takový.

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne