MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 září, 2016

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...


Harry Potter - Panoptikum postav (1. září 2016)
Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav - nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek. Je to poslední kniha této sběratelské edice (knihy Bestiář Harryho Pottera a Harry Potter Magická místa z filmů, a proto nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.

Prastarý meč (3. září 2016)
Magnus Chase byl vždy problémové dítě. Po té, co jeho matka záhadně zemřela, žil sám v ulicích Bostnu, přežíval díky svému důvtipu a držel se vždy o krok napřed před policií a soudci.
Jednou ho najde jeho strýc, kterého sotva zná a o kterém jeho matka tvrdla, že je nebezpečný. Strýc Randolph mu však poví neuvěřitelné tajemství: Magnus je syn Norského boha.
Vikingské mýty jsou pravdivé. Bohové Asgardu se připravují na válku. Trolové, obři a ještě horší nestvůry se rozplývají nad soudným dnem. Aby zabránil Ragnaroku, musí Magnus prohledat všech Devět Světů a najít zbraň, která je ztracená už několik tisíc let.
Když je napaden ohnivým obrem a musí si vybrat mezi vlastním bezpečím a životy stovek nevinných lidí, udělá Magnus fatální rozhodnutí.
Někdy, aby člověk mohl začít nový život, musí zemřít...

Křišťálový meč (12. září 2016)
Krev Mare Barrowové je rudá jako většiny obyčejných lidí. Má ale nadpřirozené schopnosti jako Stříbrná, dovede ovládat blesky, což je zbraň, kterou chce královský dvůr získat pod svou kontrolu. Sice ji obvinili, že to vše jen předstírá a je prachsprostá podvodnice, ale jí se podaří uprchnout od Mavena, prince a přítele, který ji zradil. A Mare zjistí něco vskutku překvapivého – není jediná Rudá, kdo má podobné schopnosti.
Pronásledovaná Mavenem, z nějž se nyní stal pomstychtivý král, vyráží pátrat po rudostříbrných bojovnících, aby je vyzvala k souboji s jejich utlačovateli. Ale nehrozí snad Mare nebezpečí, že se z ní stane přesně taková zrůda, které se pokouší porazit? Nezlomí ji váha životů, jež je nutné položit ve jménu revoluce?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

13 komentářů:

  1. To je pekný zoznam. :) Dúfam, že sa ti všetko splní a že to zvládneš. :) Prajem pekný deň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Harrym to vidím bídně, ty knihy obvykle stojí hodně peněz... Ale to ostatní chci :-)

      Vymazat
  2. Magnuse Chase a Křišťálový meč plánuju taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rick sice píše spíš pro mladší, ale mě to baví číst i tak :-)

      Vymazat
    2. Mě taky :D Má nesmírně čtivý styl psaní, jeho série čte třeba i můj strejda a to mu je přes čtyřicet. Myslím, že jeho knihy jsou takové rodinné, pro čtenáře všeho věku :)

      Vymazat
  3. Zaujal mě Prastarý meč, vypadá to na napínavé čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Magnus.. to je první díl? :)
    Na Kř.meč se taky chystám. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Panoptikum postav vypadá naprosto nádherně, stejně jako Bestiář nebo Magická místa, jen je škoda, že jsou tak moc drahé.. Snad si je také jednou pořídím :)
    Od Ricka se zatím stále ještě chystám na Percyho, ale když mě jeho styl psaní chytne, určitě si přečtu i další jeho knihy :)
    Rudou královnu mám v plánu teprve číst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeho knihy jsou spise pro mladsi, ale pise fakt moc pekne...

      Vymazat
  6. Všechny tři si chci určitě přečíst! Teda o Panoptiku jsem do teď nevěděla, ale rozhodně si ho musím přečíst!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panoptikum je ve hvězdách. Bude to zase strašně drahé...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne