MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 ledna, 2017

Shrnutí týdne #129

neděle, ledna 01, 2017 2 komentáře
První den v novém roce a zároveň shrnutí posledního týdne roku. O tom v dnešním článku. Vánoce i Silvestr je za námi a před námi leží nových třista šedesát čtyři dní... Snad to budou ty nejlepší dny, plné radosti, pohody a hlavně knih :-)

Závěr roku byl poněkud bohatší na články. Přece jen šlo o konec měsíce, konec roku a také uzavírku čtenářské výzvy a mnoho dalšího. Tím pádem se to celé nakupilo a tak denně vyšel jeden či dokonce dva články. Začnu tedy čtením. Podařilo se mi přečíst dvě knihy. Jednou z nich je Napůl ztracený, na kterého jsem byla nesmírně natěšená, ale docela mě zklamal... Druhou byla Vánoční koleda, kterou jsem pro změnu stihla přečíst za jeden den a moc se mi líbila. Četla se jedna báseň. Po těchtou dvou jsem se vrátila ke Královně ohně. Blížím se k polovině a zatím se mi to zdá docela zdlouhavé...


Hned v pondělí se mi podařilo splnit moji roční výzvu, předurčených šesedát knih. Bohužel jsem neměla žádné volno, věčně jsem trčela v práci, takže poslední rozečtenou knihu jsem dokončit nestihla. Nicméně jsem s konečným počtem velmi spokojená a na příští rok jsem si rovnou navýšila hranici na sedmdesát a snad se mi ji podaří také překonat :-) Jak šla vám výzva?

V úterý jsem využila slev pro členy klubu Dobrovský a zaběhla si pro nějaké knihy. Sleva byla velmi lákavá a i když jsem nesehnala některé kousky, nakonec jsem dotáhla slušnou hromádku. První dva díly Cizinky, které mě lákají poměrně dlouho, dalšího Ricka Riordana, Magisterium a další...





V dalším článku jsem shrnula celý rok s knihami a ukázala jsem vám, co všechno přistálo v mojí knihovničce a čtečce. Přes sto knih, což je šílené číslo. Na jednu stranu mě těší, na druhou stranu děsí. Moje tempo je totiž naprosto mimo mísu a tak získávám knihy rychleji, než je stíhám číst :-D A pokud by vás zajímalo, co všechno nového jsem si pořídila v prosinci, najdete to v měsíčním přehledu. Taktéž jsem se zaměřila na pár kousků knih, které mě v loňském roce potěšily, jejichž čtení mě hodně bavilo, ale také jsem napsala pár řádků o knihách, které u mě naprosto propadly. Všechno se můžete dočíst v mojí TOPce...

Tento týden jsem navíc od vás dostala dárek v podobě další pokořené hranice. Tentokrát už blogem prošlo přes 43000 návštěvníků. Moc vám za to opravdu děkuji, jsem tím velice potěšená. Sice spousta lidí říká, že pro ně návštěvnost nic neznamená, ale mě to dokáže vždycky rozveselit, když vidím, že ten ohlas tady je... Děkuji.

Do nového čtecího roku vstupuji s novým měsíčním plánem, tentokrát jsem se rozhodla jen pro dvě knihy, abych mohla stíhat i jinou četbu a recenzáky. Vybrala jsem si Marcelo ve skutečném světě a Černý led... Budu se snažit volit další plány vždy po stejném počtu knih, protože čas rychle letí a já pak nestíhám :-)


Zítra ještě očekávejte celkové shrnutí za rok činnosti blogu a věcí, které se udály a byly alespoň trochu důležité. Už mám rozchystaný i článek s Kouzelnou knihovničkou, takže ten také brzy spatří světlo světa a v poslední době jsem zkoukla i pár dalších filmů, takže i článek s hodnocením brzy dokončím... Plánů mám opravdu dost :-)

Doufám, že jste si včerejší den užili. Tady celý den bouchaly petardy a večerní ohňostroj byl pěkně hlasitý. Nakonec jsem šla spát až po jedné hodině, dřív bych usnula jedině se špuntama v uších. Takže... Nezbývá mi než se rozloučit, hezký večer, hezký zbytek neděle a ať se vám v novém roce daří... Mějte se fajn :-D


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Já mám na jednu stranu trošku obavy z Královny, hlavně pro tu délku, protože Sarah, řekněme si to na rovinu, neoplývá až takovým spisovatelským talentem, tak uvidím :) ..
    Chtěla jsem si nového Riordana objednat v angličtině, ale přítel mě přemluvil, že by si ho také rád přečetl, tak musím v češtině :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja bych rekla ze Sarah je s kazdou knihou lepsi, takze se bat urcite nemusis :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne