MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 září, 2016

Recenzní výtisk


Nakladatelství Grada jede ve stále stejném stylu a tak obálka nejnovějších omalovánek Johanny Basford má opět odlišnou barvu než ty předchozí. Tentokrát je laděna do takové růžovo-fialové barvy. V originále jsou všechny autorčina díla černobílá a doplněná zlatými fóliemi pro efekt...

Jako první mi do oka padlo to, že kniha je paradoxně nejtlustší, přestože podle uvedených informací je počtem stran druhá nejtenčí. Povrch obálky je tentokrát provedený jako obyčejný papír, bez lesku a nějaké fólie, takže si můžete pohodlně pomalovat i ji. Nakladatel se tentokrát asi nechal inspirovat, protože sama jsem viděla na mnoha zahraničních fotkách, že si majitelé kreslí i po přebalu. Já si to nechám ujít, protože se mi líbí právě to barevné sladění tak jak je...


Jako obvykle hned na začátku najdete seznam kreseb, které jsou ukryté v jednotlivých obrázcích. Od těch nejmenších, jako jsou mravenci až po slony... Pokud jste měli tu čest i s předchozími díly, moc dobře víte, že některé z těchto zvířat mohou být ukryty poněkud více než ostatní... :-)


Ve zbytku omalovánek pak naleznete už klasicky spoustu krásných obrázků, buď se nachází jednotlivě na stránkách, nebo jsou tak velké, že zaberou strany dvě. Tady už je na vás, jestli z toho vytvoříte jeden obrovský obraz, nebo každou půlku vytvoříte jinak... Je zajímavé potom porovnávat každou polovinu, jako den a noc, jaro a podzim, v podstatě takové jing a jang. Ale to už je na každém z vás samozřejmě...





Na úplném konci je pak nápověda, pokud pro vás přece jen bude obtížné ukrytou faunu najít. Já jsem zatím měla to štěstí, že jsem nemusela hledat, ale jak říkám, někdy je to opravdu těžké a tak nějaká pomoc se hodí... Přesto, když nějaký obrázek dokončím, tak se obvykle přesvědčím, že to mám správně a odhalila jsem opravdu všechno ;-)


Na úplný závěr je opět takové malé překvapení. V Ztraceném oceánu Johanna Basford vytvořila obrovský obrázek, který se díky skládanému papíru rozprostřel na čtyři stránky. V Čarovném lese zase bylo za těmito stránkami ukryté tajemství. A v Magické džungli tu najdete pár obrázků, které se dají lehce vytrhnout. Z jedné strany je obrázek a z druhé je slabě provedené pozadí (něco jako když máte pexeso, z jedné strany obrázek a z druhé pozadí, které se vyskytuje na všech kartičkách), které můžete vymalovat nebo taky. Působí to tak trochu jako obrázek, který si pak můžete zarámovat.


Tyto omalovánky můžu jen doporučit. Já sama jsem na tento styl nejvíc přivyklá a pokud bych si měla vybrat jiné omalovánky, tak si zřejmě žádné nevezmu. Autorčin rukopis je vidět všude a její zpracování obrázků je skvělé. Proto na ně nedám dopustit. Pro mě je zatím nejvíc povedený Čarovný les, přesto vám doporučím i Magickou džungli, protože tu najdete papoušky a jiná zvířata, na kterých se barvami jen vyřádíte. Tak jen do toho :-) A já už se těším na další chystanou knihu a to na vánoční téma...


Na konec pár výtvorů, které jsem už stihla dokončit...





Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Magická džungle
Magical Jungle
-
-
Johanna Basford
-
Omalovánky
2016 originál /2016 překlad
88
Grada
978-80-271-0025-5

Anotace Databazeknih.cz:
Tentokrát vás autorka vezme na úžasnou expedici divokou džunglí. Následujte Johannu Basfordovou, a objevte zapomenutý svět exotické flóry a fauny čekající na pestré barvy a vaši fantazii. Probuďte stromové žáby, zářivé kolibříky, číhající tygry a hravé opice, najděte hrocha i tajemnou okapi. Nechte svou představivost rozběhnout po klenbě listnatých stromů nebo se pusťte do vybarvování pestrých květů a tropických rostlin pod ní. Najděte si chvilku pro své omalovánky, odpočinete si, přijdete na jiné myšlenky a vytvoříte něco krásného podle vlastních představ.


Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com




Kde koupit knihu

http://www.arara.cz/product/637353


Informace o autorce

Johanna Basford 




Za recenzní výtisk děkuji knihkupectví Arara.

Další omalovánky - arara.cz/list/knihy/omalovanky-pro-dospele 
Moje výtvory sledujte pod štítkem Magická džungle


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Já mám od Johanny Tajnou zahradu a je to opravdu nádherně zpracované a zbavovač stresu prostě skvělý.. Musím říct, že z jejích dalších mě nejvíce láká asi tato a Ty si mě na ni nalákala ještě víc.. Budu si ji asi muset také pořídit :D
    Tvé výtvory vypadají nádherně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tajná zahrada je moc pěkná, i když mi moc nevyhovovaly obrázky na dodělání. A na další její omalovánky se rozhodně podívej :-)

      Vymazat
  2. Páni to vypadá krásně! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně že u toho člověk krásně vypne a může si odpočinout.

      Vymazat
  3. Stejně jako všechny předchozí autorčiny omalovánky vypadají nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si našla tvoje omalovánkové recenze :) Parádní :) Johanna je prostě skvělá. Jen asi do Ztraceného oceánu se nikdy nepustím, je už opravdu hodně detailní :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne