MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 září, 2015

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst. Meme z dílny Book Chick City...
 
Další z knih, co mne zaujaly. Já se těch fantasy příběhů asi nikdy nezbavím :-)


Vyslancova mise - Trudi Canavan
Jak se žije černé čarodějce několik let po bitvě, již vyhrála, ale v níž přišla skoro o všechno? Na napínavou Trilogii o černém mágovi navazuje neméně dobrodružná Trilogie Zrádkyň. Sonea rozhodně ještě neřekla své poslední slovo… Život plný dobrodružství a hrdinských činů – přesně to očekává okolí od Lorkina, syna černé čarodějky Soney a Akkarina, bývalého nejvyššího lorda. Proto když se mladému čaroději naskytne příležitost stát se asistentem Dannyla, nového velvyslance Společenství čarodějů v Sachace, neváhá a o místo se uchází. V zemi černých mágů mu však může hrozit a hrozí nebezpečí. Byli to totiž právě Sonea s Akkarinem, kteří porazili armádu sachakanských ichanů, kteří kdysi napadli Kyralii. Budou se chtít rodiny poražených mstít?

Čarodějova zrada - Trudi Canavan
Napínavý příběh zrady, černé magie, drogami zasažené společnosti, ale i neobvyklé lásky z pera světoznámé spisovatelky Trudi Canavan.
Nejčernější obavy černé čarodějky Soney se naplnily. Lorkina se v Sachace pokusila zabít Zrádkyně z Kaliiny frakce, a i když se ho jiné Zrádkyni podařilo ho zachránit, Sonein syn je teď v tajném horském Útočišti a nikdo neví, zda mu bude ještě někdy dovoleno vrátit se do Kyralie. Odpadlý čaroděj a vůdce podsvětí Skellin je na útěku a úspěšně se skrývá nejen před Společenstvím čarodějů, ale dokonce i před Zlodějem a Soneiným přítelem z dětství Cerym. Přitom ovšem nezanedbává své nekalé obchody s roetem a nezapomíná ani na své staré nepřátele, takže každým okamžikem hrozí, že se vrátí, aby se mstil a osvobodil svou matku, čarodějku Lorandru uvězněnou ve Vyhlídce.
Sonea ztrácí podporu a pomoc lorda Regina a jeho místo zaujímá Rothenův syn Dorrien, dávný Sonein přítel, pomocník a ctitel. A aby toho nebylo málo, stane se něco strašného... vražda. Vražda čaroděje pomocí černé magie. Je snad v Imardinu další černý mág? Nebo je snad sám Skellin černým mágem? Hrozí městu a zemi vážnější ohrožení?
Ve druhém dílu Trilogie Zrádkyň rozehrává úspěšná australská spisovatelka Trudi Canavan, ověnčená dvěma cenami Aurealis, především příběh zrady. Zrady přítele. Zrady Spojených zemí. Zrady ideálů, na které všichni čarodějové Společenství přísahali. Zrady, za kterou následuje spravedlivá odplata, a i takové, která zůstává - prozatím - bez trestu.

Královna Zrádkyň - Trudi Canavan
Série knih o černé čarodějce Sonee se uzavírá ve velkém finále! Sonea nemá ani po dvaceti letech od velké bitvy klid. Vztahy mezi Kyralií a Sachakou jsou napjaté, do toho musí hlavní hrdinka řešit své vlastní problémy. Jejího syna Lorkina po návratu od Zrádkyň zajal sachakanský král a Sonea se po letech opět vydává do míst, která jí před lety naprosto změnila život. Zrádkyně se rozhodnou vsadit vše na jednu kartu a v Sachace propukne velká řež. Ovšem vře to i v Kyralii. Podsvětí ovládá zbloudilý čaroděk, který se nezalekne ničeho. Nastávají boje na život a na smrt, které se neobejdou bez mnoha obětí. Třetí díl Trilogie Zrádkyň uzavírá sérii příběhů o Společenství, Sonee a jejích blízkých. Nechybí napínavé zvraty ani děj prodchnutý magií. Sonea: Královna Zrádkyň je zároveň příběhem o odhodlání, odvaze a lásce – ať už mateřské nebo takové, která se objeví ve chvíli, kdy ji člověk čeká nejméně. Trudi Canavan, známá australská spisovatelka, patří mezi nejoblíbenější fantasy autorky posledních deseti let. Její knihy byly přeloženy do mnoha jazyků a staly se světovým bestsellerem.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne