MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 září, 2016


Hned po dočtení knihy jsem nevěděla, kde přesně hledat ta správná slova. Tento kouzelnický svět mě vyloženě nadchl. I když v něm nenajdete žádné pohádkové popisy čarodějů, míst a kouzel jako v Harry Potterovi, rozhodně se nebudete nudit. V této sérii jde především o boj o přežití a o život jako takový, bez jakéhokoli přikrášlení. Napůl divoký je ještě napínavější než první kniha. Až lituji, že jsem si se čtením nepočkala na vydání dalšího dílu, protože teď budu muset vydržet.

Tentokrát se Nathan zaplétá do boje mezi Bílými a Černými čarodějnicemi ještě více. Začíná válka. Ztráty jsou všude, krev teče plnými proudy. Zemřít může kdokoli a kdykoli, což je jedna z těch dobrých věcí na knize. Nikdy nečekáte odkud to přijde, netušíte, kdo to bude tentokrát. A jak už jsem dříve naznačovala, nedá se přesně určit, kde je vlastně dobro a kde zlo... Protože každý má v sobě obojí. A o to v této knize opravdu jde. Alespoň si myslím, protože ty náznaky jsou snad všude.

Co se týče děje, ten se neustále rozrůstá a posouvá. U Nathana je vidět největší vývoj postavy, všechno co prodělal, co to s ním udělalo. Navíc už i on konečně má své Nadání a čtenáři ho objevují zároveň s ním. Jsem ráda, že není jedním z těch neskutečně slabých a ufňukaných hlavních hrdinů, ale je jejich opakem. Silný, vůdčí typ, nezávislý a bojovný. Takže bylo samozřejmostí, že jsem si ho velice oblíbila.

Na knize se mi hodně líbí její obyčejné popisy, žádné nadsázky nebo vymalovávání hezkých scén. Všechno je tak jednoduše vyjádřené a přitom to obsáhne mnohé. Jde jen o syrový děj a jako takový nejvíc poutá. V podstatě se díky vyprávění posouváme příběhem dnem za dnem a tak i přežíváme. Stále je tu tolik tajemna a skrytých věcí, které se odhalují postupně. Neustále mě něco překvapovalo.

Nemůžu říct, že bych se někdy nudila. Kdybych měla volno, určitě bych to přečetla maximálně za dva dny. Sally Green je opravdu mistr, který si se slovy ví rady. A po právu se začíná řadit mezi mé oblíbené autory. Původně jsem od knihy mnoho neočekávala, ale jsem přímo nadšená. Nádherně se to čte, je to poutavé a napínavé. Když pominete, že jde o kouzlení, působí to tak strašně reálně. Nemůžu než knihu chválit do nebes a plný počet si rozhodně zaslouží...
 
V panice jsem se rozběhl a zahlédl v mlze nějakou postavu a pak jsem se zastavil a vrátil se ve svých stopách, protože jsem věděl, že je to další Lovec.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Napůl divoký
Half Wild
Napůl živý
2
Sally Green
Marcela Nejedlá
Fantasy
2015 originál /2015 překlad
392
Yoli
978-80-87543-48-1

Anotace Databazeknih.cz:
Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad – Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, „blažeji“, žijí Bílé – hodné a Černé – zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód.
Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit…
Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…


Naší nevýhodou je to, že je nás málo. Ale na druhou stranu nám to dovoluje rychle se přemisťovat a napadat Lovce.

Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: The Telegraph

Databazeknih.cz: Sally Green žije v severozápadní Anglii. Věnovala se nejrůznějším zaměstnáním (placeným i neplaceným) a měla dokonce i povolání, ale nakonec si našla čas, aby zapsala příběhy, které se jí do té doby honily jen hlavou. Ráda čte, prochází se po krajině a snaží se nepít tolik kávy.





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Dalšího dílu se taky nemůžu dočkat... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na mě zatím čeká Napůl zlý, ale druhý díl mám také určitě v plánu! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, to zní opravdu skvěle! Já mám z buxu ve slevě také doma první dva díly a stále jsem se toho bála, ale když vidím, že Tobě se tak líbily, tak se do nich musím také brzy pustit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja taky mela prave obavu. Ale nakonec jsem se diky jedne vyzve do toho pustila a jesteze tak

      Vymazat
  4. Četla jsem oba díly a netrpělivě očekávám další :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne