MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 ledna, 2017

Recenzní výtisk


Do této doby jsem zkoušela omalovánky pouze od jedné autorky. Hodně jsem si ji oblíbila, ale je pravda, že se to člověku časem omrzí, protože obrázky jsou stále ve stejném stylu, ve stejném duchu. Proto jsem si vybrala tyto jiné, které vypadají tak lákavě a úplně jinak. Navíc mám k dispozici konečně k malování i nějaké postavy...

Každá z omalovánek je zaměřena na nějakou známou pohádku či příběh. Uvnitř je nepřeberné množství obrázků, obvykle na dvoustránku. Ze začátku navíc najdete text, který ve zkrácené verzi daný příběh odvypráví. Zase vítaná změna, protože na první pohled to působí jako kniha a omalovánky dohromady :-)

Obrázky jsou moc pěkné a jednoduché. Obvykle nemají příliš detailů a proto se výborně vymalují. V některých případech máme malou pomoc a některé drobnosti či pozadí stránky už jsou černou barvou, takže nemusíme spotřebovávat vlastní barvu a navíc ten kontrast s pastelkami je pak větší. Stránky působí tence, ale vyzkoušela jsem fixy i akvarelové pastelky a neměla jsem žádný problém. Listy zůstaly rovné a nepokroucené.

Na úplném konci je schovaný plakát, velké překvapení, který je velký zhruba na šestnáct listů A4. Takže k jeho vymalování budete potřebovat nejvíc času. Nicméně já se na toho obra těším... S velkou pravděpodobností mi ale nezbyde nic jineho, než kreslit na zemi :-P Omalovánky mohu tedy doporučit. Na rozdíl od jiných mají moc pěkné obrázky, tenké linky, žádné šílené půlcentimetrové čáry. Jsou v nich postavy i zvířata, včetně abstraktních věcí. Myslím, že v tomto případě se vyřádí snad každý...

A teď se můžete podívat na info o těchto výtiscích a na pár fotografií, jak vlastně vypadají uvnitř...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Alenka v říši divů
Alice in Wonderland
-
-
Fabiana Attanasio
-
Omalovánky
2016 originál /2016 překlad
80
Presco Group
9788087034163

Anotace:
Kouzelné omalovánky seznamují mladé čtenáře s klasickým a nadčasovým příběh Alenky v říši divů. Vymalovávání úžasných, rafi novaných ilustrací, kdy lze zcela popustit uzdu své imaginaci, má také blahodárné relaxační účinky. A pokud si dítě vymaluje veliký plakát, jenž je součástí knihy, a pověsí si ho například v pokoji, může opakovaně prožívat hluboké uspokojení nad výsledkem své tvůrčí práce.

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com, cbdb.cz



















Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Sněhurka
Snow White
-
-
Fabiana Attanasio
-
Omalovánky
2016 originál /2016 překlad
80
Presco Group
9788087034170

Anotace:
Kouzelné omalovánky seznamují mladé čtenáře s klasickým a nadčasovým příběh Sněhurky. Vymalovávání úžasných, rafi novaných ilustrací, kdy lze zcela popustit uzdu své imaginaci, má také blahodárné relaxační účinky. A pokud si dítě vymaluje veliký plakát, jenž je součástí knihy, a pověsí si ho například v pokoji, může opakovaně prožívat hluboké uspokojení nad výsledkem své tvůrčí práce.

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com, cbdb.cz













Tak, co myslíte? Líbí se vám omalovánky?


V zahraničí už vydali i další autorčiny kousky. Doufám, že se časem dostanou i k nám... 



Kde koupit knihy

http://www.arara.cz/product/637353  http://www.arara.cz/product/637353

Další knihy v této kategorii se značkou

Informace o autorce


 

Nástěnka na pinterestu, kterou jsem založila...


Další vymalované obrázky od lidí můžete vidět i na instagramu...

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Presco Group.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Teda, obojí se mi moc líbí. Škoda, že nemám více času, veškerý nadbytečný věnuji čtení, ale abych pravdu řekla, tak ty omalky mi fakt chybí :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vsak staci jen par minut, ja kolikrat kreslim jen deset minut a pak zase nic...

      Vymazat
  2. Krásné kousky, zrovna jsem na pár nedávno koukala a listovala si v nich! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Spojení omalovánek a příběhu je úžasný nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Další úžasné omalovánky na které nemám čas, ale prostě je chci :D Hádám, že tenhle hit už neskončí a já si tak pomalu můžu rovnou založit další nekonečný seznam... Ale ze zajímavosti, co tě přivedlo k zelené Šklíbě?

    OdpovědětVymazat
  5. Film :-D
    http://lemerg.com/data/wallpapers/2/954142.jpg

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne