MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 září, 2015

Tentokrát vám sepíšu, jak převést soubor DOC, který Calibre sám převést neumí... Je to trošku pracnější, ale funguje to. Pokud nechcete použít online konvertor, lze to udělat následovně...

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem! 

 Soubor uložíme do Calibre. Otevřeme soubor .doc pomocí panelu vpravo.


Ukážu vám to na receptech, které mám uložené ve wordu. Pokud máte ve vašem souboru stránkování, nezapomeňte to zrušit, jinak vám čísla zůstanou v textu (dvojí kliknutí na číslo stránky, pak smazat)... Otevřený soubor Uložíte jako... Zjednodušený formát html...


Potom v Calibre kliknete na Upravit metadata  a v novém okně Přidat formát do této knihy . Najdete nově uložený soubor s novou příponou .htm. Dáte OK.


Calibre tento soubor zobrazí jako .zip. Ten už se pak klasicky převede přes Převést knihy...



Nezapomeňte v novém okně mít nahoře vlevo zip a vpravo mobi...


A to je všechno...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne