MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 ledna, 2015

Poslední čarodějka - Zpívající město

Recenzní kniha


Jedna z prvních věcí, která mě zaujala, byla obálka. Nevím přesně proč, ale zalíbila se mi kombinace prvků a barev. Když jsem viděla původní obálku předchozího vydání, konstatovala jsem, že tato je mnohem lepší.

Příběh je nejdříve vyprávěn ze dvou pohledů. Jednou postavou je Catalina a druhou Jordi. Střídavě se dozvídáme podrobnosti jejich životů, až se nakonec dostaneme do bodu, kdy se střetnou jejich osudy. Tím dobrodružství začíná.

Vyprávění působí hodně jako pohádka spíše než jako fantasy příběh. Ale kniha se četla pěkně a díky autorovým popisům si čtenář může vše představovat do detailů. Při čtení má člověk pocit, jakoby se ocitl v Alenčině říši divů :-) Zpočátku kniha působí hodně reálně, ale postupně se všechno mění v hodně zvláštní svět.

Díky všemu, co se v knize děje a všem těm popisům, uběhne všechno hodně rychle. Ani jsem se nenadála a byla jsem na konci. Konec nebyl až tak překvapující, protože podle toho, co jsem se s Catalinou postupně dozvídala, se s některými věcmi dalo počítat.

Čtení není nijak náročné, spíše hodně oddechové. Knihu bych doporučila pro chvíle pohody a odpočinku po nějaké náročnější četbě. Na čtenáře nejsou kladeny žádné vysoké nároky, stačí si sednout a nechat se tímto zvláštním světem pohltit. Kniha rozhodně nebyla špatná a jsem i docela zvědavá, jak to pokračuje... :-)



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
Překladatel:
ISBN:
Poslední čarodějka - Zpívající město
Das Geheimnis der singenden Stadt
Malfuria
1
Christoph Marzi
Dagmar Steidlová
Fantasy
2006 originál / 2014 překlad
240
Fragment
Dagmar Steidlová
978-80-253-2139-3

Anotace Fragment.cz:
Catalina žije poklidným životem u starého malíře map. Učí se u něj jeho krásnému řemeslu.
Jednoho dne připluje do města létající galeona Medúza a z ní vystoupí zlověstné postavy v maskách harlekýnů. Catalinin život se v ten okamžik od základu změní. Harlekýni slídí po městě a šíří kolem sebe chlad, temnotu a strach. Mají jediný úkol: zmocnit se Cataliny a dostat ji na stranu zla. Catalina utíká a s překvapením zjišťuje, že je obdařena prastarými a mocnými čarodějnými schopnosti, které už nikdo jiný neovládá.
Dokáže Catalina utéct před temnými postavami a zůstat na straně dobra? Nebude to snadné. Své čarodějné schopnosti teprve objevila a její nepřátelé jsou vždycky krok před ní…

Odkazy: fragment



Ukázka z knihy

Ukázka knihy v nakladatelství Fragment



Kde koupit knihu



Informace o autorovi

foto: SOL


Databazeknih.cz: Německý spisovatel a pedagog Christoph Marzi vyrostl v Obermendigu v Eifelu, vystudoval ekonomii na Mohučské univerzitě a nyní žije se svou ženou Tamarou a jejich třemi dcerami v Saarbrücken. Píše už od patnácti let, inspirují jej především viktoriánští spisovatelé (Charles Dickens, Arthur Conan Doyle, Edgar Allan Poe, Robert Louis Stevenson a Jane Austen), ale i současní autoři, jako kupříkladu Neil Gaiman, Kai Meyer a China Miéville.


Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Fragment.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne