MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 prosince, 2016

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...




Napůl ztracený (14. prosince 2016)
Příběh Nathana Byrda vrcholí – je to příběh o nebezpečích, která podstupujeme kvůli lásce.
Sedmnáctiletý čaroděj Nathan Byrd je u konce s dechem. Zdá se, že Aliance, jejímž je významným členem, ve válce prohrává, a i když Nathan pozabíjel už spoustu nepřátel, nevypadá to, že by se tyranská vláda Rady Bílých čarodějnic v Británii chýlila ke svému konci. Nathan není o nic blíž ani svému osobnímu cíli: najít a pomstít se Annalise, dívce, kterou kdysi miloval, předtím než spáchala neodpustitelný zločin. K tomu, aby Nathan ochránil sebe i Alianci, by mu mohl pomoct mimořádně mocný amulet, ale ten se nedá jen tak lehce získat. Ani Gabrielova láska nestačí k tomu, aby Nathana ochránila před válkou a před člověkem, kterým se stal.
Závěrečný díl trilogie Half Bad není jen příběhem o čarodějích. Je to působivý a niterný pohled na podstatu dobrého a špatného, využívání a vůle k přežití.

Prach (8. prosinec 2016)
Kultovní román Silo čtenářům představil fascinující a propracovaný postapokalyptický svět podzemních základen. Turnus vylíčil, co stálo u zrodu tohoto světa. A v Prachu, závěrečném dílu bestsellerové trilogie, se tento svět dobere svého konce.
Život v silech už nebude mít dlouhého trvání: operace Padesát Světového řádu spěje k vyvrcholení, to však bude jiné, než mohl kdokoli očekávat. Osudy hrdinů ze Sil 1, 17 a 18 se protnou, aby přinesly poslední velký příběh a odpovědi na otázky, které se vinuly celou sérií.
Prach vypráví o nezlomné touze přežít navzdory osudu i okolnostem. Vypráví o zlobě, zkáze, naději a vykoupení. A hlavně o lidech a jejich existenci ve světě, který je až nebezpečně povědomý – ve světě, jehož zkázu (jsme) si přivodili sami…

Bronzový klíč (12. prosince 2016)
Třetí ročník Magisteria měl být pro Calluma a jeho přátele, které celý kouzelnický svět oslavuje jako hrdiny, procházkou růžovou zahradou. Nebezpečí však číhá na každém rohu a Call zjišťuje, že bezpečno není nikde. A už vůbec ne v podzemních tunelech magické školy, kde číhá tajemný špeh, který mu usiluje o život. Callovou jedinou šancí je vypátrat ho dřív, než se on dostane k němu. To však není vůbec jednoduché, zvlášť když se školou začínají šířit znepokojivé klepy a on nemá nejmenší tušení, komu může věřit…


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

18 komentářů:

  1. Jéj, žádná knížka mě sice nezaujala (až na Magisterium, které jsem bohužel odložila už u prvního dílu protože mě chytl reading-slump), každpádně se taky chystám udělat přání na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak snad si to Ježíšek zapsal a najdeš vytoužené tituly pod stromečkem :) Měj se moc pěkně a hezkého Mikuláše, Luci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, jezisek uz dostal pokyny, tak uvidim, jak moc se mi prani splni :-)

      Vymazat
  3. Half Lost a Bronzový klíč si určitě také pořídím, abych doplnila série (a pak bych se do nich také mohla už konečně pustit :D).

    OdpovědětVymazat
  4. Tak snad Ježíšek všechny donese :) Bronzový klíč mám v plánu taky, sice ne k Vánocům, ale někdy v budoucnu jo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný a zajímavý seznam, tak snad se přání splní :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ti preju, aby se ti vsechny knihy ze seznamu objevily pod stromeckem :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já už se asi půl roku strašně těším na Napůl ztracený - myslím, že to bude pecka <3

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nemluv, sotva jsem docetla predchozi dily, vedela jsem, ze nutne potrebuji i ten dalsi :-)

      Vymazat
  8. Skvělý výběr, přesně na stejné knihy se těším i já :) A do mého seznamu prosincových knih, které musím mít patří ještě Ztracené přání, fantasy příběh o džince :) Tak snad Ježíšek bude štědrý a přinese spoustu skvělého čtení :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéžkovy, já se tak těším - na Prach i na Napůl ztraceného :)

    OdpovědětVymazat
  10. Až na pokračování Sila mám taktéž všechny na wishlistu :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne