MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 července, 2016

Dění poslední doby

středa, července 20, 2016 10 komentářů
Už je to dlouho, co jsem věnovala čas na napsání článku, který by se věnoval tomu, co dělám ve volném čase. Je pravda, že poslední dobou mi to příjde takové nijaké. Nejen u mě poklesla aktivita, ale i všude okolo, tam kde se podívám. Na blozích, na které jsem byla zvyklá koukat snad denně, najdu něco nového tak jednou do týdne, pokud vůbec.

Je pravdou, že kdybych neměla svoje pravidelné články a rubriky, byl by velký pokles vidět i u mě. A není to jen tím, že momentálně mám tak trochu kopr, co se týče čtení, i když s tím bojuji, ale mám i pocit, že ohledně knih je letošek nějak 'prázdný'. Tedy alespoň můj seznam četby je krátký a spousta věcí se neustále posouvá v datu vydání, takže za poslední dobu mi mezi knižní přírůstky přibyly pouze recenzní knihy. A v nejbližší době tomu nebude jinak. Všechno mi vychází zhruba na podzim, takže mám obavu, že nějaká větší objednávka knih mě čeká až tehdy. Možná se půjdu podívat do Levné knihy, ale to taky nevidím moc růžově.


Pro lepší přehlednost jsem si i zavedla sešit. Každá stránka má nadepsaný měsíc a zde si zapisuji knihy, které mají ten měsíc vyjít a které bych si chtěla koupit. Kromě neustálého škrtání a přesouvání, mám díky tomu přehled, kolik toho každý měsíc mám na seznamu a kolik mi toho do konce roku zbývá. A po pravdě tam mám asi pouhých dvanáct knih. A to si myslím, že není zrovna moc. Zvlášť, když si vezmu loňský rok, kde ty počty lítaly mnohem výš...


Problém samozřejmě může být i v tom, že jsem se začala trochu víc omezovat a kontrolovat svoje nákupy. Nejsem zrovna milionář a kupovat knihy v takovém množství začalo být složité. Proto jsem se rozhodla zaměřit hlavně na nekompletní série, abych je měla celé a pak se budu snažit asi využívat hodně LK nebo bazary od blogerů... A i když knihy zbožňuji, nemůžu mít všechno...


Po dvou měsících od registrace mi konečně dorazila klubová kartička od Dobrovského. I tady vyvstává jeden velký otazník, na kolik budu vůbec schopná tento program využívat. V kamenných knihkupectvích nakupuji hodně málo, ale díky voucherům, které se občas na slevomatu ukáží, to doufám nebude takový problém. Dokonce poslali i nějaké slevové kupony. Škoda, že je tam ilustrovaný Harry, kterého už mám. Mohla jsem využít hezkou slevu. Jediné, co mě z nabídky zaujalo je Cizinka, takže si možná zajdu pro ni, ale to ještě uvidím. Jak to máte vy s nákupy, přes net nebo v obchodě?


A to mě přivádí k pointě, že díky tomu všemu nevím, o čem pořádně psát. V mém životě se toho mnoho neděje, takže nemám co komentovat. A sepsat nějaký článek nebo tag? Na to nemám nějak hlavu, nic mě totiž nenapadá a inspirace se taky hledá trochu obtížně. I tento článek mi přijde jako hrozné 'vaření z vody'. Ale pokud by vás něco zajímalo, neváhejte napsat a zeptat se, třeba mě k něčemu přivedete :-P


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Mám to stejně. Taky mě knihy, co v poslední době vychází, nijak zvlášť nelákají. Všechny, co si chci pořídit, mi vychází až na podzim nebo dokonce příští rok. Ale nakupuju pořád, protože mám velké resty v knihách, co vyšly už před lety, ale já se k nim ještě nedostala.
    Jinak to s tou aktivitou mě taky mrzí, taky jsem si toho u spousty blogerů všimla. Já sice mám nějaký článek denně, ale i na sobě cítím, že se mi občas silně nechce. To je tím vedrem, nikdo pak nemá náladu na čtení a psaní recenzí :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja tak nejak nemam ani moc knih na seznamu z tech starsich. Musim udelat cistku, protoze se stejne na vsechny nedostanu... Jsem ted nejak na mrtvem bode .-)

      Vymazat
  2. Jsem na tom stejně. Já teď už kupuju většinou straší knihy a pořád čekám, až mi vyjdou pokračování oblíbených sérií. S psaním mám teď úplnou krizi, přijde mi, že čím víc mám času, tím míň se mi chce něco psát nebo celkově něco dělat. :(
    P.S. Moc pěkné fotky v článku. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám naopak pocit, že potřebuju všechny knihy. :D Jinak já spíš nakupuji na netu.. do města se moc nedostávám. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toz mit cas a penize, tak nemusis mit strach, ze bych se dokazala rozjet... To by bylo neco...

      Vymazat
  4. Ja posledni dobu i mene ctu, mozna je to tim, ze je leto, prazdniny, dovolene, vylety atd. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle léto je prostě nějaký špatný vzduch. U mě je to taky všechno na levačku. Snad budeme brzy plné nadšení a inspirace :) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne