MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

12 května, 2013

Díky tomuto pluginu si můžete sami vytvářet obaly knih, pokud vám calibre žádný nenašel, nebo pokud jste si sami vytvořili nějaký dokument, knihu, povídku, kuchařku apod...

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem!


Plugin nainstalujete následovně:

Jakmile plugin nainstalujete tak otevřete na liště:

Například si vytvoříte kuchařku. Po kliknutí se vám zobrazí toto:



První záložka Settings (Nastavení), v dolním rámečku Select Image (Vybrat obrázek), buď si můžete vybrat Current Image (původní obrázek) nebo Default Image (základní obrázek), který můžete vidět na obrázku výš. Tlačítkem + vpravo u tohoto rámečku si můžete vybrat obrázek ze souboru, který si stáhnete nebo sami vyrobíte....



Další záložkou je Fonts. Tam si navolíte typ písma, velikost, zarovnání a barvu (background - pozadí obálky, fill - barva písma, ...)



Další záložka je Dimensions (rozlišení). V části Size (velikost) si můžete navolit Cover width a Cover height, což je šířka a výška obalu. Pod tím máte možnost zaškrtnutí Stretch image... To znamená, že se vám obrázek, který jste si na obálku zvolili přizpůsobí rozměrům obálky. Dále je tam k zaškrtnutí Resize cover... To znamená, že se vám velikost obálky přizpůsoví danému obrázku. Viz obrázky níže:

Normální zobrazení (velikost obálky 590x750px)

Stretch image to use a cover background (velikost obálky 590x750px)

Resize cover dimensions to match background image (velikost obálky 768x645px)


Poslední záložka je Contents. Tam si zvolíte, které informace se vám budou na obálce zobrazovat - Název knihy, autor, série, ... Dále je tam Custom text, pokud si tam chcete dát nějaký dodatkový text.


A pak už dáte jen OK -> Saves Changes. A to je asi vše :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne